FULL OFICIAL
Universitat de les
Illes Balears
Any XVIII
Núm. 210
Divendres,22 de novembre de 2002
Any
Núm.
Acord
Cercar
?
ALTRES DISPOSICIONS
Consell Executiu
5900. ACORD EXECUTIU del dia 19 de novembre de 2002 pel qual es convoquen eleccions de degà de la Facultat de Ciències Econòmiques i Empresarials.

D'acord amb el que preveuen els articles 50, 87, 88 i 93 dels Estatuts de la Universitat i l'Acord normatiu 4435/1999, de 29 de març, pel qual s'aprova la reforma de la normativa electoral i de representació de la Universitat de les Illes Balears (FOU núm. 159, de 30 de març), el Consell Executiu acorda d'iniciar el procés electoral a degà de la Facultat de Ciències Econòmiques i Empresarials.

El procés electoral ha d'acabar en el termini d'un mes a partir de la publicació d'aquest acord al FOU, i s'hi ha d'aplicar especialment el que disposa l'article 88 dels Estatuts de la Universitat de les Illes Balears:

«1. Les eleccions als òrgans de govern unipersonals es faran per votació, efectuada mitjançant una papereta en la qual pot figurar el nom d'un sol candidat. També es pot votar en blanc. Les paperetes en què hi hagi més d'un nom o que no siguin en blanc es declararan nul·les. Quedarà proclamat el candidat que obtingui el nombre més alt de vots, sempre que aquest nombre sigui superior a un terç dels electors. En cas d'empat, es faran, en dies successius, fins a dues votacions més. Si l'empat persisteix, es dirimirà a favor del candidat de més antiguitat en el cos respectiu. Si encara persisteix l'empat, es dirimirà a favor del candidat de més edat.

»2. Si, convocades eleccions, no s'ha presentat cap candidat, el Consell Executiu adoptarà les mesures necessàries per resoldre transitòriament aquesta situació i podrà designar els òrgans de govern de caràcter unipersonal de manera extraordinària per períodes que no podran excedir els sis mesos.»

Així mateix, el procés electoral a degà de facultat s'ha de regir pel que disposa l'article 25 de l'Acord normatiu 4435 /1999:

«1. Els candidats al càrrec de degà o director d'escola han de presentar la candidatura davant la Comissió Electoral en un termini de deu dies a partir de l'endemà de la publicació al FOU de l'acord de la convocatòria d'eleccions.

»2. Una vegada transcorregut el termini de presentació, la Comissió Electoral farà públics els candidats acceptats i els comunicarà al degà o director en funcions en un termini màxim de cinc dies.

»3. El degà o director en funcions, en un termini màxim que finalitzarà al cap d'un mes de l'endemà de la publicació al FOU de l'acord de la convocatòria d'eleccions, convocarà sessió extraordinària de la junta de facultat o escola perquè elegeixi un nou degà o director.

»4. En aquesta elecció només podran votar aquells membres de la junta de facultat o escola que ho siguin de conformitat amb l'article 59.1.b), c), d), e) i f) dels Estatuts de la Universitat.

»5. La mesa electoral serà integrada pel professor de major edat, que actuarà com a president, pel professor de menys edat, que actuarà com a secretari, i per l'alumne de més edat.

»6. La candidatura que obtingui el nombre més gran de vots, sempre que es compleixi el requisit establert a l'article 15.3 d'aquesta normativa, serà tramesa per la mesa electoral al Rector perquè faci el nomenament corresponent.»

El degà de la Facultat continuarà en funcions fins al nomenament i la presa de possessió del degà electe.

Us ho comunic perquè en prengueu coneixement i tingui els efectes que corresponguin.

Palma,  19 de novembre de 2002

El Rector, Llorenç Huguet



Il·lm. Sr. Degà de la Facultat de Ciències Econòmiques i Empresarials.

Acords que fan referència a aquest.