logo UIB Universitats - FOU

FULL OFICIAL

Núm. 540 - Any  XXXVIII - II.B. OPOSICIONS I CONCURSOS Divendres, 16 de setembre de 2022
Rectorat

14599. RESOLUCIÓ del Rectorat del dia 14 de setembre de 2022 per la qual es convoca concurs específic per a la provisió de diversos llocs de treball de personal funcionari d’administració i serveis d’aquesta universitat.

Aquest Rectorat, fent ús de les competències que li atribueixen la Llei orgànica 6/2001, de 21 de desembre, d’universitats, els Estatuts de la Universitat, aprovats pel Decret 64/2010, de 14 de maig (BOIB núm. 76, de 22 de maig), els articles 78 i 79 del text refós de l’Estatut bàsic de l'empleat públic, aprovat pel Reial decret legislatiu 5/2015, de 30 d'octubre (BOE núm. 261, de 31 d’octubre), i l’article 78 de la Llei 3/2007, de 27 de març, de la Funció Pública de la comunitat autònoma de les Illes Balears, ha resolt de convocar entre els funcionaris de carrera d’aquesta universitat la provisió de diversos llocs de treball, pel procediment de concurs específic, de conformitat amb les següents:

Bases de la convocatòria

1. Normes generals

  1. L’objecte d’aquesta convocatòria és proveir amb personal funcionari de carrera els llocs de treball de la Universitat de les Illes Balears, vacants i dotats pressupostàriament, que figuren a l’annex I.
  2. La provisió dels llocs de treball es duu a terme pel sistema de concurs específic.
  3. El concurs consisteix en la valoració dels mèrits i les capacitats dels candidats.
  4. A fi de facilitar la conciliació de la vida personal, familiar i laboral, s’ha de computar, a l’efecte de valorar el treball desenvolupat i els mèrits corresponents, el temps que els candidats hagin estat en les situacions d’excedència, reducció de jornada, permisos o altres beneficis relacionats amb la maternitat o paternitat i per raó de guarda legal o cura de familiars.
  5. Totes les resolucions que es derivin d’aquesta convocatòria es publicaran a la seu electrònica de la UIB, a l’apartat Tauler d’anuncis <https://seu.uib.cat/ca/>.
  6. A efectes de terminis, el mes d’agost i els períodes de Nadal i Setmana Santa són inhàbils.

2.   Requisits i condicions de participació

  1. Les condicions generals, els requisits i els mèrits de tots els candidats s’han de referir a la data en què acaba el termini per presentar sol·licituds i s’han de mantenir durant tot el procediment del concurs.
  2. Els sol·licitants han de complir les condicions generals exigides, els requisits prevists a la convocatòria i a la relació de llocs de treball per a cada lloc sol·licitat, i també han de pertànyer a l’escala i especialitat que correspon a la plaça.
  3. Hi poden participar tots els funcionaris de carrera de la Universitat de les Illes Balears, sigui quina sigui la seva situació administrativa, sempre que pertanyin a cossos i escales dels grups de classificació professional establerts a l’article 76 del text refós de l’Estatut bàsic de l'empleat públic, aprovat pel Reial decret legislatiu 5/2015, de 30 d'octubre (BOE núm. 261, de 31 d’octubre), i hagin complert el temps mínim legalment establert de permanència en el lloc de treball amb destinació definitiva, a excepció del personal en suspensió ferma, que no hi pot participar mentre duri la suspensió.
  4. Per al personal que hagi superat un procés de promoció interna a un subgrup superior i continuï al mateix lloc que ocupa, per l’aplicació del temps mínim legalment establert de permanència en el lloc de treball, s’entendrà que el procés de promoció interna no suposa un canvi de lloc de treball i, per tant, el termini comptarà des de la presa de possessió de la plaça.
  5. El personal funcionari en situació d’excedència voluntària pot participar a la convocatòria sempre que hagi complert el temps mínim legalment establert a la normativa per sol·licitar el reingrés al servei actiu.
  6. Els funcionaris de carrera amb destinació definitiva de les universitats del G9 que varen signar el conveni de mobilitat del personal d’administració i serveis (PAS) del Grup 9 d’universitats, publicat al FOU núm. 293, de 15 de febrer de 2008, només poden participar a la fase de resultes, sempre que compleixin els requisits exigits a les presents bases. Els funcionaris que vinguin d’aquestes universitats han d’acreditar que estan en possessió del certificat de català d’acord amb els criteris següents: subgrups A1 i A2, nivell C1; subgrups C1 i C2, nivell B2, i agrupacions professionals, nivell B1 o equivalent, segons la normativa vigent. Els funcionaris que vulguin participar al concurs han de presentar la sol·licitud dins el termini i en la forma establerts al punt 3 d’aquestes bases.

3. Presentació de sol·licituds i documentació

  1. Les persones interessades han d’emplenar la sol·licitud disponible a la seu electrònica de la UIB, a l’apartat Catàleg de procediments, Gestió de recursos humans, que les redreçarà directament a UIBdigital, <https://seu.uib.cat/Cataleg-de-Procediments/>.
  2. El termini de presentació de sol·licituds és de deu dies, comptats a partir de l’endemà de la publicació de la convocatòria al FOU.
  3. Les persones que estiguin en situació d’excedència o que siguin funcionaris del G9 prèviament han de sol·licitar les credencials per poder fer la sol·licitud al Servei de Recursos Humans d’aquesta universitat, mitjançant un correu a l’adreça <area.pas@uib.es>.
  4. A les sol·licituds s’hi han d’indicar els llocs de treball sol·licitats per ordre de preferència o la voluntat de concursar directament a la fase de resultes (en aquest cas, no s’ha d’indicar cap lloc de treball). Els aspirants poden sol·licitar tots els llocs de treball en què estiguin interessats, excepte els funcionaris que estan en situació d’adscripció provisional, que tenen l’obligació de participar al concurs de trasllat amb les condicions del punt 3.5.
  5. El personal funcionari adscrit provisionalment a un lloc de treball té l’obligació de participar en el primer concurs de trasllat que es convoqui, amb les condicions següents:
    1. Quan l’adscripció provisional és a causa d’haver cessat en un lloc de treball de lliure designació o haver-ne estat remogut per manca de capacitat sobrevinguda o manca d’adequació al lloc de treball, la persona afectada ha de sol·licitar la totalitat dels llocs, situats al mateix municipi on estava situat el lloc en què ha cessat o d’on ha estat remogut, que corresponguin al seu cos o la seva escala o especialitat, que no tinguin un complement de destinació inferior en més de dos nivells al del seu grau personal i dels quals compleixi els requisits (estan exceptuades d’aquesta obligació les places en forma de provisió per lliure designació). Si la persona adscrita provisionalment no obté cap lloc de treball, hom li adjudicarà un lloc vacant del mateix municipi i corresponent al seu cos, escala o especialitat, no inferior en més de dos al seu grau personal, o de tres si no hi ha cap lloc dotat i vacant d’aquestes característiques.
    2. Quan l’adscripció provisional és conseqüència del reingrés al servei actiu per haver-ne estat remogut per compliment inadequat o rendiment insuficient o per altres causes que no comportin inhibició, la persona afectada està obligada a participar en la convocatòria i a sol·licitar tots els llocs de treball que s’hi inclouen situats al mateix municipi de residència per als quals compleixi els requisits (estan exceptuades d’aquesta obligació les places en forma de provisió per lliure designació). Si la persona adscrita provisionalment no obté cap lloc de treball, hom li adjudicarà un lloc vacant del mateix municipi corresponent al seu cos, escala o especialitat i no inferior en més de dos nivells al seu grau personal o de tres si no hi ha cap lloc dotat i vacant d’aquestes característiques.
  6. Si la persona adscrita provisionalment no participa en el concurs o no sol·licita totes les places a les quals està obligada d’acord amb els criteris establerts als punts anteriors, la Universitat li adjudicarà un lloc de treball vacant sense més restriccions que l’interval de nivells establerts per a cada subgrup a la normativa de funció pública i els requisits de la plaça, sempre que sigui de la mateixa illa.
  7. Els aspirants que sol·licitin un lloc de treball amb forma de provisió de concurs específic han de presentar, juntament amb la sol·licitud, la prova d’aptitud i coneixements pràctics (annex IV).
  8. Els requisits del personal de la UIB es comprovaran d'ofici a través de les dades que figuren a l'expedient personal del Servei de Recursos Humans. Els funcionaris del G9 han d’adjuntar a la sol·licitud, en format electrònic, la declaració jurada de compliment de tots els requisits (annex V).
  9. Els requisits i els mèrits corresponents al personal funcionari de la UIB s’han d’acreditar de la forma següent:
    1. La Universitat ha d’incorporar d’ofici a l’expedient del concurs un certificat de l’extracte dels mèrits (full de serveis) que figuren a l’expedient administratiu personal de cada aspirant, amb referència al darrer dia del termini per a la presentació de sol·licituds.
    2. El personal que vulgui participar en la convocatòria ha de comprovar a través d’UIBdigital que les dades referents als requisits i mèrits que figuren al seu expedient administratiu (full de serveis) són correctes: si ho són, no s’ha d’aportar més documentació. En el supòsit que el full de serveis sigui incomplet, caldrà adjuntar a la sol·licitud la documentació que falta en format electrònic. El fet que al full de serveis hi constin cursos de formació i altres mèrits no pressuposa que s’hagin de valorar obligatòriament: la comissió de valoració decidirà si es valoren o no, segons els criteris establerts al barem.
  10. Un cop acabat el termini de presentació de sol·licituds, els interessats han de fer el seguiment de totes les publicacions i resolucions a la seu electrònica de la UIB, a l’apartat Tauler d’anuncis, <https://seu.uib.cat/ca/>.
  11. Els funcionaris de la UIB i del G9 que vulguin participar directament en la fase de resultes han d’aportar la documentació a la qual es fa referència als punts 3.6 i 3.7 de les bases d’aquesta convocatòria dins el termini establert i en la forma escaient.

