FULL OFICIAL
Universitat de les
Illes Balears
Any XVII
Núm. 196
Divendres, 16 de novembre de 2001
Any
Núm.
Acord
Cercar
?
DISPOSICIONS GENERALS
Consell Executiu
5535. ACORD EXECUTIU del dia 13 de novembre de 2001 pel qual es convoquen eleccions de representants del grup c) (estudiants) al Claustre de la Universitat .

En virtut dels articles 87, 89.1 i 3, 91, 92 i 93 dels Estatuts i dels articles 37, 38 i 39 de l'Acord normatiu 4435/1999, de 29 de març (FOU núm. 159, de 30 de març), pel qual s'aprova la normativa electoral i de representació de la Universitat de les Illes Balears, d’acord amb el que disposa l’Acord executiu 5274/2001, de 13 de febrer, pel qual es retarda el procés electoral al Claustre i als consells de departament (FOU núm. 187, de 23 de febrer), i reunida la Comissió Electoral el dia d’avui, s’acorda de convocar eleccions de representants del grup c) (estudiants) al Claustre de la Universitat per al dia 19 de desembre de 2001 tenint en compte la normativa electoral i el calendari electoral que figuren a l'annex d'aquest acord.

Ho faig publicar perquè se'n prengui coneixement i tingui els efectes que corresponguin.

Palma,   13 de novembre de 2001

El Rector, Llorenç Huguet




Annex

1. El Claustre ha de tenir una composició de dos-cents quaranta claustrals, de conformitat amb el que s'estableix a l'article 37 de la normativa electoral i de representació de la Universitat, sens perjudici del que es disposa a l'article 14.2 dels Estatuts. Per tant, en aplicació de l'article 14.1.c) dels Estatuts, el nombre de representants del grup c) (estudiants, garantida la participació dels tres cicles i dels estudiants que cursin estudis oficials a les extensions universitàries d’Eivissa i Formentera i de Menorca) serà de seixanta, i de conformitat amb l'article 38.1.c) de la mateixa normativa electoral, hi haurà cinquanta-quatre representants dels estudiants de primer i segon cicle i sis representants dels estudiants de tercer cicle.

2. La durada del mandat dels electes ha de ser de dos anys, de conformitat amb el que s'estableix a l'article 18.1 dels Estatuts.

3. La condició de claustral es perd en els casos enumerats a l'article 31.1 de la normativa electoral i de representació de la Universitat.

4. Els electors poden votar un nombre igual o menor dels tres quarts per excés del nombre total de representants que corresponguin al sector en què estan enquadrats, de conformitat amb el que s'estableix a l'article 89.3 dels Estatuts de la Universitat. Per això, si escau, a les paperetes hi figuraran el nombre de representants que corresponen i a continuació el nombre màxim de representants que es poden votar.

S'anul·laran totes les paperetes en què figuri un nombre superior de vots.

5. Són electors i elegibles:

a) Els estudiants alumnes de pla nou que estiguin matriculats com a mínim de trenta crèdits, corresponents a les assignatures del pla d'estudis conduent al títol escaient.

També gaudeixen d'aquest dret tots aquells estudiants alumnes de pla nou als quals manquin menys de trenta crèdits per acabar els estudis.

Aquests darrers tenen el dret limitat a un màxim de dos anys i al fet que cada un d'aquests anys estiguin matriculats de tots els crèdits que els manquin.

b) Els estudiants alumnes de pla antic que estiguin matriculats com a mínim de quatre assignatures.

També gaudeixen d'aquest dret tots aquells estudiants alumnes de pla antic als quals manquin menys de quatre assignatures per acabar els estudis.

Aquests darrers tenen el dret limitat a un màxim de dos anys i al fet que cada un d'aquests anys estiguin matriculats de totes les assignatures que els manquin.

c) Els estudiants de tercer cicle que estiguin matriculats d'un programa de doctorat i els doctorands que l'hagin superat i facin la tesi doctoral en les condicions legalment establertes al Reial decret 778/1998, de 30 d’abril. Per tant, figuraran al cens els alumnes matriculats dels programes de doctorat els cursos 1997-98 i 1998-99.

d) No són electors ni elegibles els estudiants que estiguin matriculats d’ensenyaments que s’imparteixin en centres docents adscrits.

