FULL OFICIAL
Universitat de les
Illes Balears
Any XVIII
Núm. 217
Divendres, 11 d'abril de 2003
Any
Núm.
Acord
Cercar
?
OPOSICIONS I CONCURSOS
Rectorat
6140. RESOLUCIÓ del Rectorat del dia 8 d'abril de 2003 per la qual es convoca simultàniament concurs de trasllat i concurs oposició restringit per cobrir places vacants de la plantilla de personal laboral d'aquesta universitat .

En compliment del que disposa l'Acord normatiu 5963/2002, de 19 de desembre, pel qual s'aprova el Projecte de pressupost, el projecte de programació plurianual d’inversions i la relació de llocs de treball del personal funcionari i laboral de la Universitat de les Illes Balears per a l’any 2003 (FOU núm. 212), es convoquen simultàniament una sèrie de places vacants de la plantilla del personal laboral d’aquesta universitat, que s’indiquen a l’annex I d’aquesta convocatòria.

Aquesta convocatòria es regirà per aquestes bases, pel Conveni per al personal laboral de la UIB (publicat al BOIB de 14 de març de 2000) amb les modificacions de la comissió paritària del dia 14 de gener de 2002, l’Estatut dels treballadors i les normes legals i reglamentàries aplicables al personal laboral de l’Administració de l’Estat.

1. Sistemes de provisió i requisits dels candidats

Les places convocades, d’acord amb l’article 11 del Conveni per al personal laboral de la UIB, es proveiran mitjançant els procediments següents:

1.1. Concurs de trasllat

Hi pot participar tot el personal laboral fix de la Universitat que pertanyi a categories del mateix grup i sempre que s’adapti al perfil del lloc de treball corresponent a la vacant. També el personal excedent voluntari que tingui entre dos i cinc anys d’excedència. En aquests casos tenen preferència per ocupar les places que corresponguin a les seves categories, sempre que s’adaptin al perfil del lloc de treball. En cas de sol·licitar el mateix lloc de treball diversos excedents, es concedirà al primer que va sol·licitar el reingrés.

En cas que hi hagi places a les quals no es presenti cap candidat, passaran a cobrir-se mitjançant el concurs oposició restringit.

1.2. Concurs oposició restringit

Hi pot participar tot el personal laboral fix d’aquesta universitat que estigui en possessió de la titulació exigida a l’article 21 del Conveni col·lectiu per al personal laboral d’aquesta universitat.

2. Bases del concurs de trasllat

2.1. Presentació de sol·licituds

2.1.1. Les persones interessades han d’adreçar les sol·licituds al Magnífic i Excel·lentíssim senyor Rector de la Universitat de les Illes Balears dins el termini de quinze dies hàbils comptats a partir de l’endemà d’haver-se publicat aquesta convocatòria al Full Oficial de la Universitat, i les han de presentar al Registre General de la Universitat de les Illes Balears, situat a Son Lledó, de 9 a 14 hores, o en la forma prevista a l’Acord executiu del dia 25 de novembre de 1997 sobre organització i funcionament del Registre de la Universitat de les Illes Balears, o en la forma prevista a l’article 38.4 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú.

2.1.2. Els aspirants han de presentar, juntament amb la sol·licitud, fotocòpia del DNI i un curriculum vitae en el qual han de constar degudament certificats els mèrits i circumstàncies que vulguin que es valorin d’acord amb els barems aprovats entre la Gerència i el Comitè d’Empresa el dia 9 de gener de 2002, els quals figuren a l’annex II d’aquesta convocatòria.

2.1.3. La data de referència per al compliment dels requisits exigits i per a la possessió i valoració dels mèrits que s’al·leguin és el dia que acabi el termini de presentació d’instàncies.

2.1.4. Les sol·licituds les facilitarà el Servei de Personal de la Universitat, situat a Son Lledó, o també es poden trobar a la pàgina web del dit Servei de Personal.

2.1.5. Els errors de fet que s’hi puguin advertir poden ser reparats en qualsevol moment, ja sigui d’ofici o per la persona interessada.