4. Admissió dels aspirants

  1. En el termini de deu dies des de la data d’acabament del termini de presentació de sol·licituds, el Rector dictarà i farà pública la resolució per la qual declararà aprovada la llista provisional de persones admeses i excloses, amb expressió de la causa d’exclusió, si escau.
  2. Els aspirants exclosos i/o no esmentats disposaran d’un termini de cinc dies, comptats a partir de l’endemà de la publicació de la resolució, per poder esmenar els defectes que hagin motivat l’exclusió, en cas que siguin esmenables.
  3. Acabat el termini al qual fa referència el paràgraf anterior, i esmenades les sol·licituds, el Rector dictarà resolució en què declararà aprovada la llista definitiva de persones admeses i excloses.

5. Comissió de valoració

  1. La comissió de valoració serà formada per set membres: un president, que designa el Rector de la UIB, dos vocals designats per la Gerència, dos vocals designats per la Junta de PAS, un vocal designat per sorteig, que es realitzarà segons els criteris establerts al punt 5.8 d’aquestes bases, i una persona del Servei de Recursos Humans, que actuarà com a secretari, amb veu però sense vot. Se n’ha de garantir la composició equilibrada quant al nombre d’homes i de dones.
  2. Als membres de la comissió de valoració, hom els aplicarà el règim d’abstenció i recusació dels articles 23 i 24 de la Llei 40/2015, d’1 d’octubre, de règim jurídic del sector públic.
  3. Per actuar vàlidament, la comissió requerirà la presència de la meitat més un dels membres. És requisit imprescindible la presència del president i del secretari.
  4. Correspon a la comissió de valoració la interpretació de les presents bases, la resolució de les incidències que es plantegin pel fet d’aplicar-les, aplicar el barem (annexos II i III), així com fer les propostes d’adjudicació dels llocs de treball objecte del concurs.
  5. Les persones que són membres de les comissions han de ser funcionaris de carrera i han de pertànyer, excepte la persona que actuï com a secretari, a un subgrup de titulació igual o superior a la que s’exigeix per ingressar en els cossos o les escales als quals corresponen els llocs de treball que s’han d’avaluar a la seva comissió. Per a les places que poden ser ocupades per dos grups o subgrups diferents, s’entendrà que l’exigència de pertànyer al mateix grup o a un grup superior es refereix al grup més baix d’ocupació.
  6. Assistir a les sessions és obligatori, i incomplir aquesta obligació sense causa justificada pot ser constitutiu d’una falta disciplinària.
  7. A les comissions de valoració, s’hi podran incorporar assessors especialistes. Aquests assessors s’han de limitar a prestar la seva col·laboració en les seves àrees específiques.
  8. El sorteig dels vocals es farà després de la publicació de la llista provisional d’admesos i exclosos. Seran elegits entre tots els funcionaris de carrera que pertanyin al cos i subgrup que correspongui i un cop se n’hagi exclòs el personal que ocupi places de lliure designació i els membres de la Junta de PAS. Tots els membres de les comissions els nomena el Rector. La seva composició es farà pública juntament amb la llista definitiva d’aspirants admesos i exclosos a la convocatòria.
    Els membres designats per la Gerència i per la Junta de PAS seran els encarregats de fer el sorteig.
  9. Es constituiran les comissions de valoració següents: una comissió de valoració per a totes les places de cossos generals, una comissió de valoració per a totes les places que siguin del cos específic de biblioteca i arxiu, i una comissió de valoració per a totes les places que siguin del cos específic de tecnologies de la informació i comunicacions.

6. Procediment del concurs específic

La provisió d’aquests llocs de treball s’ha de regir per les fases següents:

