FULL OFICIAL
Universitat de les
Illes Balears
Any XX
Núm. 244
Divendres, 12 de novembre de 2004
Any
Núm.
Acord
Cercar
?
DISPOSICIONS GENERALS
Consell de Direcció
7014 ACORD EXECUTIU del dia 11 de novembre de 2004 pel qual es convoquen eleccions de representants del grup c) (estudiants) al Claustre de la Universitat.

En virtut dels articles 14, 85, 88 i 90 dels Estatuts, dels articles 39 i 40 de l'Acord normatiu 6377/2003, de 5 de novembre (FOU núm. 225, de 7 de novembre), pel qual s'aprova la normativa electoral de la Universitat de les Illes Balears, de l'Acord normatiu 7012/2004, de 10 de novembre (FOU núm. 244, de 12 de novembre), pel qual es reforma la normativa electoral de la Universitat, i de l'Acord normatiu 7013 /2004, de 10 de novembre (FOU núm. 244, de 12 de novembre), pel qual es distribueixen els representants del grup c) (estudiants) al Claustre de la Universitat, reunida la Comissió Electoral el dia d'avui, en ús de la competència que li atribueix l'article 9.a) de la normativa electoral, s'acorda de convocar eleccions de representants del grup c) (estudiants) al Claustre de la Universitat per al dia 16 de desembre de 2004, tenint en compte la normativa electoral i el calendari electoral que figuren a l'annex d'aquest acord.

Ho faig publicar perquè se'n prengui coneixement i tingui els efectes que corresponguin.


Annex

1. De conformitat amb el que estableix l'article 14 dels Estatuts de la Universitat, el Claustre universitari, amb un màxim de tres-cents claustrals, el constitueixen dos -cents quaranta claustrals elegits. A aquest nombre s'hi han de sumar els claustrals nats indicats a l'apartat 3 de l'article 14 esmentat. Per tant, en aplicació de l'article 14.2.c) dels Estatuts, el nombre de representants del grup c) (estudiants) ha de ser de seixanta.

La distribució dels representants dels estudiants s'ha establert a l'Acord normatiu 7013/2004, de 10 de novembre (FOU núm. 244, de 12 de novembre), pel qual es distribueixen els representants del grup c) (estudiants) al Claustre de la Universitat.

Els representants han de ser elegits mitjançant sufragi universal lliure, igual, directe i secret entre els estudiants d'ensenyaments conduents a l'obtenció de títols que tinguin caràcter oficial i validesa en tot el territori de l'Estat, de títols propis de grau (curs de primer cicle i estudis de primer i segon cicle), de títols de formació bàsica de més de tres-centes hores lectives i de tercer cicle.

2. La durada del mandat dels electes ha de ser de dos anys, de conformitat amb el que estableix l'article 18.1 dels Estatuts.

3. La condició de claustral es perd en els casos enumerats a l'article 18.2 dels Estatuts.

4. Els electors poden votar un nombre igual o més petit dels tres quarts per excés del nombre total de representants que corresponguin al sector en què estan enquadrats, de conformitat amb el que estableix l'article 88.2 dels Estatuts. Per això, si escau, a les paperetes hi ha de figurar el nombre de representants que corresponen i a continuació el nombre màxim de representants que es poden votar.

S'anul·laran totes les paperetes en què figuri un nombre superior de vots.

5. Són electors i elegibles per a les eleccions del grup c) els alumnes matriculats a la Universitat en els termes següents:

a) Els estudiants d'ensenyaments conduents a l'obtenció de títols que tinguin caràcter oficial i validesa en tot el territori de l'Estat, de títols propis de grau (curs de primer cicle i estudis de primer i segon cicle). A efectes electorals, es consideren estudiants de primer i segon cicle els alumnes matriculats de títols de formació bàsica de més de tres-centes hores lectives.

Els alumnes que estiguin matriculats d'assignatures de primer i de segon cicle seran considerats com a alumnes de segon cicle quan estiguin matriculats com a mínim de vint crèdits d'entre les assignatures troncals, obligatòries o optatives corresponents al segon cicle de l'estudi que cursen.

b) Els estudiants de tercer cicle que estiguin matriculats d'un programa de doctorat i els doctorands que l'hagin superat i facin la tesi doctoral en les condicions legalment establertes al Reial decret 778/1998, de 30 d'abril. Es consideren també estudiants de tercer cicle els alumnes matriculats de màsters universitaris, d'especialista universitari i d'expert universitari, sempre que siguin diplomats o llicenciats.

c) Els estudiants que deixin de complir els requisits establerts a les dues lletres anteriors deixaran de gaudir de la condició d'elegits.

d) No són electors ni elegibles els estudiants que estiguin matriculats d'ensenyaments que s'imparteixin en centres docents adscrits.

6.a) La circumscripció electoral per als integrants del grup c) (estudiants) és:

­ L'estudi, per als estudiants matriculats d'estudis conduents a l'obtenció de títols que tinguin caràcter oficial i validesa en tot el territori de l'Estat i de títols propis de grau (curs de primer cicle i estudis de primer i segon cicle).

