FULL OFICIAL
Universitat de les
Illes Balears
Any XIX
Núm. 228
Dimecres, 12 de desembre de 2003
Any
Núm.
Acord
Cercar
?
DISPOSICIONS GENERALS
Consell de Govern
6433. ACORD NORMATIU del dia 5 de novembre de 2003 pel qual s'aprova el programa TUO - Titulats universitaris a l'ocupació.

Les universitats espanyoles mantenen, des de fa uns quants anys, un nombre estable d'alumnes matriculats, amb una lleugera tendència a la baixa. Però les perspectives d'inserció professional dels titulats no manté la mateixa tendència, i el nombre de persones desocupades amb titulació universitària inscrites a l'INEM ha crescut des de 1996, tot i que la taxa global d'atur a l'Estat espanyol ha baixat, fins i tot en el col·lectiu de persones que no tenien cap ocupació anterior.

D'altra banda, la manca d'experiència limita l'accés dels titulats recents a ocupacions estables d'una durada significativa i d'acord amb la seva titulació.

Conscients del problema, des de la Universitat de les Illes Balears volem impulsar la creació d'un programa d'inserció professional per a titulats recents, mitjançant la seva incorporació temporal a corporacions locals, institucions i empreses públiques, per, en la mesura que sigui possible, pal·liar la manca d'experiència i facilitar la seva inserció professional.

Per tot el que s'ha esmentat, i davant l'absència de reglamentació que prevegi les situacions descrites, creiem convenient que la UIB, en el marc de les seves competències, elabori una normativa que proporcioni una cobertura legal adequada a la dita activitat.

En conseqüència, el Consell de Govern, a la sessió del dia d'avui, a proposta del Consell de Direcció, fent ús de les competències que li atribueix l'article 21, apartats 1 i 2.29 i 2.37, dels Estatuts d'aquesta universitat, ha aprovat el Reglament del programa TUO - Titulats universitaris a l'ocupació.

Article 1

Els titulats universitaris poden realitzar estades de pràctiques en règim de complement de la seva formació en corporacions locals, institucions i empreses públiques per tal d'adquirir experiències en l'àmbit de la seva formació, com a mesura d'estímul a la posterior inserció professional a l'empresa pública o privada. L'objectiu de la beca és formatiu.

Article 2

Aquestes estades són voluntàries per als titulats, a petició de la institució pública corresponent.

Article 3

Les condicions dels titulats per accedir a aquestes estades són les següents:

Ser titulat universitari diplomatura, enginyeria (tècnica i superior), llicenciatura o equivalent, postgrau especialista universitari i/o màster universitari de qualsevol universitat i haver acabat els estudis dins els tres anys anteriors a la sol·licitud de la beca.

Ser resident a les Illes Balears.

No haver tingut cap contracte laboral vinculat a la titulació universitària.

Les sol·licituds han d'anar avalades per un professor tutor de la UIB (que tingui relació amb la titulació del postgraduat i que sigui professor dels cossos docents universitaris o contractat laboral), el qual s'encarregarà de la tutorització i el seguiment durant les pràctiques.

Article 4

La institució pública abonarà al titulat la quantitat de 750 euros bruts mensuals (deduint un 2% a compte de l'IRPF) en concepte de beca d'ajuda a la formació. Aquesta quantitat s'augmentarà d'acord amb l'IPC de les Balears.

Article 5

El període de pràctiques es limita a sis mesos, ampliable fins a un màxim de sis mesos més, ja que la durada de les pràctiques no pot passar d'un any, a petició d'ambdues parts. L'horari és de sis hores de pràctiques per dia. El màxim d'hores per mes és de cent quaranta.

Article 6

Cada corporació local, empresa o institució pública pot, al mateix temps, tenir un màxim de dos titulats en règim de programa TUO.

Article 7

La Fundació Universitat-Empresa de les Illes Balears (FUEIB) cobrarà per la gestió, a la institució pública, la quantitat de 200 euros per cada conveni de sis mesos.

Article 8

Per a la selecció del becari, i a petició de la institució pública, la FUEIB triarà de la seva base de dades oberta a tots els titulats residents a les Illes Balears, els candidats que s'ajustin al perfil assenyalat per la institució pública. La institució pública, aplicant estrictament aquest reglament, procedirà a la selecció del candidat més adient.

Una vegada feta la selecció, la FUEIB redactarà el conveni corresponent.

Article 9

Per garantir l'aprofitament de les pràctiques i la formació del becari com a tècnic professional, la institució pública el formarà en l'aprenentatge de les

tecnologies utilitzades a la institució, com també el formarà sobre temes generals de funcionament, organització i activitat professional. Així mateix es nomenarà un tutor perquè el dirigeixi. El becari no pot suplir cap professional contractat.

Article 10

La coordinació i l'avaluació de la tasca del becari les faran el tutor de la institució pública i el tutor de la UIB. En qualsevol moment, si hi ha causes que ho justifiquin, el conveni es podrà rescindir per iniciativa de qualsevol de les dues parts.

Article 11

La institució pública i la FUEIB lliuraran un certificat on es reconeixerà el temps de pràctiques realitzat.

Article 12

Els becats ho seran de la institució pública, tot i que aquest fet no representa cap lligam contractual entre els titulats i la institució pública.

Article 13

Amb l'objectiu de regular les tasques del becari, s'ha de signar un document annex on el becari ha d'expressar la clara acceptació de totes i cada una de les condicions d'aquesta beca recollides al present document, més les que determini la FUEIB.

Article 14

La institució pública cobrirà, mitjançant una pòlissa d'assegurança amb cobertura mínima igual a l'assegurança escolar, els accidents que puguin tenir els becaris quan facin les pràctiques a la dita institució.

Ho faig publicar perquè se'n prengui coneixement i tingui els efectes que corresponguin.

Palma,  5 de novembre de 2003
El Rector, Avel·lí Blasco



 

Acords que fan referència a aquest.