  1. Primera fase: concurs general (màxim 100 punts)
    Es valorarà d’acord amb el barem que es preveu a l’annex II d’aquesta convocatòria. En aquesta fase es valoraran, si escau, tots els mèrits i titulacions que hagi presentat el candidat, siguin generals o específics.
  2. Segona fase: concurs específic (màxim 100 punts)
    Es valorarà d’acord amb el barem que es preveu a l’annex III d’aquesta convocatòria. Aquesta fase és constituïda per dues parts:
    1. Primera part, concurs de mèrits específics (màxim 70 punts): en aquesta part es valoraran els mèrits específics adequats a les característiques del lloc de treball, els quals determinen la idoneïtat dels aspirants d’acord amb el perfil establert a l’annex I.
    2. Segona part, prova d’aptitud i coneixements pràctics (màxim 30 punts): l’aspirant haurà de presentar una prova d’aptitud i coneixements pràctics que consistirà a respondre per escrit un qüestionari de deu preguntes: cinc que versaran sobre les competències i habilitats clau que pertoquen al lloc de treball d’acord amb l’ordre de funcions de l’Acord normatiu 9257/2009, de 17 de novembre, pel qual es modifica l’Acord normatiu 8582/2008, de 10 de juny, pel qual s’aprova l’ordre de funcions dels diferents cossos i escales del personal funcionari de la UIB, i cinc preguntes que tractaran sobre coneixements pràctics del perfil de la plaça (annex IV).
      La prova d’aptitud i coneixements pràctics es valorarà després de fer una entrevista personal, que versarà sobre qualsevol dels punts de la prova, per tal d’acreditar-ne l’autoria material i els coneixements de l’aspirant en relació amb l’exercici del lloc de treball. En cas de no presentar-se a l’entrevista, l’aspirant no serà puntuat en aquest apartat.
      La valoració del document de la prova d’aptitud i coneixements pràctics s’ha d’efectuar mitjançant la puntuació obtinguda amb la mitjana aritmètica de les puntuacions atorgades per cada un dels membres de la comissió de valoració. Es desestimarà la puntuació màxima i la mínima en cas que la diferència entre ambdues sigui superior a cinc punts. En cas de repetició de les puntuacions mínimes, només se’n tindrà una en compte, i s’actuarà igual en cas de repetició de les puntuacions màximes. Les puntuacions atorgades, com també la valoració final, s’han de reflectir a l’acta que s’elevarà a aquest efecte.
      La proposta de resolució ha de recaure sobre el candidat que hagi obtingut més puntuació, sumats els resultats finals d’ambdues fases.
  3. Per a la provisió de places de concurs específic, l’ordre de prioritat d’adjudicació de la plaça el determinarà la puntuació obtinguda. En cas d’igualtat en la puntuació total, es tindrà en compte, en primer lloc, la puntuació més alta obtinguda a la segona fase de valoració de la part específica de la plaça; en segon lloc, la puntuació obtinguda en els mèrits segons l’ordre de prioritat següent: titulació, activitats de formació, grau personal, antiguitat i català. En cas de persistir la igualtat, l’ordre s’establirà segons la data d’ingrés com a funcionari de carrera en el cos o escala des del qual es concursa o, finalment, segons el número obtingut en el procés selectiu.

7. Concurs de resultes

  1. Les places que sortiran a la fase de resultes seran aquelles que hagin quedat vacants després del concurs, sempre que la forma de provisió sigui de concurs específic, a excepció de les places que tinguin assignats requisits al catàleg de llocs de treball i les que la Gerència consideri necessari desdotar, o bé que ja estiguin en procés de desdotar-se en el moment que el titular les deixa vacants.
  2. Al mateix temps que es publica la llista definitiva d’adjudicacions del primer concurs, es publicarà la llista de places que s'ofereixen per a la fase de resultes. El procediment per resoldre aquesta fase de resultes serà el mateix que per al concurs.
  3. En aquest concurs, hi poden participar tots els funcionaris que hagin participat a la primera convocatòria i no hagin obtingut un lloc de treball o aquells funcionaris que a la primera convocatòria hagin manifestat la seva voluntat d’anar directament a la fase de resultes i que compleixin els requisits establerts a l’article 2 d’aquesta convocatòria.
  4. El termini de presentació de sol·licituds és de set dies, comptats a partir de l’endemà de la publicació de la llista definitiva d’adjudicacions del primer concurs.
  5. Les persones interessades han d’emplenar la sol·licitud que s’allotja a la seu electrònica de la UIB, a l’apartat Catàleg de procediments, Gestió de recursos humans, que les redreçarà directament a UIBdigital, amb indicació dels llocs de treball sol·licitats per ordre de preferència i en els mateixos termes del punt 3 d’aquestes bases. Dins aquest termini s’ha de presentar la prova d’aptitud i coneixements pràctics; no es pot presentar documentació, ja que s’haurà presentat en el termini indicat al punt 3.1. d’aquestes bases.

8. Proposta d’adjudicació provisional i revisió dels mèrits

  1. Una vegada aplicat el barem a les sol·licituds presentades al concurs i a la fase de resultes, la comissió de valoració publicarà el resultat de la puntuació total obtinguda pels concursants, amb l’adjudicació provisional de les places.
  2. Quant a les places per a les quals només hi ha un candidat, el Servei de Recursos Humans revisarà que es compleixin els requisits exigits a la plaça, i, en cas que es compleixin, l’adjudicació serà directa, no s’entrarà a valorar els mèrits.
  3. També s’han de fer públiques, per a coneixement general, les puntuacions de tots els participants referides a cada un dels llocs de treball sol·licitats, amb el desglossament dels punts dels diferents apartats del barem de mèrits.
  4. Les persones interessades, en vista de l’esmentada adjudicació provisional, poden formular reclamacions, adreçades al president de la comissió de valoració, en el termini de cinc dies, comptadors a partir de l’endemà de la data de publicació de l’adjudicació provisional.
  5. Les persones proposades i que han adjuntat documentació a la sol·licitud, dins el termini dels cinc dies de què disposen per formular les reclamacions, hauran de personar-se al Servei de Recursos Humans amb la documentació original per acarar-la. El fet de no poder acreditar l’original d’un document suposarà que es deixarà sense valorar, amb les corresponents conseqüències en la puntuació definitiva.
  6. Les comissions de valoració han de resoldre els escrits de reclamacions presentats i els han d’estimar o desestimar de forma motivada. Així mateix, rectificaran d’ofici tots els errors que observin.

9. Resolució de la convocatòria

  1. Un cop resoltes les possibles reclamacions, es publicarà la llista definitiva amb les adjudicacions del concurs i de la fase de resultes i es remetrà al Rector per a la resolució definitiva als efectes que corresponguin.
  2. El concurs es resoldrà per resolució del Rector de la Universitat de les Illes Balears en un termini no superior a nou mesos, a comptar de l’endemà de l’acabament del termini de presentació de sol·licituds.

El Rector pot, excepcionalment, ampliar fins a dos mesos més el termini de resolució. A la resolució que exhaureixi el procediment, hi figuraran les dades del funcionari i del lloc adjudicat.

10. Presa de possessió

  1. El termini per prendre possessió de la nova destinació és de tres dies, si no implica canvi de residència, o d'un mes, si comporta canvi de residència o el reingrés al servei actiu.
  2. El termini esmentat començarà a comptar a partir de l’endemà del cessament. El termini per cessar és de tres dies a comptar de l’endemà de la publicació de les adjudicacions al FOU. Les places adjudicades a la fase de resultes estaran condicionades, si escau, als efectes d’aquests terminis i a la presa de possessió dels funcionaris que hagin obtingut places a la fase anterior.
  3. La publicació al FOU de la resolució del concurs, amb adjudicació del lloc, servirà de notificació a les persones interessades.
  4. La Gerenta de la Universitat, excepcionalment, pot diferir la incorporació al nou lloc de treball, per necessitats del servei, fins a un màxim de tres mesos.
  5. L’adjudicació d’un lloc de treball mitjançant un sistema de provisió ordinari té caràcter definitiu i, per tant, implica la titularitat del lloc.

11. Irrenunciabilitat de les destinacions

  1. Amb la finalització de la presentació de sol·licituds caduca el termini per renunciar al concurs o desistir de participar-hi. Acabat aquest termini, no es pot renunciar a les destinacions que s’adjudicaran.
  2. Les destinacions adjudicades es consideraran de caràcter voluntari i no generaran dret a cap tipus d’indemnització.

12. Norma final

La present convocatòria i tots els actes administratius que se’n derivin es poden impugnar en els casos i en la forma establerts per la Llei 39/2015, d’1 d’octubre, de procediment administratiu comú de les administracions públiques.

Palma, en la data de la signatura electrònica
El Rector,
Jaume Carot

Annex II 

Barems de la primera fase: concurs general 

S'estructura en dos blocs (bloc I i bloc II) i la puntuació màxima de la suma dels dos blocs és de 100 punts.