2.1.6. Els aspirants queden vinculats per les dades que hagin fet constar a les sol·licituds, i poden demanar que es modifiquin, únicament, dins el termini establert per a la presentació de sol·licituds. Transcorregut aquest termini, no s’admetrà cap petició d’aquesta naturalesa.

2.1.7. A la instància s’hi han de fer constar expressament, si escau, les vacants demanades, que s’ordenaran segons la preferència dels concursants, i s’hi ha de detallar la denominació de la plaça.

2.2. Sistema selectiu de provisió

2.2.1. El sistema de selecció és el de concurs de trasllat.

2.2.2. La valoració de la fase de concurs es farà d’acord amb els barems aprovats entre la Gerència i el Comitè d’Empresa el dia 9 de gener de 2002, els quals figuren a l’annex II d’aquesta convocatòria.

2.2.3. Les destinacions adjudicades són irrenunciables.

2.3. Admissió d’aspirants

2.3.1. En el termini de deu dies hàbils des de la data d’acabament del termini de presentació de sol·licituds, el Rector dictarà resolució, que es publicarà al tauler d’anuncis de Son Lledó i a la pàgina web del Servei de Personal d’aquesta universitat, en què declararà aprovada la llista provisional d’admesos i exclosos. A la resolució s’indicarà la relació d’aspirants, on constaran el nom i els cognoms, el DNI i, si escau, la causa d’exclusió.

2.3.2. Els aspirants exclosos i no esmentats, disposaran d’un termini de cinc dies hàbils, comptats a partir de l’endemà de la publicació de la resolució, per poder reparar els defectes que hagin motivat l’exclusió, en cas que siguin reparables. Transcorreguts els cinc dies, es farà pública la llista definitiva al tauler d’anuncis de Son Lledó i a la pàgina web del Servei de Personal.

2.3.3. En cas que es declarin places desertes pel procediment de concurs de trasllat, passaran a cobrir-se mitjançant el concurs oposició restringit.

2.4. Procediment del concurs

2.4.1. Publicada la llista definitiva d’admesos, el tribunal es constituirà i aplicarà el barem a aquelles places per a les quals hi hagi més d’un sol·licitant, d’acord amb el que estableix el punt 1.1 d’aquesta convocatòria.

2.4.2. Aplicat el barem, se’n farà públic el resultat a través d’un certificat del secretari, per ordre de puntuació, on constarà el DNI i la qualificació final dels aspirants.

2.4.3. Tot seguit el tribunal elevarà al Rector una proposta d’adjudicació de les places.

2.4.4. El Rector, en un termini màxim de quinze dies, dictarà resolució d’adjudicació de les places, que es publicarà al FOU.

2.4.5. El procés de concurs de trasllat durarà com a màxim quatre mesos des de l’acabament del termini de presentació d’instàncies fins a la data de resolució del Rector.

3. Bases del concurs oposició restringit

3.1. Presentació de sol·licituds

3.1.1. Juntament amb la resolució definitiva d’admesos i exclosos del concurs de trasllat, es publicarà la resolució del Rector, on constarà la relació de places que s’han de cobrir pel procediment de concurs oposició restringit, la qual s’exposarà al tauler d’anuncis de Son Lledó i a la pàgina web del Servei de Personal.

3.1.2. Les persones interessades a participar en el concurs oposició restringit han d’adreçar les sol·licituds al Magnífic i Excel·lentíssim Senyor Rector de la Universitat de les Illes Balears dins el termini de quinze dies hàbils, comptats a partir de l’endemà d’haver-se publicat la resolució del Rector en què es declari la relació de places que s’han de cobrir per aquest procediment, i les han de presentar al Registre General de la Universitat de les Illes Balears, situat a Son Lledó, Palma, de 9 a 14 hores, o en la forma prevista a l’Acord executiu del dia 25 de novembre de 1997 sobre organització i funcionament del Registre de la Universitat de les Illes Balears, o en la forma prevista a l’article 38.4 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú.

3.1.3. Els aspirants han de presentar, juntament amb la sol·licitud, fotocòpia del DNI, i el justificant d’haver abonat els drets d’examen i fotocòpia compulsada de la titulació acadèmica requerida al punt 1.2 d’aquestes bases.

