FULL OFICIAL
Universitat de les
Illes Balears
Any XII
Núm. 131
Divendres, 14 de febrer de 1997
Any
Núm.
Acord
Cercar
?
DISPOSICIONS GENERALS
Consell Executiu
3412. ACORD EXECUTIU del dia 4 de febrer de 1997 pel qual es convoquen eleccions parcials de representants dels estudiants als consells de departament.

En virtut dels articles 87, 89.1 i 3, 91, 92 i 93 dels Estatuts i dels articles 35 i 42 de l'annex de l'Acord normatiu 3286/1996, de 9 d'octubre (FOU núm. 125, de 18 d'octubre), pel qual s'aprova la reforma de la normativa electoral i de representació de la Universitat de les Illes Balears, la Comissió Electoral, reunida el dia 31 de gener de 1997, va acordar de convocar eleccions parcials de representants dels estudiants als consells de departament per al dia 18 de març de 1997, tenint en compte la normativa electoral i el calendari electoral que figuren a l'annex d'aquest acord.

Ho faig publicar perquè se'n prengui coneixement i tingui els efectes que corresponguin.

Palma, 4 de febrer de 1997
El Rector, Llorenç Huguet


Annex

1. En el consell de departament s'integra una representació dels alumnes del departament igual a la meitat per excés del nombre d'integrants dels apartats a) i b) de l'article 47.1 dels Estatuts.
Per l'Acord executiu 3317/1996, de 29 d'octubre (FOU núm. 126 extraordinari, de 31 d'octubre), es convocaren eleccions de representants dels estudiants als consells de departament, que varen tenir lloc el 3 de desembre de 1996. Ara bé, el procés electoral va determinar que no es presentassin candidats o candidats suficients a les circumscripcions que es detallen al punt 6.
2. La durada del mandat dels electes ha de ser de dos anys, de conformitat amb el que estableix l'article 47.2 dels Estatuts.
3. La condició de representant es perd per les causes enumerades a l'article 31 de la normativa electoral de la UIB.
4. Els electors poden votar un nombre igual o menor dels tres quarts per excés del nombre total de representants, de conformitat amb el que estableix l'article 89.3 dels Estatuts de la Universitat. Per això, si escau, a les paperetes hi figuraran el nombre de representants que corresponen i a continuació el nombre màxim de representants que es poden votar.
S'anul·laran totes les paperetes en què figuri un nombre superior de vots.
5. Són electors i elegibles:
a) Els estudiants alumnes de pla nou que estiguin matriculats com a mínim de trenta crèdits, corresponents a les assignatures del pla d'estudis conduent al títol escaient.
També gaudeixen d'aquest dret tots aquells estudiants alumnes de pla nou als quals manquin menys de trenta crèdits per acabar els estudis.
Aquests darrers tenen el dret limitat a un màxim de dos anys i al fet que cada un d'aquests anys estiguin matriculats de tots els crèdits que els manquin.
S'entenen per estudiants de segon cicle alumnes de pla nou aquells que estiguin matriculats com a mínim de vint crèdits d'entre les assignatures troncals, obligatòries o optatives corresponents al segon cicle de l'estudi que cursen.
b) Els estudiants alumnes de pla antic que estiguin matriculats com a mínim de quatre assignatures.
També gaudeixen d'aquest dret tots aquells estudiants alumnes de pla antic als quals manquin menys de quatre assignatures per acabar els estudis.
Aquests darrers tenen el dret limitat a un màxim de dos anys i al fet que cada un d'aquests anys estiguin matriculats de tots els crèdits que els manquin.
S'entenen per estudiants de segon cicle alumnes de pla antic aquells que estiguin matriculats com a mínim de quatre assignatures.
En relació amb els apartats anteriors s'ha de tenir present, als efectes electorals prevists a l'article 42.1.c) segon paràgraf de la normativa electoral, la següent assignació de la docència d'estudis als departaments (disposició addicional segona de l'Acord normatiu 3286/1996, de 9 d'octubre):
Estudi Departament
Biologia, Bioquímica, Infermeria Biologia Fonamental i Ciències de la Salut
Pedagogia, Psicopedagogia, Mestre, Educació Social  Ciències de l'Educació
Geografia Ciències de la Terra
Història, Història de l'Art Ciències Històriques i Teoria de les Arts
Enginyer Informàtic, Matemàtiques, Enginyer Tècnic en Informàtica de Gestió, Enginyer Tècnic en Informàtica de Sistemes, Enginyer Tècnic de Telecomunicacions Ciències Matemàtiques i Informàtica
Dret  Dret Privat
Dret  Dret Públic
Administració i Direcció d'Empreses, Economia, Ciències Empresarials Economia i Empresa
Filologia Catalana Filologia Catalana i Lingüística General
Filologia Hispànica Filologia Espanyola, Moderna i Llatina
Filosofia Filosofia
Física Física
Psicologia Psicologia
Química Química
c) Els estudiants de tercer cicle que estiguin matriculats d'un programa de doctorat i els doctorands que l'hagin superat i facin la tesi doctoral en les condicions legalment establertes al Reial decret 185/1985, de 23 de gener. Per tant, figuraran al cens els alumnes matriculats dels programes de doctorat el curs 1995 -96 i el curs 1996-97.
Així mateix, de conformitat amb l'article 47.1.c) dels Estatuts, els becarisn de recerca s'integraran dins aquest grup com a alumnes de tercer cicle.
6. A cada departament resten per elegir els representants que s'indiquen:

Distribucions

Consells de departament
Biologia Fonamental i Ciències de la Salut 10
1r. cicle: 3 
3r. cicle: 7 
vot: 3 
vot: 6
Ciències de l'Educació  16
2n. cicle: 6 
3r. cicle: 10 
vot: 5 
vot: 8
Ciències de la Terra  3
3r. cicle: 3 vot: 3
Ciències Històriques i Teoria de les Arts 7
1r. cicle: 1 
3r. cicle: 6 
vot: 1 
vot: 5
Ciències Matemàtiques i Informàtica  25
1r. cicle: 3 
2n. cicle: 10 
3r. cicle: 12 
vot: 3 
vot: 8 
vot: 9
Dret Privat  8
2n. cicle: 2 
3r. cicle: 6
vot: 2 
vot: 5
Dret Públic  6
2n. cicle: 2 
3r. cicle: 4 
vot: 2 
vot: 4 
Economia i Empresa  15
2n. cicle: 6 
3r. cicle: 9 
vot: 5 
vot: 7
Filologia Catalana i Lingüística General  2
1r. cicle: 1 
3r. cicle: 1 
vot: 1 
vot: 1
Filologia Espanyola, Moderna i Llatina  6
1r. cicle: 1 
2n. cicle: 2 
3r. cicle: 3 
vot: 1 
vot: 2 
vot: 3
Filosofia 5
1r. cicle: 1 
3r. cicle: 4 
vot: 1 
vot: 3
Física 2
3r. cicle: 2 vot: 2
Psicologia 4
3r. cicle: 4  vot: 3
Química 18
1r. cicle: 6 
2n. cicle: 6 
3r. cicle: 6 
vot: 5 
vot: 5 
vot: 5
 
 

7. La Comissió Electoral, fent ús de les seves atribucions, fa públiques la distribució i la situació de les meses electorals als distints centres.
Departaments Edifici
Biologia Fonamental i Ciències de la Salut Guillem Colom Casasnovas
Ciències de l'Educació Guillem Cifre de Colonya
Ciències de la Terra Ramon Llull
Ciències Històriques i Teoria de les Arts Ramon Llull
Ciències Matemàtiques i Informàtica Anselm Turmeda
Dret Privat  Anselm Turmeda
Dret Públic Anselm Turmeda
Economia i Empresa Mateu Orfila i Rotger
Filologia Catalana i Lingüística General Ramon Llull
Filologia Espanyola, Moderna i Llatina Ramon Llull
Filosofia Ramon Llull
Física Mateu Orfila i Rotger
Psicologia Guillem Cifre de Colonya
Química Mateu Orfila i Rotger
 