Bloc I. Màxim 60 punts

a) Antiguitat. Es valorarà d'acord amb els criteris següents (no es tindran en compte els serveis prestats com a professor):

  • 0,16 punts per mes o fracció superior a 15 dies per serveis prestats a la UIB, al mateix servei o unitat administrativa al qual pertany la plaça a la qual s’opta i en el mateix subgrup o superior com a serveis reconeguts.
  • 0,12 punts per mes o fracció superior a 15 dies per serveis prestats a la UIB, al mateix servei o unitat administrativa al qual pertany la plaça a la qual s’opta i en qualsevol subgrup inferior com a serveis reconeguts.
  • 0,12 punts per mes o fracció superior a 15 dies per serveis prestats a la UIB, en altres serveis o unitats administratives i en el mateix subgrup o superior com a serveis reconeguts.
  • 0,08 punts per mes o fracció superior a 15 dies per serveis prestats a la UIB, en altres serveis o unitats administratives i en qualsevol subgrup inferior com a serveis reconeguts.
  • 0,08 punts per mes o fracció superior a 15 dies per serveis prestats en altres administracions públiques i al mateix subgrup o superior com a serveis reconeguts.
  • 0,04 punts per mes o fracció superior a 15 dies per serveis prestats en altres administracions públiques en un subgrup inferior com a serveis reconeguts.

b) Grau personal. Es valorarà el darrer grau consolidat o adquirit segons la taula següent:

Nivell

Punts

12 a 14:   

4

15: 

5

16:

6

17:

7

18:

8

19:

10

20:

12

21:

15

22:

19

23:

23

24:

26

25:

28

26:

29

27 a 30: 

30

Bloc II. Màxim 60 punts

c) Titulació acadèmica oficial. Màxim 10 punts

Titulació

Subgrup C2

Subgrup C1

Subgrup A2

Subgrup A1

1a*

2a**

1a*

2a**

1a*

2a**

1a*

2a**

Doctor

10

10

10

10

Màster oficial

10

10

6

10

4

10

Arquitectura, enginyeria o llicenciatura

10

10

4

10

8

Grau

10

10

10

6

Arquitectura tècnica, enginyeria tècnica o diplomatura

10

8

10

8

4

Cicle formatiu de grau superior

8

10

5

2

2

2

Batxillerat o cicle formatiu de grau mitjà

5

1

1

1

1

* Només es tindrà en compte la titulació més alta i s’ignoraran totes les que hagin estat necessàries per obtenir-la.
** Es valorarà una segona titulació acadèmica oficial addicional i distinta de l’aportada per accedir al cos.

d) Activitats de formació i perfeccionament. Màxim 40 punts

1. Activitats formatives

Es valoraran les activitats formatives (cursos, jornades, congressos, conferències o seminaris) de les quals s'aporti diploma o certificat d'assistència o aprofitament, segons els criteris següents:

  1. Es valoraran totes les adreçades al personal d'administració i serveis de la UIB del Pla de formació de la UIB.
  2. Les activitats formatives següents es valoraran sempre que el tribunal consideri que tenen relació amb les funcions generals assignades als cossos del personal d'administració i serveis de la UIB:
    1. Activitats ofertes per altres unitats de la UIB, escoles d'administracions públiques o altres organismes públics.
    2. Activitats ofertes per empreses o entitats que el tribunal consideri que són de prestigi reconegut en la temàtica de l'activitat formativa.
    3. Activitats ofertes per empreses o entitats (sindicats, organitzacions empresarials, etc.), sempre que tinguin finançament públic (cursos impartits en el marc dels acords de formació contínua amb l'Administració, Fundació Tripartit, Fons Social Europeu, etc.).

Antiguitat de l’acció formativa

Menys de 10 anys

Més de 10 anys

Impartida

0,100 x hora

0,070 x hora

Aprofitament

0,067 x hora

0,047 x hora

Assistència

0,033 x hora

0,023 x hora

Els certificats en els quals no consti el nombre d'hores de durada del curs es valoraran igual que els cursos d'una hora. Pel que fa a altres activitats formatives (jornades, seminaris, etc.) per a les quals no consti el nombre d'hores realitzades, es valoraran a raó d'una hora per dia de durada de l'activitat.

Els certificats de competències participatives i personals expedits per CertiUni, sempre que estiguin valorats amb un nivell mínim de «mitjà», es valoraran com un curs de formació de 20 hores d'aprofitament.

2. Títols propis de postgraus d’universitats europees

Títol propi

Punts

Màster

1

Especialista universitari

0,50

Expert universitari

0,25

Actualització universitària, diploma universitari i diploma

0,12

En cas de presentar-se més d’un títol propi d’una mateixa titulació, només es valorarà el títol propi superior.

Per fixar la valoració que correspon a cada curs i/o títol propi de postgrau, es tindrà en compte la data de finalització. En cas que al certificat no consti la data d'impartició, es tindrà en compte la data d'expedició.

e) Coneixements de català: màxim 5 punts. Només es valorarà el nivell més alt que l'exigit per accedir al subgrup. En cas de presentar-ne més d'un, es valorarà el superior. El nivell E se sumarà al nivell més alt.

Nivell

Subgrup C2

Subgrup C1

Subgrup A2

Subgrup A1

C1

2

2

C2

4

4

2

2

E

1

f) Altres idiomes: màxim 6 punts. Només es valorarà el nivell més alt per cada idioma.

Nivell

Anglès

Altres idiomes

A1

0,5

0,25

A2

1

0,5

B1

1,5

0,75

B2

2

1

C1

2,5

1,25

C2

3

1,5

g) Altres mèrits: màxim 2 punts

Mèrit

Menys de 10 anys

Més de 10 anys

Per estades en altres universitats / Estades Solidàries (voluntariat/mobilitat)

0,75

0,50

  • Haver superat el darrer procés selectiu per accedir al subgrup superior convocat a la UIB sense haver-hi obtingut plaça: 0,75 punts
  • Pel que fa als funcionaris de carrera que concursin a una plaça classificada en dos subgrups, pertànyer al subgrup superior: 0,5 punts.

Annex III

Barem de la segona fase: concurs específic

S'estructura en dos apartats, a) i b), i la puntuació màxima de la suma dels dos apartats és de 100 punts.

a) Mèrits específics (màxim 70 punts)

1. Valoració del treball realitzat (màxim 40 punts)
  1. Nivell del lloc ocupat (màxim 30 punts)
    1. Per haver ocupat com a funcionari un lloc de treball a la UIB amb un nivell del complement de destinació superior al del lloc al qual es concursa, realitzant tasques pròpies del mateix cos al qual pertany el lloc de treball al qual es concursa: 0,14 punts per mes.
    2. Per haver ocupat com a funcionari un lloc de treball a la UIB amb un nivell de complement de destinació igual al del lloc al qual es concursa, realitzant tasques pròpies del mateix cos al qual pertany el lloc de treball al qual es concursa: 0,10 punts per mes.
    3. Per haver ocupat com a funcionari un lloc de treball a la UIB amb un nivell de complement de destinació inferior, fins a un màxim de quatre nivells, al del lloc al qual es concursa, realitzant tasques pròpies del mateix cos al qual pertany el lloc de treball al qual es concursa: 0,07 punts per mes.
    4. Per haver ocupat amb contracte laboral un lloc de treball a la UIB, o com a funcionari amb un nivell de complement de destinació inferior a més de quatre nivells, realitzant tasques pròpies del mateix cos al qual pertany el lloc de treball al qual es concursa: 0,05 per mes.
  2. Àrea de gestió del lloc ocupat (màxim 15 punts)
    Es valorarà haver ocupat un lloc de treball relacionat directament amb l’àrea de gestió a què pertany la plaça a la qual es concursa, amb el benentès que les diferents àrees de gestió no tenen per què coincidir amb les unitats administratives establertes al catàleg, sinó amb les tasques encomanades a cada lloc de treball, i sempre d’acord amb la classificació establerta a l’Acord executiu del dia 5 de novembre de 2009 pel qual s’aprova l’estructura dels llocs de treball del personal d’administració i serveis per àrees de gestió.
  3. a) Per haver ocupat un lloc de treball durant els 3 anys anteriors a la data de finalització del termini de presentació de sol·licituds: 0,31 punts per mes, fins a un màxim d’11 punts.
    1. Per haver ocupat un lloc de treball durant un període superior a 3 anys i inferior a 6 anys abans de la data de finalització del termini de presentació de sol·licituds: 2,5 punts.
    2. Per haver ocupat un lloc de treball durant un període superior a 6 anys abans de la data de finalització del termini de presentació de sol·licituds: 1,5 punts.
      Per poder obtenir la puntuació establerta als apartats b) i c) és necessari acreditar una ocupació mínima del lloc de treball d’un any.
2. Formació específica (màxim 40 punts)