També, si ho tenen, han d’adjuntar a la sol·licitud el certificat compulsat del nivell de català de català coresponent exigit per a cada grup (nivell C per als grups I i II i nivell B per als grups III, IV.1 i IV.2) de la Junta Avaluadora de Català, o el seu equivalent d’acord amb el que estableixen l’Ordre del conseller d’Educació i Cultura de 16 de febrer de 2000 (Butlletí Oficial de les Illes Balears de 22 de febrer) i l’Ordre del conseller d’Educació i Cultura de 14 de maig de 2002 (Butlletí Oficial de les Illes Balears de 28 de maig) i els certificats expedits per la Universitat de les Illes Balears dels nivells I, II i III fins a l’any 1991, així con la titulació de llicenciat en Filologia Catalana, que eximiran de la realització de la prova de català.

Els aspirants que facin valer la seva condició de persones amb minusvalidesa, han de presentar certificat dels òrgans competents del Ministeri de Treball i Seguretat Social que acrediti aquesta condició, i igualment han de presentar certificat dels dits òrgans o de l’Administració sanitària acreditativa de la compatibilitat amb el desenvolupament de les tasques i funcions corresponents.

3.1.4. Les sol·licituds les facilitarà el Servei de Personal de la Universitat, situat a Son Lledó, o també es poden trobar a la pàgina web del servei de Personal.

3.1.5. Els drets d’examen són de 24,04 euros per al grup I; 18,03 euros per al grup II; i 12,02 euros per als grups III , IV.1 i IV.2, que s’han d’ingressar al compte d’aquesta universitat 2051.0100.56.0098222813 obert a la Caixa de Balears, «Sa Nostra», amb la denominació «Universitat de les Illes Balears, Oposicions». A la sol·licitud hi ha de figurar el segell de l’oficina bancària acreditatiu del pagament dels drets o resguard acreditatiu de la transferència.

Està exempt de pagar els drets d’examen el personal que s’indica a l’article 14 de la Llei 55/1999, de 29 de desembre, de mesures fiscals, administratives i de l’ordre social, en els termes i amb les condicions que s’hi estableixen, de la qual cosa s’ha d’aportar la justificació corresponent.

En cap cas la presentació i el pagament a l’entitat bancària no suposaran substitució del tràmit de presentació, dins el termini i en la forma escaient, de la sol·licitud davant l’òrgan expressat en aquesta convocatòria.

3.1.6. Els errors de fet que es puguin advertir a la sol·licitud poden ser reparats en qualsevol moment, ja sigui d’ofici o per la persona interessada.

3.1.7. Els aspirants queden vinculats per les dades que hagin fet constar a les sol·licituds, i poden demanar que es modifiquin, únicament, dins el termini establert per a la presentació de sol·licituds. Transcorregut aquest termini, no s’admetrà cap petició d’aquesta naturalesa.

3.1.8. Els aspirants que pateixin minusvalidesa han d’indicar-ho a la instància de presentació i poden sol·licitar al tribunal les possibles adaptacions de temps i mitjans per realitzar els exercicis quan aquestes adaptacions siguin necessàries. La sol·licitud s’ha d’adreçar al Servei de Personal d’aquesta universitat amb un mínim de vint-i-cinc dies d’antelació a la realització del primer exercici.

3.2. Sistema selectiu

3.2.1. El sistema de selecció és el de concurs oposició restringit.

3.2.2. El procés selectiu constarà de dues fases: una primera d’oposició i una segona de concurs. El programa que ha de regir aquestes proves és el que figura a l’annex IV d’aquesta convocatòria.

Per poder accedir a la fase de concurs és necessari haver superat la fase de l’oposició. La qualificació final del procés serà definida per la suma de la puntuació de l’oposició i la del concurs.

3.2.3. Les fases de l’oposició i del concurs es faran d’acord amb els barems aprovats entre la Gerència i Comitè d’Empresa del dia 9 de gener de 2002, els quals figuren a l’annex II d’aquesta convocatòria.