­ La Universitat, per als estudiants de títols de formació bàsica de més de tres -centes hores lectives.

­ La seu universitària, per als estudiants que cursin els estudis conduents a l'obtenció de títols que tinguin caràcter oficial i validesa en tot el territori de l'Estat a les seus universitàries d'Eivissa i Formentera i de Menorca.

­ La Universitat, per als estudiants de tercer cicle.

b) Per fer la distribució per circumscripcions s'ha d'assignar un claustral a cada circumscripció i la resta s'ha de repartir de forma estrictament proporcional al nombre d'estudiants matriculats en cada ensenyament i en cada seu.

Els representants dels estudiants d'aquestes circumscripcions són, doncs, els que s'indiquen:

Administració i Direcció d'Empreses 2 vot: 2
Arquitectura Tècnica 2 vot: 2
Biologia 2 vot: 2
Bioquímica 1 vot: 1
Ciències Empresarials 3 vot: 3
Direcció Hotelera Internacional (títol propi) 1 vot: 1
Dret 2 vot: 2
Economia 2 vot: 2
Educació Social 1 vot: 1
Electrònica Industrial 1 vot: 1
Enginyeria Tècnica Agrícola 1 vot: 1
Filologia Anglesa 1 vot: 1
Filologia Catalana 1 vot: 1
Filologia Hispànica 1 vot: 1
Filosofia 1 vot: 1
Física 1 vot: 1
Fisioteràpia 2 vot: 2
Geografia 1 vot: 1
Graduat en Estudis Immobiliaris (títol propi) 1 vot: 1
Història 1 vot: 1
Història de l'Art 2 vot: 2
Infermeria 2 vot: 2
Informàtica 1 vot: 1
Informàtica de Gestió 2 vot: 2
Informàtica de Sistemes 2 vot: 2
Matemàtiques 1 vot: 1
Mestre 3 vot: 3
Pedagogia 2 vot: 2
Psicologia 2 vot: 2
Psicopedagogia 1 vot: 1
Química 1 vot: 1
Telemàtica 1 vot: 1
Treball Social 2 vot: 2
Turisme 2 vot: 2
Turisme (títol propi) 1 vot: 1
Universitat Oberta per a Majors (UOM) 2 vot: 2
Eivissa i Formentera 1 vot: 1
Menorca 1 vot: 1
Tercer cicle 3 vot: 3
Total: 60

c) La situació de les meses electorals serà la següent:

Meses electorals Edifici

Administració i Direcció d'Empreses Gaspar Melchor de Jovellanos
Arquitectura Tècnica Anselm Turmeda
Biologia Guillem Colom Casasnovas
Bioquímica Guillem Colom Casasnovas
Ciències Empresarials Gaspar Melchor de Jovellanos
Direcció Hotelera Internacional (títol propi) Arxiduc Lluís Salvador
Dret Gaspar Melchor de Jovellanos
Economia Gaspar Melchor de Jovellanos
Educació Social Guillem Cifre de Colonya
Electrònica Industrial Anselm Turmeda
Enginyeria Tècnica
Agrícola Mateu Orfila i Rotger
Filologia Anglesa Ramon Llull
Filologia Catalana Ramon Llull
Filologia Hispànica Ramon Llull
Filosofia Ramon Llull
Física Mateu Orfila i Rotger
Fisioteràpia Beatriu de Pinós
Geografia Ramon Llull
Graduat en Estudis Immobiliaris (títol propi) Gaspar Melchor de Jovellanos
Història Ramon Llull
Història de l'Art Ramon Llull
Infermeria Guillem Cifre de Colonya
Informàtica Anselm Turmeda
Informàtica de Gestió Anselm Turmeda
Informàtica de Sistemes Anselm Turmeda
Matemàtiques Anselm Turmeda
Mestre Guillem Cifre de Colonya
Pedagogia Guillem Cifre de Colonya
Psicologia Guillem Cifre de Colonya
Psicopedagogia Guillem Cifre de Colonya
Química Mateu Orfila i Rotger
Telemàtica Anselm Turmeda
Treball Social Ramon Llull
Turisme Arxiduc Lluís Salvador
Turisme (títol propi) Arxiduc Lluís Salvador
Universitat Oberta per a Majors (UOM) Guillem Cifre de Colonya
Eivissa i Formentera Seu universitària
Menorca Seu universitària
Tercer cicle Ramon Llull

d) Les meses s'han d'obrir a les 10 hores i s'han de tancar a les 18 hores.

7. La Comissió Electoral adoptarà les mesures necessàries perquè les llistes provisionals d'electors s'exposin als centres corresponents i/o a la pàgina web de la Universitat (http://www.uib.es/eleccions2004/).

8. Les meses electorals han d'estar constituïdes per un professor i dos alumnes i llurs respectius suplents, si escau, que seran designats per la Comissió Electoral mitjançant una comunicació, personal o pública, en el moment oportú. La condició de membre d'una mesa electoral és incompatible amb la condició de candidat, d'interventor i de membre de la Comissió Electoral.

Per votar cal identificar-se amb el DNI, amb el carnet d'estudiant o amb un document de valor d'identificació anàleg.

