FULL OFICIAL
Universitat de les
Illes Balears
Any XIX
Núm. 228
Dimecres, 12 de desembre de 2003
Any
Núm.
Acord
Cercar
?
DISPOSICIONS GENERALS
Consell de Govern
6434. ACORD NORMATIU del dia 5 de novembre de 2003 pel qual s'aproven els criteris per a la realització de prąctiques en empreses per a estudiants universitaris estrangers que fan cursos d'idiomes de la UIB.

Un dels objectius de la Universitat de les Illes Balears és establir i consolidar relacions amb universitats estrangeres. El Vicerectorat de Relacions Exteriors és el que s'encarrega de dur endavant aquesta tasca. La UIB signa convenis marc de col·laboració amb altres universitats, i un dels continguts d'aquests convenis de col·laboració és la mobilitat dels alumnes. De cada vegada més, la UIB rep peticions d'altres universitats per tramitar pràctiques en empreses per a estudiants universitaris estrangers, sobretot, en empreses turístiques.

D'altra banda, l'article 1.2.b) de la Llei orgànica 6/2001, de 21 de desembre, d'universitats, assenyala: «Són funcions de la universitat al servei de la societat: [...] La preparació per a l'exercici d'activitats professionals que exigeixin l'aplicació de coneixements i mètodes científics i per a la creació artística.»

Per tot el que s'ha esmentat, i davant l'absència de criteris que tinguin en compte les situacions descrites, creiem convenient que la UIB, en el marc de les seves competències, fixi unes pautes per regular aquesta activitat formativa.

En conseqüència, el Consell de Govern, a la sessió del dia d'avui, a proposta del Consell de Direcció, fent ús de les competències que li atribueix l'article 21, apartats 1 i 2.29 i 2.37, dels Estatuts d'aquesta universitat, ha aprovat els criteris per a la realització de pràctiques en empreses per a estudiants universitaris estrangers que fan cursos d'idiomes de la UIB.

Article 1

Els estudiants universitaris estrangers matriculats a un curs d'idiomes de la UIB poden fer pràctiques en empreses amb la finalitat de millorar el coneixement de l'idioma, així com també de conèixer el funcionament d'aquestes empreses i els seus mètodes i tècniques de treball i organització, com a part de la programació docent dels estudis que cursen. Aquesta relació és absolutament formativa i no estableix cap vincle contractual de caràcter administratiu, civil, laboral o mercantil entre els estudiants i l'empresa o entitat. La universitat de procedència ha de tenir un conveni de col·laboració signat amb la UIB.

Article 2

La Fundació Universitat-Empresa de les Illes Balears (FUEIB) gestionarà aquest conveni i facilitarà les empreses que vulguin acollir estudiants, sempre en funció de les possibilitats existents.

Article 3

El alumnes faran les pràctiques només en qualitat d'estudiants d'un curs d'idiomes de la UIB.

Article 4

La UIB, mitjançant la FUEIB, subscriurà una pòlissa d'assegurança col·lectiva d'accident en què s'inclouran els estudiants el temps que durin les pràctiques.

Article 5

Els tutors responsables de les universitats estrangeres han d'enviar a la FUEIB la relació d'estudiants que volen fer pràctiques en una empresa o entitat, en què s'ha d'indicar el nombre i el perfil. Aquesta relació s'ha d'enviar dos mesos abans de començar les pràctiques.

En cas que la universitat d'origen ja hagi concertat les pràctiques amb una empresa, la dita universitat ha de comunicar a la FUEIB la relació d'alumnes i empreses trenta dies abans de la data d'inici.

Article 6

La gestió d'aquestes pràctiques té un cost variable, en funció del nivell de gestió que hagi assolit la FUEIB. Aquesta quota oscil·larà entre els 50 euros (en cas de tenir una empresa o entitat assignada sense la

intervenció de la FUEIB) i els 100 euros (en cas que la FUEIB hagi de facilitar l'empresa o entitat) per estudiant ubicat en una empresa o entitat. En ambdós casos el preu de l'assegurança hi estarà inclòs.

Article 7

La UIB designarà un tutor responsable del seguiment de les pràctiques. L'empresa assignarà un tutor que, acabades les pràctiques, emetrà el certificat corresponent.

Article 8

Cada estudiant pot fer un màxim de tres mesos de pràctiques, que s'han de fer en una mateixa empresa i en un màxim de cinc hores diàries. L'estudiant pot percebre un ajut econòmic mensual per part de l'empresa o entitat i tenir allotjament i manutenció gratuïts a càrrec d'aquesta.

Article 9

La realització d'un programa de pràctiques requereix que l'empresa o entitat hagi elaborat prèviament un pla de treball relatiu a les activitats que l'estudiant hagi de desenvolupar i que tingui el vistiplau de la UIB.

Article 10

La gestió dels programes de pràctiques en empreses per a estudiants universitaris estrangers correspon a la FUEIB, mitjançant el Departament d'Orientació i Inserció Professional.

Ho faig publicar perquè se'n prengui coneixement i tingui els efectes que corresponguin.

Palma,  5 de novembre de 2003
El Rector, Avel·lí Blasco



 

Acords que fan referència a aquest.