FULL OFICIAL
Universitat de les
Illes Balears
Any XXI
Núm. 262
Divendres, 17 de febrer de 2006
Any
Núm.
Acord
Cercar
?
DISPOSICIONS GENERALS
Rectorat
7469 RESOLUCIÓ del Rectorat del dia 1 de febrer de 2006 per la qual es fan públiques les directrius de la Comissió Acadèmica sobre el reconeixement de crèdits de lliure configuració per la pràctica d'esport en aplicació de l'article 22.1.k) del Reglament acadèmic de la UIB .

La Comissió Acadèmica de la Universitat, a la sessió del dia 15 de desembre de 2005, va aprovar les directrius generals sobre el reconeixement de crèdits de lliure configuració per la pràctica d'esport en aplicació de l'article 22.1.k) del Reglament acadèmic d'aquesta universitat, i el Consell de Direcció, a la sessió ordinària d'avui, n'ha pres coneixement.

Fent ús de la competència que m'atribueix l'article 30.1.a) i s) dels Estatuts d'aquesta universitat i tenint en compte la disposició de l'article 22.1.k) del Reglament acadèmic de la UIB, resolc de fer públiques les directrius de la Comissió Acadèmica sobre el reconeixement de crèdits de lliure configuració per la pràctica d'esport en aplicació de l'article 22.1.k) esmentat del Reglament acadèmic de la Universitat.

I. ESPORTISTES D'ALT NIVELL I D'ALT RENDIMENT

Article 1

En aquest apartat s'inclouen els esportistes d'elit inclosos a les llistes elaborades pel Consell Superior d'Esports i publicades al BOE (Reial decret 1467 /1997, BOE núm. 248, de 16 d'octubre) i/o a les llistes elaborades per la Fundació Illesport, la qual depèn directament de la Direcció General d'Esports, que forma part de la Conselleria de Presidència i Esports del Govern de les Illes Balears, i publicades al BOIB (Pla esportiu de les Illes Balears 2004-2008).

Article 2

L'alumnat de la UIB que vulgui demanar el reconeixement de crèdits de lliure configuració per esportista d'alt nivell ha de presentar la sol·licitud als serveis administratius corresponents.

Article 3

La sol·licitud s'ha de fer per any acadèmic.

Article 4

Per acreditar-se com a esportista d'alt nivell cal presentar, als serveis administratius corresponents, la còpia de la llista del BOE o del BOIB on figurin les dades (nom i cognoms, DNI i federació) de la persona que fa la sol·licitud.

Article 5

Per cada any acreditat com a esportista d'alt nivell es reconeixeran els crèdits, per excés, que s'obtinguin de dividir el total de crèdits de lliure configuració del pla d'estudis en el qual es troba matriculat/ada l'alumne/a pel nombre d'anys acadèmics que conformen aquest pla d'estudis.

Article 6

L'any de referència que figura a les llistes publicades al BOE o al BOIB determinarà l'any acadèmic en el qual es reconeixeran els crèdits sol·licitats.

Article 7

Per aquest concepte l'alumnat podrà obtenir el reconeixement de la totalitat dels crèdits de lliure configuració.

Article 8

Les sol·licituds es resoldran als serveis administratius corresponents una vegada l'alumne/a hagi presentat la documentació especificada.

Article 9

L'alumnat ha d'abonar el 25 per cent de l'import dels crèdits reconeguts d'acord amb el grau d'experimentalitat del seu pla d'estudis.

II. ESPORTISTES NO INCLOSOS NI A LES LLISTES ELABORADES PEL CONSELL SUPERIOR D'ESPORTS NI A LES LLISTES ELABORADES PER LA FUNDACIÓ ILLESPORT

Article 10

En aquest apartat s'inclouen els esportistes, àrbitres o jutges i entrenadors federats que participin en competicions, campionats i/o lligues de caràcter estatal i /o d'àmbit autonòmic reconeguts per les federacions corresponents.

Article 11

L'alumnat de la UIB que vulgui demanar el reconeixement de crèdits de lliure configuració per la pràctica d'esport federat ha de presentar una sol·licitud prèvia, a l'inici de l'any acadèmic, a la Secció de Gestió Acadèmica de la UIB.

Article 12

El termini per presentar la sol·licitud prèvia és el mes d'octubre. A aquesta sol·licitud s'ha d'adjuntar un certificat del club i de la federació corresponents. Al certificat del club hi ha de constar: la data d'inici i de finalització de la temporada, l'horari d'entrenament (dies, lloc, horari, etc.) i el nombre d'hores totals d'entrenament per temporada (es poden computar, també, les hores de competició i/o de partits oficials). Els àrbitres o jutges han de presentar un certificat en el qual han de figurar les dades esmentades, expedit per la federació corresponent.

Article 13

La Comissió Acadèmica de la UIB determinarà, de totes les sol·licituds rebudes, les que compleixen els criteris per poder obtenir el reconeixement de crèdits, i ho comunicarà a les persones afectades.

Article 14

Al mes de juliol l'alumnat haurà de presentar un certificat del club que acrediti que la persona que fa la sol·licitud ha complert el calendari i l'horari d'entrenament a què fa referència l'article 12.

Article 15

L'assignació de crèdits es resoldrà a la sessió de la Comissió Acadèmica del mes de setembre.

Article 16

La Comissió Acadèmica reconeixerà, si escau, un crèdit de lliure configuració per cada 50 hores acreditades i, com a màxim per any acadèmic, els crèdits, per excés, que s'obtinguin de dividir el total de crèdits de lliure configuració del pla d'estudis en el qual es troba matriculat/ada l'alumne/a pel nombre d'anys acadèmics que conformen aquest pla d'estudis.

Article 17

La Secció de Gestió Acadèmica comunicarà per escrit, als serveis administratius corresponents, la relació nominal amb el nombre de crèdits reconeguts per incloure'ls a l'expedient de l'alumne/a. L'alumnat ha d'abonar el 25 per cent de l'import dels crèdits reconeguts d'acord amb el grau d'experimentalitat del seu pla d'estudis.

Article 18

No es reconeixeran crèdits de lliure configuració a aquells alumnes que, per la pràctica d'esport, tinguin una remuneració superior al cinquanta per cent del salari mínim interprofessional.

Article 19

La UIB es reserva el dret de fer les comprovacions del compliment, per part dels sol·licitants, dels horaris d'entrenament, etc.

Disposicions transitòries

Primera

Excepcionalment, l'any acadèmic 2005-2006, l'alumnat de la UIB que vulgui demanar el reconeixement de crèdits de lliure configuració per la pràctica d'esport, ho podrà fer en el termini d'un mes des de la publicació d'aquesta resolució al Full Oficial de la Universitat.

Segona

La Comissió Acadèmica, l'any acadèmic 2005-2006, podrà, excepcionalment, assignar més crèdits que els màxims que s'especifiquen en aquestes directrius.

Ho faig publicar perquè se'n prengui coneixement i tingui els efectes que corresponguin.

Palma,  1 de febrer de 2006
El Rector, Avel·lí Blasco



 

 
Acord anterior
  Acord següent

Acords que fan referència a aquest.