FULL OFICIAL
Universitat de les
Illes Balears
Any XX
Núm. 244
Divendres, 12 de novembre de 2004
Any
Núm.
Acord
Cercar
?
DISPOSICIONS GENERALS
Consell de Govern
7012 ACORD NORMATIU del dia 10 de novembre de 2004 pel qual es reforma la normativa electoral de la Universitat.

El Consell de Govern, a la sessió ordinària del dia d'avui, fent ús de la competència que li atribueix l'article 21.2.28 dels Estatuts d'aquesta universitat, ha aprovat la reforma de la normativa electoral de la Universitat de les Illes Balears.

Article 1

Tot seguit s'expressa com queden modificats els articles que s'indiquen.

1. Es modifica la redacció del primer paràgraf de l'article 3.2.a), que queda de la forma següent:

«Estudiants de primer i de segon cicle: són els estudiants matriculats d'ensenyaments conduents a l'obtenció de títols que tinguin caràcter oficial i validesa en tot el territori de l'Estat, de títols propis de grau (curs de primer cicle i estudis de primer i segon cicle). A efectes electorals, es consideren estudiants de primer i segon cicle els alumnes matriculats de títols de formació bàsica de més de tres -centes hores lectives.»

2. S'introdueix una nova lletra b) a l'article 41.3 i es modifiquen, en conseqüència, les lletres dels apartats següents. La redacció del nou apartat és:

«La Universitat, per als estudiants de títols de formació bàsica de més de tres -centes hores lectives.»

3. La redacció de la lletra c) del tercer apartat de l'article 41 és la següent:

«La seu universitària, per als estudiants que cursin els estudis esmentats a la lletra a) d'aquest apartat a les seus universitàries d'Eivissa i Formentera i de Menorca.»

Article 2

Es disposa la publicació del text íntegre dels reformats articles 3 i 41 de la normativa electoral de la Universitat.

Article 3. Electors i elegibles

1. El dret de sufragi actiu i passiu correspon a tots els professors i personal d'administració i serveis que prestin llurs serveis a la Universitat en la data de la convocatòria de les eleccions corresponents. No obstant això, no té dret de sufragi el personal que desenvolupi plaça o lloc en comissió de serveis fora de la Universitat o qui es trobi en situació de serveis especials.

2. El dret de sufragi actiu i passiu correspon als estudiants matriculats a la Universitat en els termes següents:

a) Estudiants de primer i de segon cicle: són els estudiants matriculats d'ensenyaments conduents a l'obtenció de títols que tinguin caràcter oficial i validesa en tot el territori de l'Estat, de títols propis de grau (curs de primer cicle i estudis de primer i segon cicle). A efectes electorals, es consideren estudiants de primer i segon cicle els alumnes matriculats de títols de formació bàsica de més de tres -centes hores lectives.

Els alumnes que estiguin matriculats d'assignatures de primer cicle i de segon cicle seran considerats com a alumnes de segon cicle quan estiguin matriculats com a mínim de vint crèdits d'entre les assignatures troncals, obligatòries o optatives corresponents al segon cicle de l'estudi que cursen.

b) Els estudiants de tercer cicle que estiguin matriculats d'un programa de doctorat i els doctorands que l'hagin superat i facin la tesi doctoral en les condicions legalment establertes al Reial decret 778/1998, de 30 d'abril. Es consideren també estudiants de tercer cicle els alumnes matriculats de màsters universitaris, d'especialista universitari i d'expert universitari, sempre que siguin diplomats o llicenciats.

Els estudiants que deixin de complir els requisits establerts a les dues lletres anteriors deixaran de gaudir de la condició d'elegits.

c) No són electors ni elegibles els estudiants que estiguin matriculats d'ensenyaments que s'imparteixin en centres docents adscrits.

3. Així mateix, poden exercir el dret de sufragi aquells altres col·lectius que, formant part de la comunitat universitària, tinguin representació en els distints òrgans col·legiats.

4. No obstant el que s'ha exposat als apartats anteriors, el dret de sufragi passiu pot estar limitat per les causes d'inelegibilitat o incompatibilitat establertes per les lleis, els Estatuts, aquesta normativa o la normativa complementària.

Article 41. Circumscripció electoral i nombre de representants corresponents a cada circumscripció

1. La circumscripció electoral per als integrants del grup a) és el departament. Per fer la distribució s'ha d'utilitzar un sistema proporcional, llevat del que preveu l'article 40.2 d'aquesta normativa.

Per fer la distribució per circumscripcions, el nombre de representants s'ha de repartir de forma estrictament proporcional al nombre de professors doctors pertanyents als cossos docents universitaris.

2. La circumscripció electoral per als integrants de cada subgrup del grup b) és la Universitat.

3. La circumscripció electoral per als integrants del grup c) (estudiants) és:

a) L'estudi, per als estudiants matriculats d'estudis conduents a l'obtenció de títols que tinguin caràcter oficial i validesa en tot el territori de l'Estat i de títols propis de grau (curs de primer cicle i estudis de primer i segon cicle).

b) La Universitat, per als estudiants de títols de formació bàsica de més de tres -centes hores lectives.

c) La seu universitària, per als estudiants que cursin els estudis esmentats a la lletra a) d'aquest apartat a les seus universitàries d'Eivissa i Formentera i de Menorca.

d) La Universitat, per als estudiants de tercer cicle.

Per fer la distribució per circumscripcions s'ha d'assignar un claustral a cada circumscripció i la resta s'ha de repartir de forma estrictament proporcional al nombre d'estudiants matriculats en cada ensenyament i en cada seu.

4. Per a la distribució de la representació del personal d'administració i serveis s'ha de distingir els funcionaris del personal laboral, i a la vegada s'estableixen com a circumscripcions les següents:

a) Una circumscripció formada pels funcionaris integrants dels grups de classificació A i B.

b) Una circumscripció formada pels funcionaris integrants dels grups de classificació C, D i E.

c) Una circumscripció formada pel personal laboral integrant dels grups I i II.

d) Una circumscripció formada pel personal laboral integrant dels grups III i IV.

Per fer la distribució s'ha d'assignar un claustral a cada subgrup i la resta s'ha de repartir de forma proporcional entre les circumscripcions.

5. Si un elector pertany a més d'un grup dels esmentats a l'article 40.1, hom li n'assignarà un, de conformitat amb les prioritats següents: pertinença al grup a), pertinença al grup d), pertinença al grup b), pertinença al grup c). Qualsevol elector afectat pot demanar de canviar aquesta assignació mitjançant la reclamació oportuna davant la Comissió Electoral, dins el període d'exposició del cens.

La resolució d'aquestes reclamacions no pot modificar la distribució de claustrals aprovada prèviament pel Consell de Govern.

6. El Consell de Govern és l'òrgan competent per fer les distribucions que es deriven d'aquest article i determinar els claustrals que corresponen a cada circumscripció.

7. El Claustre s'ha de convocar perquè elegeixi els seus representants al Consell de Govern i els components de la Mesa del Claustre dins els vint dies següents a la data en què hagin tingut lloc les eleccions. En cas que es tracti d'eleccions parcials, es pot convocar només la circumscripció afectada.

Ho faig publicar perquè se'n prengui coneixement i tingui els efectes que corresponguin.

Palma,  10 de novembre de 2004
El Rector, Avel·lí Blasco



 

Acords que fan referència a aquest.