FULL OFICIAL
Universitat de les
Illes Balears
Any XVIII
Núm. 218
Dimecres, 16 d'abril de 2003
Any
Núm.
Acord
Cercar
?
ALTRES DISPOSICIONS
Comissió Electoral
6145. ACORD de la Comissió Electoral del dia 16 d'abril de 2003 pel qual es regula el procediment de la segona votació per al cŕrrec de Rector de la Universitat de les Illes Balears per al dia 30 d'abril de 2003.

En virtut de l'Acord normatiu 6097/2003, de 27 de febrer, pel qual s'estableix el procediment d'elecció del Rector de la Universitat de les Illes Balears en compliment de la disposició transitòria segona de la Llei orgànica d'universitats, i de l'Acord executiu 6124/2003, de 21 de març, pel qual es convoquen eleccions al càrrec de Rector de la Universitat de les Illes Balears, reunida la Comissió Electoral el dia d'avui, acorda de regular el procediment de la segona votació per al càrrec de Rector de la Universitat de les Illes Balears per al dia 30 d'abril de 2003, d'acord amb la normativa electoral i el calendari electoral que figuren a l'annex d'aquest acord.

Ho faig publicar perquè se'n prengui coneixement i tingui els efectes que corresponguin.


Annex

1. De conformitat amb l'article 24 de l'Acord normatiu 6097/2003, de 27 de febrer, pel qual s'estableix el procediment d'elecció del Rector de la Universitat de les Illes Balears en compliment de la disposició transitòria segona de la Llei orgànica d'universitats, i amb el punt 12.b) de l'Acord executiu 6124/2003, de 21 de març, pel qual es convoquen eleccions al càrrec de Rector de la Universitat de les Illes Balears, i atès que a la primera volta cap candidat no ha assolit la majoria requerida, tindrà lloc una segona votació, a la qual només poden concórrer els dos candidats que han obtingut més suport a la primera votació: el catedràtic d'universitat senyor Avel·lí Blasco Esteve i el catedràtic d'universitat senyor Pere M. Deyà Serra.

2. La campanya electoral començarà a partir de la data de publicació d'aquest acord i ha d'acabar 24 hores abans del dia de l'elecció.

3. Són electors per als diversos sectors de la comunitat universitària els mateixos que ho varen ser per a les eleccions que varen tenir lloc el dia 11 d'abril de 2003.

4.1. La circumscripció electoral per a l'elecció de Rector és única per a cada sector de la comunitat universitària i coincideix amb l'àmbit global de la Universitat.

2. El vot per a l'elecció del Rector es ponderarà per sectors de la comunitat universitària de la forma següent:

a) 51 per cent per al professorat doctor pertanyent als cossos docents universitaris (sector a).
b) 12 per cent per a la resta de personal docent i investigador (sector b).
c) 25 per cent per a l'alumnat (sector c).
d) 12 per cent per al personal d'administració i serveis (sector d).

3. El coeficient de ponderació de cada sector es calcularà de la manera següent:

Coeficient del sector a) = 0,51 ´ Total de vots a candidatures vàlidament emesos
11111111111111111111111 Total de vots a candidatures vàlidament emesos pel sector a)

Coeficient del sector b) = 0,12 ´ Total de vots a candidatures vàlidament emesos
11111111111111111111111 Total de vots a candidatures vàlidament emesos pel sector b)

Coeficient del sector c) = 0,25 ´ Total de vots a candidatures vàlidament emesos
11111111111111111111111 Total de vots a candidatures vàlidament emesos pel sector c)

Coeficient del sector d) = 0,12 ´ Total de vots a candidatures vàlidament emesos
11111111111111111111111 Total de vots a candidatures vàlidament emesos pel sector d)

Els coeficients es calcularan amb quatre xifres decimals.

Els vots a candidatures vàlidament emesos exclouen els vots nuls i els vots en blanc, ja que no són vots a candidatures.

4. El nombre de vots ponderats corresponents a cada candidatura en cada sector es calcularà multiplicant el nombre de vots vàlids que obtingui la candidatura en cada sector pel coeficient de ponderació del sector.