6. La circumscripció electoral per als integrants del grup c) (estudiants) és:

a) L’ensenyament, per als estudiants matriculats d’estudis conduents a l’obtenció de títols que tinguin caràcter oficial i validesa a tot el territori de l’Estat i de títols propis de grau (estudis de primer i segon cicle).

b) L’extensió universitària, per als estudiants que cursin els estudis esmentats a l’apartat anterior a les extensions universitàries d’Eivissa i Formentera i de Menorca.

Per fer la distribució dels claustrals representants de les circumscripcions indicades als dos apartats anteriors s’assignarà un claustral a cada circumscripció i la resta es repartirà de forma estrictament proporcional al nombre d’estudiants matriculats a cada ensenyament i a cada extensió. Per realitzar la distribució dels claustrals restants, la Comissió Electoral ha utilitzat la fórmula:

A  C = N

B

(A: nombre d'alumnes matriculats a la circumscripció. B: nombre d'alumnes matriculats a la Universitat. C: nombre de claustrals que resta per repartir. N: nombre de resta de claustrals que corresponguin a l'ensenyament.)

Els representants dels estudiants d’aquestes circumscripcions són, doncs, els que s'indiquen:

Administració i Direcció d'Empreses 2 vot: 2
Biologia 2 vot: 2
Bioquímica 1 vot: 1
Ciències Empresarials 3 vot: 3
Direcció Hotelera Internacional (títol propi) 2 vot: 2
Dret 3 vot: 3
Economia 2 vot: 2
Educació Social 1 vot: 1
Electrònica Industrial 1 vot: 1
Filologia Anglesa 1 vot: 1
Filologia Catalana 1 vot: 1
Filologia Hispànica 1 vot: 1
Filosofia 1 vot: 1
Física 1 vot: 1
Fisioteràpia 1 vot: 1
Geografia 1 vot: 1
Història 1 vot: 1
Història de l'Art 2 vot: 2
Infermeria 2 vot: 2
Informàtica 1 vot: 1
Informàtica de Gestió 2 vot: 2
Informàtica de Sistemes 2 vot: 2
Matemàtiques 1 vot: 1
Mestre 3 vot: 3
Pedagogia 2 vot: 2
Psicologia 2 vot: 2
Psicopedagogia 1 vot: 1
Telemàtica 2 vot: 2
Treball Social 2 vot: 2
Turisme 2 vot: 2
Turisme (títol propi) 1 vot: 1
Química 2 vot: 2
Eivissa i Formentera 1 vot: 1
Menorca 1 vot: 1
Total: 54

La situació de les meses electorals serà la següent:

Meses electorals Edifici
Administració i Direcció d'Empreses Mateu Orfila i Rotger
Biologia Guillem Colom Casasnovas
Bioquímica Guillem Colom Casasnovas
Ciències Empresarials Mateu Orfila i Rotger
Direcció Hotelera Internacional (títol propi) Arxiduc Lluís Salvador
Dret

Anselm Turmeda

Economia Mateu Orfila i Rotger
Educació Social Guillem Cifre de Colonya
Electrònica Industrial Anselm Turmeda
Filologia Anglesa Ramon Llull
Filologia Catalana Ramon Llull
Filologia Hispànica Ramon Llull
Filosofia Ramon Llull
Física Mateu Orfila i Rotger
Fisioteràpia Interdepartamental-interfacultatiu
Geografia Ramon Llull
Història Ramon Llull
Història de l'Art Ramon Llull
Infermeria Guillem Cifre de Colonya
Informàtica Anselm Turmeda
Informàtica de Gestió Anselm Turmeda
Informàtica de Sistemes Anselm Turmeda
Matemàtiques Anselm Turmeda
Mestre Guillem Cifre de Colonya
Pedagogia Guillem Cifre de Colonya
Psicologia Guillem Cifre de Colonya
Psicopedagogia Guillem Cifre de Colonya
Química Mateu Orfila i Rotger
Telemàtica Anselm Turmeda
Treball Social Ramon Llull
Turisme Arxiduc Lluís Salvador
Turisme (títol propi) Arxiduc Lluís Salvador
Eivissa i Formentera Extensió universitària
Menorca Extensió universitària

Les meses s'han d'obrir a les 10 h i s'han de tancar a les 18 h.

c) La Universitat, per als estudiants de tercer cicle.

La mesa electoral en què votaran tots els estudiants de tercer cicle se situarà a l’edifici Ramon Llull, i s’ha d’obrir a les 10 h i tancar a les 18 h.

7. La Comissió Electoral adoptarà les mesures necessàries perquè les llistes provisionals d'electors s'exposin als centres corresponents i/o la pàgina web de la Universitat.