9. La Comissió Electoral, si ho creu oportú, pot sol·licitar que s'aturin durant una o diverses hores les classes per facilitar la votació.

10. La condició de candidat a les eleccions de representants del grup c) al Claustre s'ha de manifestar formalment mitjançant escrit, segons el model oficial, de la persona interessada adreçat a les secretaries dels centres o al Registre General de la Universitat. L'horari de presentació és de 9 a 15 hores. El procediment és el següent:

a) L'escrit de presentació de cada candidatura ha d'expressar clarament el nom i els cognoms del candidat, el DNI, l'estudi i el curs als quals pertany i l'òrgan col·legiat a què es presenta (Claustre), com també l'acceptació expressa del candidat, que ha de complir les condicions d'elegibilitat. A aquest efecte les secretaries dels centres o la Secretaria General facilitaran un model sol·licitud i/o es podrà extreure el model de la pàgina web de la Universitat (http://www.uib.es/eleccions2004/).

b) Les candidatures s'han de presentar individualment (candidats independents) o per grups o agrupacions d'electors.

c) Les candidatures no poden ser objecte de modificació una vegada presentades, encara que es poden retirar en qualsevol moment abans del dia de les eleccions, mitjançant escrit adreçat al president de la Comissió Electoral i presentat al Registre General de la Universitat, de 9 a 15 hores.

11. De conformitat amb l'article 34.2 de la normativa electoral, si en una circumscripció el nombre de candidatures presentades és igual o inferior al nombre de llocs que s'han de cobrir, s'han de proclamar automàticament representants els candidats presentats, sense necessitat de fer cap elecció.

12. D'acord amb el que estableix l'article 41.5 de la normativa electoral, si un elector pertany a més d'un grup dels esmentats a l'article 14.2 dels Estatuts, hom li n'assignarà un, de conformitat amb les prioritats següents: pertinença al grup a), pertinença al grup d), pertinença al grup b), pertinença al grup c). Qualsevol elector afectat pot demanar de canviar aquesta assignació mitjançant la reclamació oportuna davant la Comissió Electoral, dins el període d'exposició del cens.

La resolució d'aquestes reclamacions no pot modificar la distribució de claustrals aprovada prèviament pel Consell de Govern.

13. D'acord amb l'article 34.1 de la normativa electoral de la Universitat de les Illes Balears, en cas d'empat quedaran proclamats els candidats en funció d'un sorteig.

14. El vot anticipat s'ha d'exercir d'acord amb el que disposa l'article 18 de la normativa electoral de la Universitat de les Illes Balears.

15. Els candidats que es presentin a les eleccions poden nomenar interventors, perquè siguin presents a les votacions i l'escrutini, a les meses electorals en què es pugui votar la seva candidatura mitjançant escrit adreçat al president de la Comissió Electoral, que s'ha de registrar al Registre General de la Universitat fins a tres dies abans de començar les votacions.

Calendari electoral

Dia 11 de novembre de 2004: el Consell de Direcció obre el procés electoral.

Dia 12 de novembre de 2004 (FOU núm. 244): publicació de la convocatòria d'eleccions.

Del dia 12 de novembre de 2004 al 19 de novembre de 2004: exposició pública dels diferents censos als centres corresponents i/o a la pàgina web de la Universitat (http://www.uib.es/eleccions2004/).

Del dia 15 de novembre de 2004 al 19 de novembre de 2004: presentació de reclamacions sobre els censos davant la Comissió Electoral mitjançant escrit presentat al Registre General de la UIB, de 9 a 15 hores, i adreçat a la Secretaria General de la Universitat.

Del dia 15 de novembre de 2004 al 22 de novembre de 2004: presentació de candidatures.

Dia 24 de novembre de 2004: la Comissió Electoral resoldrà les reclamacions al cens.

Dia 29 de novembre de 2004: la Comissió Electoral exposarà públicament els censos definitius a Son Lledó i/o a la pàgina web de la Universitat (http:/ /www.uib.es/eleccions2004/).

Dia 30 de novembre de 2004: la Comissió Electoral proclamarà els candidats.

Dia 1 de desembre de 2004: la Comissió Electoral exposarà públicament les candidatures a Son Lledó i/o a la pàgina web de la Universitat (http://www.uib.es/eleccions2004/).

Del dia 1 de desembre de 2004 al 14 de desembre de 2004: campanya electoral.

Del dia 1 de desembre de 2004 al 15 de desembre de 2004 a les 15 hores: presentació del vot anticipat.

Dia 2 de desembre de 2004: presentació de reclamacions davant la Comissió Electoral sobre la proclamació de candidats mitjançant escrit presentat al Registre General de la UIB, de 9 a 15 hores, i adreçat a la Secretaria General de la Universitat.

Dia 7 de desembre de 2004: la Comissió Electoral resoldrà les reclamacions anteriors.

Fins al dia 10 de desembre de 2004: els candidats podran nomenar els interventors.

Dia 15 de desembre de 2004: jornada de reflexió.

Dia 16 de desembre de 2004: eleccions.

Palma,  11 de novembre de 2004
El Rector, Avel·lí Blasco



 

Acords que fan referència a aquest.