FULL OFICIAL
Universitat de les
Illes Balears
Any XVIII
Núm. 210
Divendres,22 de novembre de 2002
Any
Núm.
Acord
Cercar
?
ALTRES DISPOSICIONS
Consell Executiu
5899. ACORD EXECUTIU del dia 19 de novembre de 2002 pel qual es convoquen eleccions de directors de departament.

D'acord amb el que preveuen els articles 50, 87, 88 i 93 dels Estatuts de la Universitat i l'Acord normatiu 4435/1999, de 29 de març, pel qual s'aprova la reforma de la normativa electoral i de representació de la Universitat de les Illes Balears (FOU núm. 159, de 30 de març), el Consell Executiu acorda d'iniciar el procés electoral a directors dels departaments de Ciències de l'Educació, Ciències Històriques i Teoria de les Arts, Ciències Matemàtiques i Informàtica, Filologia Catalana i Lingüística General i Filosofia i Treball Social.

El procés electoral ha d'acabar en el termini d'un mes a partir de la publicació d'aquest acord, i s'hi ha d'aplicar especialment el que disposa l'article 88 dels Estatuts de la Universitat de les Illes Balears:

«1. Les eleccions als òrgans de govern unipersonals es faran per votació, efectuada mitjançant una papereta en la qual pot figurar el nom d'un sol candidat. També es pot votar en blanc. Les paperetes en què hi hagi més d'un nom o que no siguin en blanc es declararan nul·les. Quedarà proclamat el candidat que obtingui el nombre més alt de vots, sempre que aquest nombre sigui superior a un terç dels electors. En cas d'empat, es faran, en dies successius, fins a dues votacions més. Si l'empat persisteix, es dirimirà a favor del candidat de més antiguitat en el cos respectiu. Si encara persisteix l'empat, es dirimirà a favor del candidat de més edat.

»2. Si, convocades eleccions, no s'ha presentat cap candidat, el Consell Executiu adoptarà les mesures necessàries per resoldre transitòriament aquesta situació i podrà designar els òrgans de govern de caràcter unipersonal de manera extraordinària per períodes que no podran excedir els sis mesos.»

Així mateix, el procés electoral a directors de departament s'ha de regir pel que disposa l'article 24 de l'Acord normatiu 4435/1999:

«1. Els candidats al càrrec de director han de presentar la candidatura davant la mesa electoral en una sessió del consell de departament o institut convocada a aquest efecte en la qual exposaran les línies bàsiques del seu programa.

»2. La mesa electoral serà integrada pel professor de major edat, que actuarà com a president, pel professor de menys edat, que actuarà com a secretari, i per l'alumne de més edat.

»3. La candidatura que obtingui el nombre més gran de vots, sempre que es compleixi el requisit establert a l'article 15.3 d'aquesta normativa, serà tramesa per la mesa electoral al Rector perquè faci el nomenament corresponent.

»4. El Consell Executiu i la Comissió Electoral fixaran les disposicions complementàries necessàries.»

Finalment, el procés electoral s'ha de regir pel que estableixen els articles 23 i 24.3, 4 i 5 de l'Acord de la Junta de Govern 692/1989, de 7 de març, pel qual s'aprova el Reglament dels departaments de la Universitat de les Illes Balears (FOU núm. 32, de 31 de març):

«Article 23. El director del departament l'elegeix el consell de departament entre els seus catedràtics d'universitat. Si no hi ha candidats d'aquesta categoria, ha de ser un dels seus professors titulars d'universitat o catedràtics d'escola universitària. Si no hi ha candidats d'aquestes categories, podrà triar un dels seus professors titulars d'escola universitària. En tot cas el director ha de ser doctor.

»El director del departament l'ha de nomenar el Rector. El nomenament es farà pel període estatutàriament fixat, i és possible la reelecció.

»Article 24. [...]

»3. L'elecció es produirà mitjançant votació davant la mesa electoral, que s'efectuarà amb una papereta on podrà figurar el nom d'un sol candidat.

»També es podrà votar en blanc. Les paperetes que tinguin més d'un nom o que no siguin en blanc es declararan nul·les. Quedarà proclamat el candidat que obtingui el nombre més gran de vots. En cas d'empat, s'hauran de fer successives votacions.

»4. La candidatura que obtingui el nombre més gran de vots serà tramesa per la mesa electoral al Rector per al corresponent nomenament.

»5. En absència de candidats, o en cas de successius empats a les votacions, el Rector podrà designar el director del departament de manera extraordinària per a períodes que no poden superar els sis mesos.»

Els directors dels departaments continuaran en funcions fins al nomenament i la presa de possessió dels directors electes.

Us ho comunic perquè en prengueu coneixement i tingui els efectes que corresponguin.

Palma,  19 de novembre de 2002

El Rector, Llorenç Huguet



Il·lms. Srs. directors dels departaments de Ciències de l'Educació, Ciències Històriques i Teoria de les Arts, Ciències Matemàtiques i Informàtica, Filologia Catalana i Lingüística General i Filosofia i Treball Social.

Acords que fan referència a aquest.