Es valorarà la formació relacionada amb l’àrea de gestió de la plaça (barem de l’annex II).

b) Prova d’aptitud i coneixements pràctics (màxim 30 punts)

Els aspirants han de presentar una prova d’aptitud i coneixements pràctics (annex IV), que consistirà a respondre per escrit un qüestionari de deu preguntes: cinc que versaran sobre les competències i habilitats clau que pertoquen al lloc de treball d’acord amb l’ordre de funcions, i cinc preguntes que tractaran sobre coneixements pràctics del perfil de la plaça (màxim 20 línies per resposta). 

Per a la valoració de la prova d’aptitud i coneixements pràctics es tindran en compte, de forma motivada, els criteris següents:

  • Competències i habilitats clau del lloc de treball: 10 punts
  • Coneixements sobre el perfil de la plaça: 10 punts
  • Entrevista: 10 punts

Annex IV

Qüestionari de la prova d’aptitud i coneixements pràctics de l’aspirant

Preguntes sobre les competències i habilitats clau que pertoquen al lloc de treball

Nivell de responsabilitat: cap de secció

  1. Ets responsable d’un equip de persones. Segueixes alguna planificació durant la jornada o actues segons les necessitats de cada moment?
  2. Com a responsable d’aquest equip, quines creus que són les teves qualitats per liderar-lo?
  3. Com t’organitzaries per afrontar una acumulació sobrevinguda de tasques importants?
  4. Tens en compte l’opinió dels membres del teu equip a l’hora de prendre decisions?
  5.  Coneixes el marc normatiu que t’afecta? N’estàs al dia?

Nivell de responsabilitat: cap d’àrea

  1. Quan hi ha canvis en la metodologia d'una tasca, t’hi adaptes amb facilitat?
  2. Enfront de les situacions de tensió, ets capaç de controlar la teva conducta?
  3. Ets capaç d’identificar les situacions en les quals cal prendre la iniciativa sense que t’ho hagin d’indicar?
  4. Si detectes una errada en els procediments de gestió, com actues?
  5. Col·labores activament amb els altres membres de l’equip en la realització de tasques comunes?

Preguntes sobre coneixements pràctics del perfil de la plaça

Edifici Anselm Turmeda  

Codi plaça: 910

  1. Explica breument les passes que s’han de seguir per gestionar els TFG defensats davant un tribunal.
  2. Quina normativa és essencial per a la feina de gestió acadèmica i per a quins procediments?
  3. Quin procediment seguiries per canalitzar totes les instruccions i novetats referents a la feina diària?
  4. Com ho faries per tenir en compte el calendari d'actuacions administratives?
  5. Com distribuiries les tasques dins l'àrea?

Edifici Antoni Maria Alcover i Sureda

Codi plaça: 5409

  1. Com es gestiona a la UIB el procediment de preinscripció, accés, admissió i matrícula als estudis de màster universitari dels alumnes amb matrícula condicionada introduït arran de l’entrada en vigor del Reial decret 822/2021, de 28 de setembre, pel qual s’estableix l’organització dels ensenyaments universitaris i del procediment d’assegurament de la seva qualitat?
  2. Descriu la normativa aplicable a la condició d’alumne a temps parcial dels alumnes de doctorat, així com el procediment de concessió que s’aplica als alumnes de la UIB.
  3. Descriu la diferència entre la readmissió i la reincorporació al doctorat.
  4. Descriu el procediment d’admissió als màsters de la UIB, des de la fase d’esmenes fins a la fi del procés de matrícula.
  5. Descriu el procediment d’avaluació anual dels alumnes de doctorat amb Acadèmic.

Edifici dels Serveis Cientificotècnics i instituts universitaris de recerca

Codi plaça: 5364

  1. Resolució de sol·licituds de contractes menors d'UIBdigital: en quines despeses no és requisit fer una sol·licitud de contracte menor?
  2. Programa CTB: quins documents comptables s’han de fer per tramitar despeses que superin els 5.000 euros?
  3. Gestió de viatges. Acord normatiu 11963, del dia 21 de juliol de 2016, pel qual es modifica l'Acord normatiu 11216/2014, de 17 de desembre: quins documents han de presentar els investigadors per cobrar les despeses d’un viatge?
  4. Instruccions d'execució i justificació de projectes del programa estatal: quin és el màxim permès d’allotjament per nit a Espanya? Si l’import de la factura supera aquest màxim, com es tramita?
  5. Pagaments d'habilitat pagador i les seves cancel·lacions: quin tipus de factures es poden pagar per habilitat?

Edifici Gaspar Melchor de Jovellanos

Codi plaça: 150

  1. S'ha avariat l'ordinador d'un membre de l'equip d'investigació i queden tres setmanes per finalitzar el projecte, pot comprar un nou ordinador amb càrrec al projecte? 
  2. Segons l'Acord normatiu 11963, que regula les indemnitzacions per raó del servei del personal al servei de la UIB, quins són els imports màxims per allotjament al territori espanyol del grup 2 de personal? I segons el Reial decret 462/2002, sobre indemnitzacions per raó del servei?
  3. Com registraries un tiquet de benzina que duu un descompte i com el tramitaries amb CTB?
  4. Com es tramita el pagament d'una factura (pot ser d’hotel, de quota d'inscripció...) que ha pagat un professor per un import superior al màxim permès?
  5. Com es cancel·len a final d'any els OT que s'han utilitzat durant l'exercici pressupostari corresponent? 

Edificis Guillem Cifre de Colonya i Beatriu de Pinós

Codi plaça: 267

  1. Descripció pràctica del procediment per fer recerques als documents comptables escanejats.
  2. Descripció pràctica de tràmits i pagaments relacionats amb les pràctiques d’alumnes en centres.
  3. Descripció pràctica de resolució de problemes a l'hora de quadrar les quantitats referents a l'habilitat pagador per al tancament comptable anual.
  4. Descripció pràctica de la manera com s’han de controlar els ingressos i les despeses per professor dins una analítica comuna (per exemple: pràctiques, reversió del 5%, etc.).
  5. Descripció pràctica de les despeses de viatge imputables a projectes d'investigació (projectes del Ministeri).