Les meses electorals han d'estar constituïdes per un president titular, un president suplent i quatre alumnes (dos titulars i dos suplents), que seran designats per la Comissió Electoral una vegada fet un sorteig públic que tindrà lloc el dia 24 de febrer de 1997 a la sala d'actes de Son Lledó a les 10 h. Posteriorment es fara una comunicació personal als membres designats.
Les meses s'han d'obrir a les 12 hores i s'han de tancar a les 17 hores.
Per anar a votar cal identificar-se amb el DNI, amb el carnet d'estudiant o amb un document de valor d'identificació anàleg.
8.1. La condició de candidat a les eleccions de representants dels estudiants als consells de departament s'ha de manifestar formalment mitjançant escrit, segons el model oficial, de la persona interessada o els col·lectius interessats adreçat a les secretaries dels centres. El procediment és el següent:
a) L'escrit de presentació de cada candidatura ha d'expressar clarament el nom i els cognoms del candidat, el DNI, l'estudi i el curs als quals pertany i l'òrgan col·legiat a què es presenta, com també l'acceptació expressa del candidat, que ha de complir les condicions d'elegibilitat. A aquest efecte les secretaries dels centres facilitaran un model d'instància.
b) Les candidatures es poden presentar individualment (candidats independents) o per grups o agrupacions d'electors (associacions d'estudiants, que han d'acreditar que estan constituïdes legalment). En aquest darrer cas, les candidatures poden expressar, a més, la denominació i les sigles corresponents. Les candidatures com a màxim poden presentar tants candidats com llocs hi hagi per cobrir.
c) Les candidatures no poden ser objecte de modificació una vegada presentades, encara que es poden retirar en qualsevol moment abans del dia de les eleccions mitjançant escrit adreçat al president de la Comissió Electoral i presentat al Registre General de la Universitat.
2. Així mateix, s'ha de tenir present que:
a) En cas que un membre de la comunitat universitària estigui inclòs en dos o més censos electorals, i si aquesta circumstància deriva del fet de pertànyer a dos o més sectors de la comunitat universitària, entenent a aquest efecte que existeixen el sector de professorat, el sector d'estudiants i el sector del PAS, només pot exercir el seu dret de sufragi passiu en representació d'un sector, a elecció de la persona interessada.
b) En cas que un membre de la comunitat universitària estigui inclòs en dos o més censos electorals, i si aquesta circumstància deriva del fet de pertànyer a un estudi la docència del qual està assignada a dos departaments de forma molt semblant, només pot optar a presentar-se com a candidat a un dels departaments afectats, a elecció de la persona interessada.
9. La Comissió Electoral, si ho creu oportú, pot sol·licitar que s'aturin durant una o diverses hores les classes per facilitar la votació.
10. El vot per correu s'exercirà d'acord amb el que disposa l'Acord de la Comissió Electoral 926/1990, de 19 de gener, pel qual es fa pública la normativa que ha de regir el vot per correu (FOU núm. 41, de 22 de gener).
11. Els candidats o els col·lectius d'estudiants que es presentin a les eleccions poden nomenar interventors, perquè siguin presents a les votacions i l'escrutini, a les meses electorals en què es pugui votar la seva candidatura mitjançant escrit adreçat al president de la Comissió Electoral, que es podrà registrar a les secretaries dels centres fins a dos dies abans de començar les votacions.
12. D'acord amb l'article 92 dels Estatuts, el quòrum es pot calcular per circumscripcions. El fet que una circumscripció d'un col·lectiu no assoleixi el quòrum no afecta la qualitat d'electes dels membres elegits per les circumscripcions que l'hagin assolit dins el mateix col·lectiu. En tot cas, l'òrgan de govern col·legiat es pot constituir encara que hi hagi circumscripcions que no hagin assolit el quòrum.

Calendari electoral

Dia 14 de febrer de 1997 (FOU núm. 131): publicació de la convocatòria d'eleccions.
Del 17 de febrer de 1997 al 20 de febrer de 1997: exposició pública dels diferents censos als centres i departaments corresponents.
Del 17 de febrer de 1997 al 20 de febrer de 1997: presentació de reclamacions sobre els censos davant la Comissió Electoral mitjançant escrit presentat al Registre General de la UIB i adreçat a la Secretaria General de la Universitat.
Dia 24 de febrer de 1997: la Comissió Electoral resoldrà les reclamacions i farà el sorteig públic dels membres de les meses electorals.
Dia 26 de febrer de 1997: exposició dels censos definitius als centres i departaments corresponents.
Els dies 27, 28 de febrer de 1997 i els dies 3, 4 i 5 de març de 1997: presentació de candidatures.
Dia 7 de març de 1997: la Comissió Electoral proclamarà els candidats.
Dia 7 de març de 1997: la Comissió Electoral exposarà públicament les candidatures a Son Lledó.
Dia 10 de març de 1997: presentació de reclamacions davant la Comissió Electoral sobre la proclamació de candidats mitjançant escrit presentat al Registre General de la UIB i adreçat a la Secretaria General de la Universitat.
Dia 11 de març de 1997: la Comissió Electoral resoldrà les reclamacions anteriors.
Fins al 14 de març de 1997: els candidats o els col·lectius d'estudiants podran nomenar els interventors.
Dia 18 de març de 1997: eleccions.

Acords que fan referència a aquest.