3.3. Admissió d’aspirants

3.3.1. En el termini de deu dies hàbils des de la data d’acabament del termini de presentació de sol·licituds, el Rector dictarà resolució que es publicarà al tauler d’anuncis situat a Son Lledó i a la pàgina web del Servei de Personal d’aquesta universitat, en què declararà aprovada la llista provisional d’admesos i exclosos. A la resolució s’indicarà la relació d’aspirants, on constaran el nom i els cognoms, el DNI i, si escau, la causa d’exclusió.

3.3.2. Els aspirants exclosos i no esmentats, disposaran d’un termini de cinc dies hàbils, comptats a partir de l’endemà de la publicació de la resolució, per poder reparar els defectes que hagin motivat l’exclusió, en cas que siguin reparables. Transcorreguts els cinc dies, es farà pública la llista definitiva d’admesos i exclosos al tauler d’anuncis de Son Lledó i a la pàgina web del Servei de Personal. Així mateix, s’indicarà la data, l’hora i el lloc per realitzar la primera prova del procés de l’oposició restringida. Qualsevol notificació anterior a les proves es farà pública a través del tauler d’anuncis de Son Lledó i a la pàgina web del Servei de Personal.

3.3.3. Els drets d’examen es reintegraran d’ofici als aspirants exclosos definitivament de les proves selectives.

3.4. Fases del concurs oposició restringit

El concurs oposició restringit constarà de dues fases: una d’oposició i una de concurs.

3.4.1. Fase d’oposició. Aquesta fase constarà de tres proves eliminatòries: la primera prova serà de català, la segona teòrica i la tercera pràctica.

3.4.1.1. Prova de català: consistirà a fer un examen similar al de nivell C per als grups I i II i el nivell B per als grups III, IV.1 i IV.2 de la Junta Avaluadora de Català del Govern de les Illes Balears, el qual constarà de dues parts: una prova escrita i una d’oral.

Estan exemptes de fer aquesta prova aquelles persones que estiguin en possessió dels certificats esmentats al punt 3.1.3 d’aquesta convocatòria. Per aprovar aquest examen caldrà superar cada una de les parts de què es compon aquesta prova. El temps per realitzar aquesta prova serà de seixanta minuts. La puntuació serà apte o no apte.

3.4.1.2. Prova teòrica: consistirà en dues parts: una prova d’estructura de la UIB (annex IV) i una prova específica (annex V) per a cada grup.

Per a totes les places d’aquesta convocatòria a excepció de les especificades mes avall, la prova teòrica consistirà en dues parts:

a) La prova d’estructura de la UIB consistirà a contestar un qüestionari de vint-i-cinc preguntes amb quatre respostes possibles, de les quals només una serà correcta. El temps per resoldre el qüestionari serà de trenta minuts. La puntuació màxima serà de quatre punts. Les respostes incorrectes es penalitzaran, proporcionalment, de la manera següent: per cada tres respostes incorrectes se’n restarà una de correcta.

b) La prova específica consistirà a contestar un qüestionari de cinquanta preguntes amb quatre respostes possibles, de les quals només una serà correcta. El temps per resoldre el qüestionari serà de seixanta minuts. La puntuació màxima serà de vuit punts. La puntuació serà proporcional al nombre de respostes correctes. Les respostes incorrectes es penalitzaran, proporcionalment, de la manera següent: per cada tres respostes incorrectes se’n restarà una de correcta.

Per a la plaça 261 (auxiliar de serveis, adscrita al Servei de Biblioteca), la prova teòrica consistirà en dues parts:

a) Una prova d’estructura de la UIB que consistirà a contestar un qüestionari de vint-i-cinc preguntes amb quatre respostes possibles, de les quals només una serà correcta. El temps per resoldre el qüestionari serà de trenta minuts. La puntuació màxima serà de sis punts. La puntuació serà proporcional al nombre de respostes correctes. Les respostes incorrectes es penalitzaran, proporcionalment, de la manera següent: per cada tres respostes incorrectes se’n restarà una de correcta.

b) Una prova específica que consistirà a contestar un qüestionari de vint-i-cinc preguntes amb quatre respostes possibles, de les quals només una serà correcta. El temps per resoldre el qüestionari serà de trenta minuts. La puntuació màxima serà de sis punts. Les respostes incorrectes es penalitzaran, proporcionalment, de la manera següent: per cada tres respostes incorrectes se’n restarà una de correcta.