Edificis Guillem Cifre de Colonya i Beatriu de Pinós

Codi plaça: 5362

  1. Gestió de les pràctiques curriculars que es gestionen des dels serveis administratius dels edificis Guillem Cifre de Colonya i Beatriu de Pinós. Quines són les parts del procés i aplicacions informàtiques que s’utilizen.
  2. Com funcionen els certificats de tutorització de pràctiques a cada una de les facultats que es gestionen als serveis administratius dels edificis Guillem Cifre de Colonya i Beatriu de Pinós (Educació, Infermeria i Fisioteràpia i Psicologia)?
  3. Procés de conciliació i liquidació mensual de les taxes administratives gestionades a través d’UIBdigital.
  4. Alumnes de mobilitat entrants i sortints: diferències a l’hora de tractar-los a l’aplicació SIGMA (gestió de matrícula, actes, certificats TOR).
  5. Procediment per a alumnes de la UIB titulats del grau d’Educació Primària que vulguin cursar una nova menció. Com s’han de tractar els expedients dels alumnes admesos a una nova menció a l’aplicació SIGMA?

Edifici Ramon Llull

Codi plaça: 168

  1. Explicau de manera breu com resoldríeu un conflicte d'una persona del vostre equip amb un professor que es nega a tancar i signar una acta.
  2. Explicau de manera breu com organitzaríeu la distribució de les tasques dels departaments entre el vostre equip.
  3. Explicau de manera breu com gestionaríeu el control de la planificació acadèmica en uns serveis administratius.
  4. Teniu experiència en la gestió de convenis? Explicau breument la vostra resposta.
  5. Com a membre de la CGQ d’alguna unitat, explicau la vostra experiència i exposau què en milloraríeu.

Edificis Mateu Orfila i Rotger i Guillem Colom Casasnovas

Codi plaça: 926

  1. Un investigador fa una sol·licitud de contracte menor per al subministrament de material de laboratori a un proveïdor del Regne Unit per valor de 7.500 lliures esterlines a càrrec d’un projecte d’investigació. Després de ser aprovat per l’OSR, el proveïdor envia una factura en PDF. Quin procediment s’hauria de seguir a continuació?
  2. Un investigador està interessat en l’adquisició de material de laboratori seguint el procediment regulat pel conveni d’adhesió signat entre el CSUC i la UIB. Quina informació li haurien de donar?
  3. L’IP d’un projecte del Ministeri de Ciència i Innovació ha celebrat una reunió de coordinació del projecte a la UIB el dia 11 de juliol. Un investigador de la Universitat Politècnica de Catalunya ha assistit com a membre de l’equip d’investigació a la reunió i voldria cobrar les despeses de viatge i les dietes corresponents des del dia 10 a les 17 hores al dia 12 a les 21 hores. Quina documentació hauria de presentar i quin import en concepte de dietes de manutenció li correspondria cobrar?
  4. Un professor al qual li han acceptat un contracte menor per a la compra d’un material de laboratori ens comenta que el proveïdor no serveix el material si no es paga prèviament i que el necessita urgentment per a unes pràctiques. Quines opcions li podem oferir per ajudar-lo?
  5.  Un investigador es dirigeix als serveis administratius per demanar orientació després d’haver rebut un correu d’UPS en què l’avisaven de l’arribada d’un paquet provinent dels Estats Units amb unes despeses de duanes per un import de 1.000 euros. Quina informació li podem donar?

Edificis Mateu Orfila i Rotger i Guillem Colom Casasnovas

Codi plaça: 5404

  1. Des de l’Assessoria Jurídica de la UIB, ens demanen: «Certificat acreditatiu de les assignatures que imparteix un PDI, amb indicació dels grups i dels horaris que fa, per exemple, des de l'any acadèmic 2016-17». Quines serien les passes que s’han de seguir per expedir aquest certificat?
  2. El degà de la Facultat de Ciències ens demana, per afegir a la memòria d’activitats de l’any 2021, les sol·licituds d’obres adreçades pel centre al Servei de Patrimoni, Contractació, Infraestructura i Unitat Tècnica (SPCIiUE) durant l’any 2021, amb indicació de l’estat de la sol·licitud. Com podem obtenir aquesta informació?
  3. Un estudiant demana el tancament anticipat d’una acta acadèmica per sol·licitar el títol abans de la data establerta al calendari d’actuacions administratives. Com hauríem de procedir a la Facultat de Ciències perquè aquest estudiant pugui sol·licitar el títol?
  4. Un estudiant es posa en contacte amb els serveis administratius de l’edifici Mateu Orfila i Rotger perquè el curs 2008-09 va superar l’assignatura 3484, finançada per la Fundació Mapfre, Prevenció de Rics Laborals, equivalent a: «Tècnic/a de nivell bàsic en Prevenció de Riscs Laborals», i ha perdut el certificat, que necessita per presentar-se a unes oposicions. Com hem de procedir per elaborar el document que acrediti que ha superat aquesta assignatura?
  5. Finalitzat el període del curs acadèmic per a l’exposició i la defensa dels treballs de fi de grau de la Facultat de Ciències, quin és el procediment que s’ha de seguir a partir d’aquest moment per custodiar les actes dels tribunals i memòries de TFG i enviar-los al repositori?

Gerència

Codi plaça: 301

  1. Explica com s'anul·la un contracte menor.
  2. Explica què és la prorrata d'IVA i com s'aplica a un compte justificatiu.
  3. Explica la diferència entre un fons afectat, finalista i propi.
  4. Explica la diferència entre la classificació orgànica, funcional i econòmica.
  5. Explica breument com es justifica una aportació de la CAIB, en general.

Hospital Universitari Son Espases

Codi plaça: 5287

  1. Organització de les proves ACOES (Avaluació de Competències Objectiva i Estructurada) dels estudis de Medicina:
    • Característiques i com es pot organitzar i dur a terme la prova en línia.
    • Característiques i com es pot organitzar i dur a terme la prova presencial.
  2. Organització del rotatori de 6è curs:
    • Coneixement del sistema de rotacions dels estudiants de Medicina.
    • Organització de les rotacions en el sistema públic de salut.
  3. Mobilitat: programa d'estades breus i programes oficials (ERASMUS, SICUE):
    • Programa d'estades breus.
    • Coneixement del programa d'estades breus (criteris de selecció, reconeixement de crèdits, comunicacions amb el sistema hospitalari i d'atenció primària i estudiants).
    • Perfil i interessos dels estudiants que accedeixen al programa.
    • Programes ERASMUS, SICUE, etc.
    • Coneixement dels programes de mobilitat.
    • Actors dels programes de mobilitat.
    • Reconeixement de crèdits.
  4. Com es pot organitzar el suport al professorat associat, tutors universitaris i tutors clínics del Departament de Medicina, en constitució.
  5. Maneig d’aplicacions informàtiques SIGMA, Jira, Wiki, Word, Excel, FileMaker, AGORA, Tangram, CTB.

Hospital Universitari Son Espases

Codi plaça: 5371

  1. Organització de les proves ACOE (avaluació de competències objectiva i estructurada) dels estudis de Medicina:
    • Característiques i com es pot organitzar i dur a terme la prova en línia.
    • Característiques i com es pot organitzar i dur a terme la prova presencial.
  2. Organització del rotatori de 6è curs:
    • Coneixement del sistema de rotacions dels estudiants de Medicina.
    • Organització de les rotacions en el sistema públic de salut.
  3. Organització del procediment excepcional d'accés per 90 crèdits reconeguts:
    • Característiques pròpies d'aquesta via d'accés.
    • Com es poden organitzar les sol·licituds, l'avaluació i la resolució d'aquestes places.
    • Com es pot organitzar el suport al professorat associat, tutors universitaris i tutors clínics del Departament de Medicina, en constitució.
    • Gestió de matrícula d'inici: llista d'espera, baixes i anul·lacions de matrícula:Característiques específiques i problemàtica de la matrícula d'inici a totes les facultats de Medicina
    • Com es pot gestionar a la Facultat de Medicina la matrícula d'inici.

