FULL OFICIAL
Universitat de les
Illes Balears
Any XX
Núm. 254
Divendres, 29 de juliol de 2005
Any
Núm.
Acord
Cercar
?
DISPOSICIONS GENERALS
Consell de Direcció
7291 ACORD EXECUTIU del dia 26 d'abril de 2005 pel qual es crea l'Oficina Universitària de Suport a Persones amb Necessitats Especials.

Als Estatuts, la Universitat es mostra conscienciada de la necessitat de promoure la integració de persones amb necessitats especials. Per això l'article 4.4 ja fa una primera declaració de principis quan estableix que «la Universitat de les Illes Balears ha de promoure la integració a la comunitat universitària de persones amb discapacitats».

Més endavant els Estatuts concreten les previsions indicades i dediquen tot el capítol IV del títol III als estudiants i altres membres de la comunitat universitària amb discapacitat. D'aquesta forma, l'article 153 desenvolupa les accions que ha dur a terme aquesta universitat per garantir la igualtat d'oportunitats per a qualsevol persona de la comunitat universitària amb discapacitat, les adaptacions pertinents de les proves d'accés, del currículum o de les proves d'avaluació i la promoció d'activitats de formació relacionades amb la temàtica de la discapacitat per al PDI i el PAS, com també ha d'intentar que tot el campus universitari, fins i tot l'espai virtual, i els seus serveis siguin accessibles a tothom.

Finalment, el Pla estratègic de la UIB per als anys 2002-2006 també marca, com a tretzè objectiu, l'increment i la millora de la inserció dels col·lectius amb discapacitats, la qual cosa implica diverses accions per part de la UIB, com la creació d'uns serveis d'assessorament i suport a persones de la comunitat universitària en aquesta circumstància, l'elaboració, l'aprovació i la difusió d'una normativa sobre el tema, la creació d'un pla per eliminar les barreres arquitectòniques, l'elaboració de la guia d'accessibilitat al campus, el desenvolupament de les campanyes de sensibilització i d'informació sobre la realitat d'aquestes persones o també el foment de la seva participació a les activitats esportives.

Per tant, per aconseguir tot el que s'ha proposat, la comunitat universitària ha de disposar dels mitjans, suports i recursos necessaris, com també de la normativa específica, que compensi els desavantatges objectius que causa la discapacitat.

Com a conseqüència de tot el que s'ha exposat, el Consell de Direcció, a la sessió ordinària del dia d'avui, en virtut de les competències que li corresponen segons l'article 24.1.h) dels Estatuts de la Universitat, acorda de crear l'Oficina Universitària de Suport a Persones amb Necessitats Especials en els termes següents:

1. L'objectiu principal d'aquesta oficina és garantir i millorar la participació de les persones amb discapacitat, siguin estudiants, professorat o personal d'administració i serveis, a totes les activitats que es desenvolupen a la UIB, mitjançant provisió de les ajudes necessàries, com per exemple, l'assessorament als docents sobre la promoció d'adaptacions acadèmiques, l'eliminació de barreres arquitectòniques i de comunicació, el préstec d'ajudes tècniques, la coordinació d'activitats d'integració laboral, etc.

2. Les finalitats i accions de l'Oficina Universitària de Suport a Persones amb Necessitats Especials se centren en:

­ L'elaboració d'una normativa acadèmica específica que prevegi els responsables, procediments i adaptacions favorables als estudiants amb necessitats especials.

­ La millora de l'accessibilitat dins el campus.

­ La definició de la política d'integració laboral de persones amb discapacitat.

­ L'ampliació dels recursos humans destinats a assolir els objectius de l'oficina.

­ La consolidació i l'augment progressiu del pressupost.

3. L'Oficina Universitària de Suport a Persones amb Necessitats Especials dependrà orgànicament del vicerector d'Estudiants i assumirà totes les comeses que aquest li encomani.

Ho faig publicar perquè se'n prengui coneixement i tingui els efectes que corresponguin.

Palma,  26 d'abril 2005
El Rector, Avel·lí Blasco



 

 
Acord anterior
  Acord següent

Acords que fan referència a aquest.