Per a les places números 141, 5002, 5003, 5023, 5024, 5025, 5026, 5027 (auxiliar de serveis, adscrites a consergeria), la prova teòrica consistirà en dues parts:

a) Una prova de cultura general que consistirà a contestar un qüestionari de vint-i-cinc preguntes amb quatre respostes possibles, de les quals només una serà correcta. El temps per resoldre el qüestionari serà de trenta minuts. La puntuació màxima serà de quatre punts. La puntuació serà proporcional al nombre de respostes correctes. Les respostes incorrectes es penalitzaran, proporcionalment, de la manera següent: per cada tres respostes incorrectes se’n restarà una de correcta.

b) Una prova d’estructura de la UIB, que consistirà a contestar un qüestionari de vint-i-cinc preguntes amb quatre respostes possibles, de les quals només una serà correcta. El temps per resoldre el qüestionari serà de trenta minuts. La puntuació màxima serà de vuit punts. Les respostes incorrectes es penalitzaran, proporcionalment, de la manera següent: per cada tres respostes incorrectes se’n restarà una de correcta.

Per poder superar la fase teòrica s’ha d’obtenir un mínim de sis punts entre totes dues proves.

3.4.1.3. Prova pràctica: consistirà a resoldre un problema o situació que proposi el tribunal, durant un màxim d’una hora, en relació amb el perfil de la plaça.

La puntuació màxima serà de vuit punts. Per poder superar la prova pràctica s’ha d’obtenir un mínim de quatre punts.

3.4.2. Fase de concurs

3.4.2.1. Per poder accedir a la fase de concurs és requisit indispensable haver superat la fase d’oposició. Els aspirants han de presentar un curriculum vitae en el qual han de constar degudament certificats els mèrits i circumstàncies que vulguin que es valorin.

Aquests documents acreditatius s’han d’aportar dins el termini de quinze dies hàbils comptats a partir de l’endemà de la publicació de la llista definitiva d’aprovats de la fase d’oposició, i s’han de presentar al Registre General d’aquesta universitat.

3.4.2.2. Els mèrits al·legats s’han de tenir el dia d’acabament del termini de presentació de la documentació.

3.4.2.3. A la fase de concurs es valorarà l’antiguitat, la formació i el perfeccionament i altres mèrits relacionats amb la plaça. Aquesta valoració es farà d’acord amb el punt 3.2.3 d’aquesta convocatòria.

3.5. Desenvolupament i calendari de les proves

3.5.1. L’ordre per cridar als aspirants es realitzarà alfabèticament, per la lletra que s’estableixi d’acord amb el sorteig que anualment realitza la Secretaria d’Estat per a l’Administració pública.

3.5.2. La primera prova de la fase d’oposició començarà a partir del mes de juny de 2003, i la data exacta es designarà per resolució del Rector, que es publicarà juntament amb la llista definitiva d’admesos i exclosos.

3.5.3. El procés de l’oposició restringida durarà, com a màxim, sis mesos, tenint en compte que des de la finalització total d’una prova fins al començament de la següent ha de passar un termini mínim de setanta-dues hores i un màxim de trenta dies naturals.

3.5.4. La publicació dels successius anuncis de la segona prova i les restants la farà el tribunal als locals allà on s’hagi fet la darrera prova, amb vint-i-quatre hores, almenys, d’antelació a l’assenyalada perquè comencin. Si es tracta de la mateixa prova, l’anunci es publicarà als locals allà on s’hagi fet, amb dotze hores, com a mínim, d’antelació.

3.5.5. El tribunal pot requerir, en qualsevol moment, als candidats que acreditin la seva identitat mitjançant la presentació del DNI, passaport o document similar.