Oficina de Planificació Estratègica

Codi plaça: 5405

  1. Experiència en generació de dades del SIIU.
  2. Experiència en generació d’indicadors per a l’acreditació dels estudis oficials.
  3. Experiència en recopilació i participació en rànquings universitaris (CyD, THE, Xangai…).
  4. Experiència en recopilació i coordinació de dades sobre les universitats en xifres de la CRUE.
  5. Experiència en preparació de dades per a la presa de decisions universitàries (suport a òrgans de govern, indicadors de pressupost…).

Rectorat

Codi plaça: 90

  1. Què implica la «publicitat activa» establerta a la Llei 19/2013, de 9 de desembre, de transparència, accés a la informació pública i bon govern (LTAIP i BG)?
  2. Als efectes de l’LTAIP i BG, pensau que la UIB té la consideració d’Administració pública? Per què? I una fundació universitària? I una societat mercantil amb participació d’una universitat pública? Raonau la resposta.
  3. Com s'ha de realitzar la publicació que pugui exigir la publicitat activa? Quins principis tècnics hem de tenir presents i què implica cadascun?
  4. Què és «informació pública» a l'efecte de l’LTAIP i BG?
  5. Podeu diferenciar el dret d’accés a la informació pública del dret d’accés a la documentació que obra en un expedient administratiu?

Rectorat

Codi plaça: 5410

  1. Ens han fet una reserva externa d’un espai a la Seu d’Eivissa i Formentera, quina quantitat econòmica hem de facturar? Per què?
  2. Què diu l’acord normatiu pel qual s’aprova el Reglament de gestió dels espais de la UIB en relació amb la reserva d’espais per celebrar actes de caire polític a la Universitat? Com s’ha de procedir quan ens fan una sol·licitud d’una reserva amb aquesta intenció?
  3. Funció principal de SigUIB. Quines informacions i quines utilitats en podem extreure?
  4. Tenim una aula en un edifici de la Seu universitària de Menorca i la volem convertir en menjador per als estudiants, per al PAS i per al PDI. Quin procediment hem de seguir?
  5. A les 8.30 hores d’un dia determinat ens arriba la notícia que una associació d’estudiants tanca les entrades del campus als vehicles que hi volen accedir. Al Vicerectorat de Campus i Universitat Saludable no en teníem constància. També ens arriba la notícia que a les 12 hores d’aquest mateix dia aquesta associació ha convocat un recorregut pels carrers del campus per arribar a Son Lledó i llegir les seves reivindicacions davant el Rector. El vicerector de Campus i Universitat Saludable aquest dia no és a la Universitat i en el moment en què coneixem aquestes informacions no podem contactar amb ell. Com procediries?

Servei d'Alumnes i Títols

Codi plaça: 5326

  1. Normativa reguladora dels procediments d’admissió als ensenyaments oficials de grau de la UIB.
  2. Explica els òrgans de govern, col·legiats i unipersonals, i unitats de gestió que intervenen en el procediment d’admissió a grau per canvi d’universitat o d’estudis de provisió de places canvi d’universitat i/o d’estudis universitaris oficials espanyols i per estudis estrangers no homologats.
  3. Explica com es gestiona el pagament del tribunal de les proves de batxillerat per a l’accés a la Universitat.
  4. Explica breument la teva experiència en processos d’admissió de grau de la UIB i els teus coneixements del mòdul de preinscripció d’AGORA i de l’eina Jira.
  5. Explica breument la teva experiència en gestió comptable de la UIB i els teus coneixements de CTB.

Servei d'Aplicacions i Serveis TIC

Codi plaça: 165

  1. Exposa la feina que has fet els darrers dos anys que tingui relació amb el perfil de la plaça.
  2. Dissenya un pla d’implantació per a un ERP de gestió acadèmica. Si fossis el cap de projecte, com abordaries aquesta implantació?
  3. Exposa el teu grau de coneixement del funcionament i experiència amb l’aplicació AGORA.
  4. Què estàs disposat a aportar al servei en relació amb el perfil de la plaça?
  5. Explica com és i com funciona una plataforma d’administració electrònica.

Servei d'Aplicacions i Serveis TIC

Codi plaça: 5368

  1. Exposa la feina que has fet els darrers dos anys que tingui relació amb el perfil de la plaça.
  2. Dissenya un pla d’integració per a un ERP de gestió universitària. Si fossis el cap de projecte, com abordaries aquesta integració?
  3. Exposa el teu grau de coneixement del funcionament i l’experiència d’utilització de les API de les diferents aplicacions emprades a la UIB.
  4. Què estàs disposat a aportar al servei en relació amb el perfil de la plaça?
  5. Explica com és i com funciona una plataforma d’administració electrònica.

Servei d'Aplicacions i Serveis TIC

Codi plaça: 215

  1. Exposa la feina que has fet els darrers dos anys que tingui relació amb el perfil de la plaça.
  2. Dissenya un pla d’implantació per a una plataforma d’administració electrònica. Si fossis el cap de projecte, com abordaries aquesta implantació?
  3. Exposa el teu grau de coneixement del funcionament i l’experiència d’utilització de les aplicacions de registre electrònic.
  4. Què estàs disposat a aportar al servei en relació amb el perfil de la plaça?
  5. Explica com és i com funciona una plataforma de comunicació web.

Servei d'Aplicacions i Serveis TIC

Codi plaça: 3001

  1. Exposa la feina que has fet els darrers dos anys que tingui relació amb el perfil de la plaça.
  2. Dissenya un pla d’implantació d’un nou gestor de continguts. Si fossis el cap de projecte, com abordaries aquesta implantació?
  3. Exposa el teu grau de coneixement del funcionament i l’experiència d’utilització de l’aplicació Liferay.
  4. Què estàs disposat a aportar al servei en relació amb el perfil de la plaça?
  5. Explica com és i com funciona una plataforma d’administració electrònica.

Servei d'Aplicacions i Serveis TIC

Codi plaça: 5337

  1. Exposa la feina que has fet els darrers dos anys que tingui relació amb el perfil de la plaça.
  2. Dissenya un pla d’implantació per a un ERP de gestió acadèmica. Si fossis el cap de projecte, com abordaries aquesta implantació?
  3. Exposa el teu grau de coneixement del funcionament i l’experiència d’utilització de l’aplicació SIGMA Acadèmic.
  4. Què estàs disposat a aportar al servei en relació amb el perfil de la plaça?
  5. Explica com és i com funciona una plataforma d’administració electrònica.

Servei d'Aplicacions i Serveis TIC

Codi plaça: 5338

  1. Exposa la feina que has fet els darrers dos anys que tingui relació amb el perfil de la plaça.
  2. Dissenya un pla d’implantació per a un ERP de gestió acadèmica. Si fossis el cap de projecte, com abordaries aquesta implantació?
  3. Exposa el teu grau de coneixement del funcionament i l’experiència d’utilització de l’aplicació SIGMA Acadèmic.
  4. Què estàs disposat a aportar al servei en relació amb el perfil de la plaça?
  5. Explica com és i com funciona una plataforma d’administració electrònica.

Servei de Comptabilitat

Codi plaça: 5384

  1. Quines activitats fa la UIB a efectes de les declaracions/liquidacions de l'IVA? Indicau l'exempció o no d'aquestes activitats. Quan i com es calcula la prorrata?
  2. La UIB està obligada a ingressar a Hisenda les retencions a compte de l'impost de renda de les persones físiques. Indicau la periodicitat d'aquestes declaracions/liquidacions, així com la informació necessària
  3. Està obligada la UIB a declarar les seves factures en el SII (Sistema Immediat d'Informació del Llibre de Registre de Factures)? Per quin motiu? Indicau les obligacions respecte a aquesta informació.
  4. Descriviu breument la informació necessària per liquidar l'IVA. Fitxers i comprovacions.
  5. Indicau les obligacions fiscals que té la UIB com a receptora de productes subjectes a imposts especials.