5. El nombre de vots ponderats totals corresponents a cada candidatura es calcularà sumant els vots ponderats de l'esmentada candidatura en cada sector.

5. La situació de les meses electorals serà la següent:

Meses electorals Edifici

Aulari (prefabricat)

Sector a) Aula P-11
Sector b) Aula P-11
Sector c) (A-D) (E-L) Aula P-5
Sector c) (M-Q) (R-Z) Aula P-8
Sector d) Aula P-11

Sector c) Eivissa i Formentera Seu universitària
Sector c) Menorca Seu universitària

Les meses s'han d'obrir a les 10 hores i s'han de tancar a les 18 hores.

La Comissió Electoral, si ho creu oportú, pot sol·licitar que s'aturin durant una o diverses hores les classes per facilitar la votació.

6.a) Les meses electorals han de ser formades per un president i dos vocals i pels suplents respectius.

b) Els membres titulars i suplents que integraran les meses electorals seran designats per comunicació personal en el moment oportú.

c) Els càrrecs de president i vocal de les meses electorals són obligatoris. La designació s'ha de notificar amb temps suficient a les persones interessades, que disposaran d'un termini que acaba cinc dies abans de fer-se les eleccions per al·legar, davant la secretària de la Comissió Electoral, causa justificada i documentada que els impedeixi d'acceptar el càrrec. La Secretaria General decidirà i comunicarà, si escau, la substitució que hagi tingut lloc.

d) La inassistència no justificada dels membres de les meses electorals pot donar lloc a les sancions oportunes; pel que fa als professors, ajudants i personal d'administració i serveis, l'assistència és una obligació funcionarial o laboral, segons el cas.

e) Les eleccions s'han de fer davant les meses electorals constituïdes d'acord amb la reglamentació electoral i, si no, segons les normes dictades per la Comissió Electoral.

f) Són funcions de les meses:

Presidir la votació.
Mantenir l'ordre.
Verificar la identitat dels votants.
Fer l'escrutini.
Vetllar per la puresa del sufragi.

g) Per anar a votar cal identificar-se amb el DNI, amb el carnet de la UIB o amb un document de valor d'identificació anàleg.

7.a) La votació es farà mitjançant una papereta diferent per a cada candidat, amb model normalitzat. Per efectuar el vot en blanc s'utilitzarà el mateix model de papereta però sense cap nom imprès, amb la rúbrica "Vot en blanc".

b) La Comissió Electoral aprovarà el model normalitzat de sobres i paperetes i assegurarà que estiguin disponibles de manera anticipada perquè es pugui exercir el dret de sufragi.

8. El vot anticipat / vot no presencial s'ha d'exercir d'acord amb el que disposa l'article 22 de l'Acord normatiu 6097/2003, de 27 de febrer.

9. Els candidats que es presentin a les eleccions poden nomenar interventors, entre les persones inscrites en el cens electoral, a les meses electorals en què es pugui votar la seva candidatura mitjançant escrit adreçat al president de la Comissió Electoral, que es pot registrar al Registre

General de la Universitat fins a tres dies abans de començar les votacions.

10. Serà proclamat Rector el candidat que obtingui la majoria simple de vots, ateses les ponderacions que preveu el punt 4.3 d'aquest acord.

Calendari electoral

Calendari electoral de la segona volta de les eleccions a Rector
Del dia 16 d’abril de 2003 al 28 d’abril de 2003: campanya electoral
Del dia 16 d’abril de 2003 al 29 d’abril de 2003 a les 15 hores: presentació del vot anticipat / vot no presencial
Fins al dia 25 d’abril de 2003: els candidats poden nomenar els interventors
Dia 29 d’abril de 2003: jornada de reflexió

Dia 30 d’abril de 2003: la Comissió Electoral farà la proclamació provisional del nou Rector

Dia 2 de maig de 2003: presentació de reclamacions a la proclamació provisional del nou Rector
Dia 3 de maig de 2003: la Comissió Electoral resoldrà les reclamacions a la proclamació provisional del nou Rector
Palma,  16 d'abril de 2003

El Rector, Llorenç Huguet



 

Acords que fan referència a aquest.