8. Les meses electorals han d'estar constituïdes per un professor i dos alumnes i llurs respectius suplents, si escau, que seran designats per la Comissió Electoral mitjançant una comunicació, personal o pública, en el moment oportú.

Per anar a votar cal identificar-se amb el DNI, amb el carnet d'estudiant o amb un document de valor d'identificació anàleg.

9. D'acord amb l'article 30 de la normativa electoral i de representació de la Universitat de les Illes Balears, en cas d'empat quedaran proclamats els candidats en funció d’un sorteig.

10. La condició de candidat a les eleccions de representants dels estudiants al Claustre s'ha de manifestar formalment mitjançant escrit, segons el model oficial, de la persona interessada o els col·lectius interessats adreçat a les secretaries dels centres. L’horari de presentació serà de 9 a 15 h. El procediment és el següent:

a) L'escrit de presentació de cada candidatura ha d'expressar clarament el nom i els cognoms del candidat, el DNI, l'estudi i el curs als quals pertany i l'òrgan col·legiat a què es presenta (Claustre), com també l'acceptació expressa del candidat, que ha de complir les condicions d'elegibilitat. A aquest efecte les secretaries dels centres facilitaran un model d'instància i/o es podrà extreure de la pàgina web de la Universitat.

b) Les candidatures es poden presentar individualment (candidats independents) o per grups o agrupacions d'electors (associacions d'estudiants, que han d'acreditar que estan constituïdes legalment). En aquest darrer cas, les candidatures poden expressar, a més, la denominació i les sigles corresponents. Les candidatures com a màxim poden presentar tants candidats com llocs hi hagi per cobrir.

c) Les candidatures no poden ser objecte de modificació una vegada presentades, encara que es poden retirar en qualsevol moment abans del dia de les eleccions, mitjançant escrit adreçat al president de la Comissió Electoral i presentat al Registre General de la Universitat, de 9 a 15 h.

11. La Comissió Electoral, si ho creu oportú, pot sol·licitar que s'aturin durant una o diverses hores les classes per facilitar la votació.

12. El vot per correu s'exercirà d'acord amb el que disposa l’article 14 de la normativa electoral i de representació de la Universitat de les Illes Balears.

13. Els candidats o els col·lectius d'estudiants que es presentin a les eleccions poden nomenar interventors, perquè siguin presents a les votacions i l'escrutini, a les meses electorals en què es pugui votar la seva candidatura mitjançant escrit adreçat al president de la Comissió Electoral, que es podrà registrar al Registre General de la Universitat fins a dos dies abans de començar les votacions.

14. D'acord amb l'article 92 dels Estatuts, el quòrum es podrà calcular per circumscripcions. El fet que una circumscripció d'un col·lectiu no assoleixi el quòrum no afecta la qualitat d'electes dels membres elegits per les circumscripcions que l'assoliren dins el mateix col·lectiu. En tot cas, l'òrgan de govern col·legiat es pot constituir encara que hi hagi circumscripcions que no tinguin representants perquè no hagin assolit el quòrum.

Calendari electoral

— Dia 16 de novembre de 2001 (FOU núm. 196): publicació de la convocatòria d'eleccions.

— Del 19 de novembre de 2001 al 23 de novembre de 2001: exposició pública dels diferents censos als centres corresponents i/o la pàgina web de la Universitat i presentació de reclamacions sobre els censos davant la Comissió Electoral mitjançant escrit presentat al Registre General de la UIB, de 9 a 15 h, i adreçat a la Secretaria General de la Universitat.

— Els dies 19, 20, 21, 22 i 23 de novembre de 2001: presentació de candidatures.

— Dia 3 de desembre de 2001: la Comissió Electoral resoldrà les reclamacions al cens i proclamarà els candidats.

— Dia 4 de desembre de 2001: la Comissió Electoral exposarà públicament les candidatures a Son Lledó.

— Dia 5 de desembre de 2001: presentació de reclamacions davant la Comissió Electoral sobre la proclamació de candidats mitjançant escrit presentat al Registre General de la UIB, de 9 a 15 h, i adreçat a la Secretaria General de la Universitat.

— Dia 10 de desembre de 2001: la Comissió Electoral resoldrà les reclamacions anteriors.

— Fins al 17 de desembre de 2001: els candidats o els col·lectius d'estudiants podran nomenar els interventors.

— Dia 19 de desembre de 2001: eleccions.

Acords que fan referència a aquest.