Servei de Contractació

Codi placa: 911

  1. La Llei 9/2017 de contractes del sector públic estableix unes particularitats per tramitar els expedients de contractació subjectes a la regulació harmonitzada. Indica quines són.
  2. Explica breument les fases de tramitació d’un expedient de contractació.
  3. Un investigador de la UIB necessita renovar un programari imprescindible per a la docència i investigació durant tres anys. El pagament de la despesa es farà en començar cada anualitat. Les dades pressupostàries del lloc on es pagarà aquest bé són les següents: programa 541A, partida pressupostària 216, codi d’analítica 041420. Explica breument quin tràmit relatiu a la despesa econòmica requereix aquest expedient de contractació.
  4. Si una empresa ha presentat una oferta a un procediment de contractació i no està d’acord amb la puntuació obtinguda al procés de valoració:
    1. Quin procés ha de fer per revisar la documentació de l’expedient de contractació.
    2. Pot revisar l’oferta d’altres empreses licitadores?
    3. Pot obtenir una còpia dels documents de l’expedient?
  5. Qui pot fer el procés de desencriptació dels sobres electrònics per, posteriorment, obrir la documentació presentada pels licitadors?

Servei de Pressupost i Tresoreria

Codi plaça: 5389

  1. Creació i pagament d'OT d'habilitat pagador a CTB.
  2. Descriviu breument el pagament a estrangers a la UIB.
  3. Liquidació i pagament de l'IRP (model corresponent) a CTB.
  4. Descripció del pagament d'un model 069 (carta de pagament per reintegrament de subvencions).
  5. Descriviu breument la conciliació bancària a CTB.

Servei de Recursos Humans

Codi plaça: 5352

  1. Normativa reguladora dels procediments de selecció del PDI laboral.
  2. Normativa reguladora referida als expedients de compatibilitat.
  3. Explica breument les novetats introduïdes en relació amb l’administració electrònica amb la gestió de les convocatòries.
  4. Explica breument quins són els avantatges i els problemes derivats de l’administració electrònica.
  5. Segons la teva experiència, quines millores consideres que es podrien introduir en aquests procediments?

Servei de Recursos Humans

Codi plaça: 5353

  1. Normativa reguladora dels procediments de selecció i provisió del PAS.
  2. Explica breument com es gestiona una convocatòria de selecció i els diferents temes que s’han de tenir en compte.
  3. Explica breument les novetats introduïdes en relació amb l’administració electrònica en la gestió de les convocatòries.
  4. Explica breument quins són els avantatges i els problemes derivats de l’administració electrònica.
  5. Segons la teva experiència, quines millores consideres que es podrien introduir en aquests procediments?

Servei de Recursos Humans

Codi plaça: 5354

  1. Normativa reguladora referida a la gestió de l’expedient administratiu.
  2. Normativa reguladora referida a la gestió de la carrera professional del PAS.
  3. Explica breument com es gestionen les convocatòries de carrera professional del PAS.
  4. Explica breument la gestió del control de presència, permisos i vacances.
  5. Segons la teva experiència, quines millores consideres que es podrien introduir en la gestió del punt 4?

Servei de Relacions Internacionals

Codi plaça: 5320

  1. Pot un alumne de la UIB durant el curs acadèmic sol·licitar una mobilitat o intercanvi en el marc dels programes gestionats pel Servei de Relacions Internacionals?
  2. Quines són les eines informàtiques que s'empren a la Universitat de les Illes Balears per a la gestió dels programes de mobilitat? Aquestes poden ser pròpies o bé donades per entitats internacionals públiques i/o privades.
  3. Quina és la gestió econòmica que es fa dels programes d'intercanvi? Què en destacaries?
  4. Perquè una mobilitat es dugui a terme amb el màxim rigor possible, quin consideres que ha de ser el tret fonamental que han de tenir-les persones que hi participen? Per què?
  5. La normativa dels programes de mobilitat i intercanvi de la UIB recull quines són les funcions del Servei de Relacions Internacionals. D'aquestes, quines en destacaries i per què?

Servei d'Infraestructures TIC

Codi plaça: 858

  1. Descriu la teva experiència en tasques de difusió i conscienciació de la ciberseguretat.
  2. Indica la teva experiència en projectes d’adequació i implantació de l’Esquema Nacional de Seguretat (ENS).
  3. Detalla la teva experiència en el desenvolupament de guies i normatives de seguretat TIC.
  4. Descriu la teva participació en l’elaboració i el seguiment de procediments administratius.
  5. Explica breument la teva experiència en la gestió de projectes, tasques d’interlocució amb altres universitats i el lideratge d’equips de treball.

Servei d'Infraestructures TIC

Codi plaça: 5367

  1. Descriu la teva experiència i coneixement en infraestructures d'allotjament web (Webhosting) en general i de l’eina WordPress en particular.
  2. Descriu el teu coneixement de l’administració d’una infraestructura de la plataforma d’aprenentatge Moodle.
  3. Explica breument la teva experiència en l’ús d’eines de correlació d’esdeveniments (SIEM) i en la gestió d’IoCs (indicadors de compromís).
  4. Detalla el teu coneixement de les eines de seguretat que ofereix el CCN-CERT com REYES, LUCIA, ANA, etc.
  5. Descriu la teva experiència en el desplegament d’infraestructures corporatives de xarxa privada virtual OpenVPN.

Servei d'Infraestructures TIC

Codi plaça: 5070

  1. Indica els teus coneixement i experiència en l’administració de bases de dades Oracle i PostgreSQL.
  2. Detalla el teu coneixement i experiència en arquitectures Oracle RAC (Real Application Cluster).
  3. Descriu les teves competències en arquitectures d’alta disponibilitat Pgpool-II per a PostgreSQL.
  4. Explica breument la teva experiència en l’administració de servidors Linux.
  5. Descriu la teva experiència en l’arquitectura d’orquestració de contenidors Openshift.

Unitat de Gestió dels Estudis de Grau

Codi plaça: 5333

  1. Descriu les accions que s’han de fer per preparar el mòdul de guies docents per al pròxim any acadèmic.
  2. Quines accions s’han de fer a Acadèmic per recodificar una assignatura en un pla d’estudis?
  3. Com es defineix el calendari lectiu a Acadèmic?
  4. Si a Acadèmic s’intenta fer l’assignació massiva de grups mitjans i no es pot fer, quines poden ser les causes?
  5. Com s’han de definir les assignatures especials a Acadèmic?

Unitat de Gestió dels Estudis de Postgrau

Codi plaça: 5385

  1. En què consisteix el procediment de verificació dels plans d’estudis dels ensenyaments oficials? I el de modificació?
  2. Abans de poder lliurar la sol·licitud de verificació d’una nova titulació, és necessari que la proposta sigui aprovada internament a la UIB. Quines passes s’han de seguir per obtenir aquesta aprovació interna en el cas dels màsters oficials?
  3. Una vegada s’ha verificat una nova titulació, quin procediment s’ha de seguir per autoritzar-ne la implantació?
  4. Quina normativa regula aquests dos procediments (verificació i modificació) en les diferents etapes?
  5. Quina aplicació o aplicacions informàtiques s’han d’emprar per implantar el nou pla d’estudis a la UIB i possibilitar la matrícula dels estudiants?

Annex V 

Declaració responsable de complir els requisits de la convocatòria