3.5.6. Els aspirants seran cridats una sola vegada, i quedaran exclosos del concurs oposició els que no compareguin.

3.6. Relació d’aprovats

3.6.1. Acabada cada una de les proves corresponents, el tribunal publicarà al tauler d’anuncis situat a Son Lledó d’aquesta universitat, la puntuació obtinguda pels aspirants aprovats.

Un cop finalitzada la fase d’oposició, el tribunal farà pública al tauler d’anuncis situat a Son Lledó i a la pàgina web del Servei de Personal la relació definitiva dels aspirants, per ordre de puntuació, on constarà el DNI i la qualificació final dels aspirants.

3.6.2. Acabada la totalitat dels exercicis i obtinguda la puntuació final per suma de les fases d’oposició i concurs, s’efectuarà la qualificació final dels aspirants, la qual es farà pública al tauler d’anuncis de Son Lledó i a la pàgina web del Servei de Personal. La relació d’aprovats, en què figurarà el DNI, s’indicarà per ordre de puntuació.

3.6.3. El tribunal elevarà al Rector una proposta amb l’adjudicació de les places, i en cap cas el tribunal no podrà declarar que han superat les proves un nombre d’aspirants superior al de places convocades. Qualsevol proposta d’aprovats contrària a aquesta norma serà nul·la de ple dret.

3.6.4. El Rector, en un termini màxim de quinze dies, dictarà resolució d’adjudicació de les places, que es publicarà al FOU.

3.7. Formalització de contractes

3.7.1. Les persones que excepte els casos de força major, no presentin la documentació, o que un cop examinada aquesta es dedueixi que estan mancades del requisit assenyalat a la base 1.2, no podran signar contracte i quedaran anul·lades les seves actuacions, sens perjudici de la responsabilitat en la qual hagin incorregut per falsedat en la sol·licitud inicial.

3.7.2. El termini per signar el contracte serà de tres dies hàbils, si no implica canvi de residència, o d’un mes, si comporta canvi de residència o el reingrés al servei actiu.

L’esmentat termini començarà a comptar a partir de l’endemà del cessament. El termini per cessar és de tres dies hàbils a comptar de l’endemà de la publicació de les adjudicacions al FOU.

La publicació al FOU de la resolució del concurs, amb el nomenament, servirà de notificació a les persones interessades.

4. Tribunal qualificador

4.1. El tribunal qualificador d’aquestes proves és el que figura a l’annex VI d’aquesta convocatòria. El tribunal adoptarà les mesures que estimi pertinents per a la realització dels exercicis que s’hagin de fer.

4.2. Els membres del tribunal han d’abstenir-se en els supòsits previst a l’article 28 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú.

Així mateix, els aspirants podran recusar els membres del tribunal quan es presentin les circumstàncies esmentades.

4.3. El tribunal podrà decidir la incorporació d’especialistes en la matèria en el moment que estimi oportú, per tal que actuïn com a assessors, i en limitarà l’actuació a prestar col·laboració com a especialistes.

4.4. Per actuar vàlidament el tribunal requerirà la presència de la meitat més un dels membres. Serà requisit imprescindible la presència del president i del secretari.

4.5. El president del tribunal adoptarà les mesures necessàries per tal de garantir que els exercicis en la fase de l’oposició es corregeixin sense que es conegui la identitat dels aspirants.

4.6. El tribunal resoldrà tots els dubtes que puguin sorgir en l’aplicació d’aquestes normes, així com el que s’ha de fer en els casos que no s’hi preveuen.

El procediment d’actuació del tribunal s’ajustarà en tot moment a la Llei 30/1992, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú.

4.7. A l’efecte d’incidències, el tribunal té la seu a la Gerència de la Universitat, situada a Son Lledó.

5. Norma final

La convocatòria i les bases d’aquesta, així com els actes administratius que se’n derivin, i les actuacions del tribunal, es poden impugnar en els terminis i en la forma establerts a la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú.

Annex I
Annex II
Annex III
Annex IV
Annex V
Annex VI

Ho faig publicar perquè se’n prengui coneixement i tingui els efectes que corresponguin.

Palma,  8 d’abril de 2003

El Rector, Llorenç Huguet



 

Acords que fan referència a aquest.