FULL OFICIAL
Universitat de les
Illes Balears
Any XI  
Núm. 116
Divendres, 19 de gener de 1996
Any
Núm.
Acord
Cercar
?
DISPOSICIONS GENERALS
Consell Executiu
3005 ACORD EXECUTIU del dia 19 de desembre de 1995 pel qual es constitueix de forma definitiva el Consell d'Estudis de Matemàtiques.

El Consell Executiu, a la sessió del dia d'avui, fent ús de les competències que li atribueixen els articles 23.1.j) i 66.5 dels Estatuts i l'article 71 del regiment de govern i havent-se complert el que estableix l'Acord executiu 2854/1995, de 19 de setembre (FOU núm. 112, de 13 d'octubre), pel qual es convoquen eleccions de representants del professorat al Consell d'Estudis de Matemàtiques, ha acordat el següent:

Primer. El Consell d'Estudis de Matemàtiques es reunirà en una sessió constitutiva el dia 10 de gener de 1996, a les 11 h, a la sala de reunions de l'edifici Anselm Turmeda.
L'ordre del dia serà el següent:
1. Constitució de la mesa electoral.
2. Elecció del president del consell d'estudis.
3. Elecció del secretari del consell d'estudis.
4. Designació del vice-president del consell d'estudis.
5. Elecció dels representants dels professors del consell d'estudis a la Junta de Centre de la Facultat de Ciències.

Segon. Atès que el Consell d'Estudis de Matemàtiques no s'ha constituït de forma definitiva fins ara, el Rector o qui delegui en presidirà la primera sessió.

Tercer. A la sessió constitutiva serà aplicable la normativa següent:
1. A la constitució de la mesa electoral:
Art. 26.2 de l'Acord normatiu 2313/1994, de 26 d'abril (FOU núm. 94, de 29 d'abril), pel qual s'aprova la normativa electoral i de representació de la Universitat de les Illes Balears («La mesa electoral serà integrada pel professor de major edat, que actuarà com a president, pel professor de menor edat, que actuarà com a secretari, i per l'alumne de major edat»).
2. A l'elecció del president del consell d'estudis:
a) Art. 66.3 dels Estatuts de la Universitat de les Illes Balears («El consell elegirà d'entre els seus professors un presi dent, president del consell d'estudis. El president coordinarà l'acció del consell d'estudis i serà el responsable de la seva actuació davant els òrgans competents de la Universitat»).
b) Art. 26.1 i 26.3 de l'Acord normatiu 2313/1994, de 26 d'abril (FOU núm. 94, de 29 d'abril), pel qual s'aprova la normativa electoral i de representació de la Universitat de les Illes Balears («Els candidats al càrrec de president han de presentar la candidatura davant la mesa electoral en una sessió del consell d'estudis convocada a aquest efecte en la qual exposaran les línies bàsiques del seu programa») («La candidatura que obtingui el nombre més gran de vots, sempre que es compleixi el requisit establert a l'article 15.3, serà tramesa per la mesa electoral al Rector perquè faci el nomenament corresponent»). És a dir, per ser elegit s'hauran d'obtenir, almenys, sis vots.
c) Art. 15.1 a 4 dels Estatuts de la Universitat («1. Les eleccions als òrgans de govern unipersonals es faran per votació, efectuada mitjançant una papereta en la qual podrà figurar el nom d'un sol candidat. També es podrà votar en blanc. 2. Les paperetes que tinguin més d'un nom o que no siguin en blanc es declararan nul·les. 3. Quedarà proclamat el candidat que obtingui el nombre major de vots, sempre que aquest nombre sigui superior a la meitat del nombre de persones que reuneixin les condicions legals per poder ocupar aquest càrrec. S'establirà una normativa específica per fixar aquest quòrum, que mai no podrà ser superior a la majoria absoluta del col·lectiu que hagi d'exercir el dret de vot. La Comissió Elec toral fixarà els quòrums pertinents abans de cada elecció. 4. En cas d'empat, es faran, en dies successius, fins a dues votacions més. Si l'empat persisteix, es dirimirà a favor del candidat de major antiguitat a la UIB, i, en cas d'igualtat, a favor del de major edat»).
3. A l'elecció del secretari del consell d'estudis:
Art. 66.3 dels Estatuts de la Universitat («El consell elegirà d'entre els seus pro fessors un secretari»).
4. A la designació del vice-president del consell d'estudis:
Acord executiu/normatiu 1440/1991, de 31 de juliol, pel qual es crea la figura del vice-president del consell d'estudis («El Consell Executiu [...] ha acordat: Primer. De crear l'òrgan unipersonal especial de caràcter particular del vice-president del consell d'estudis. Segon. 1. Correspon al vice-president del consell d'estudis d'assistir el president en les seves funcions i substituir-lo en cas d'absència o malaltia. 2. El vice-president serà designat d'entre els professors de la Universitat que estiguin integrats al consell d'estudis. 3. El vice-president cessarà en el seu càrrec a petició pròpia, per decisió del president que l'hagi nomenat o quan sigui elegit un nou president. Tercer . El president del consell d'estudis ha de designar un vice-president i comunicar el seu nom al Rector i al Secretari General»).
5. A la junta de centre:
Art. 89.1 i 89.3 dels Estatuts de la Universitat («Les eleccions de representants dels diferents sectors de la comunitat universitària als consells de departament o institut universitari, als consells d'estudis i a les juntes de centre es realitzaran per circumscripcions, i els representants de cada cos electoral seran elegits per i d'entre els seus membres») («Tot elector podrà votar un nombre igual o menor dels tres quarts per excés del nombre de representants que corresponguin al sector en què està enquadrat»).
Per tant, s'hauran de triar quatre representants dels professors del Consell d'Estudis de Matemàtiques a la Junta de Centre de la Facultat de Ciències i es podrà votar un màxim de tres noms.

Quart. El president o el secretari del consell d'estudis comunicarà al Rector i a la Secretària General els resultats del procés electoral obert.

Ho faig publicar perquè se'n prengui coneixement i tingui els efectes que corresponguin.

 

Palma, 19 de desembre de 1995
El Rector, Llorenç Huguet



 

Acords que fan referència a aquest.