logo UIB Universitats - FOU

FULL OFICIAL

Núm. 524 - Any  XXXVI - I. DISPOSICIONS GENERALS Divendres, 17 de setembre de 2021
Consell de Direcció

14144. ACORD EXECUTIU del dia 8 de setembre de 2021 pel qual es crea el Consell de Gerència de la Universitat de les Illes Balears.

La importància i complexitat creixent de les competències que l’article 46 dels Estatuts de la UIB atribueixen a la Gerenta, juntament amb la necessitat d’incrementar l’eficiència i la transparència en els processos i tasques de gestió derivats de les dites competències, fan aconsellable dotar la Gerència de la Universitat d’una estructura d’assessorament i suport en la presa de decisions. La conveniència d’una estructura d’aquestes característiques es fa més palesa encara davant situacions greus imprevistes, com la viscuda arran de la pandèmia per COVID-19, que generen una problemàtica que afecta profundament l’administració i la gestió universitària.

Per tot el que s’ha indicat, el Consell de Direcció, a la sessió ordinària del dia d'avui, fent ús de la competència que li atribueix l'article 27.1.a) i h) dels Estatuts d'aquesta universitat, ha acordat de crear el Consell de Gerència de la Universitat de les Illes Balears, tal com s’indica tot seguit:

Article 1. Definició i funcions

El Consell de Gerència és un òrgan d’assessorament i suport de la Universitat de les Illes Balears creat amb la finalitat d’auxiliar la Gerenta de la Universitat en la gestió dels assumptes que li són propis, i de contribuir a l’execució dels acords i resolucions dels òrgans de govern de la Universitat de les Illes Balears.

Article 2. Dependència funcional

El Consell de Gerència depèn, orgànicament i funcionalment, de la Gerenta de la Universitat.

Article 3. Composició

  1. El Consell de Gerència és integrat per les persones següents:
    1. La Gerenta de la Universitat, que el presideix.
    2. Els caps de departament, que, per motius degudament justificats, podran delegar altres persones.
    3. Un tècnic, nomenat pel Rector a proposta de la Gerenta, amb coneixements i experiència en gestió de dades institucionals.
    4. Un tècnic, nomenat pel Rector a proposta de la Gerenta, amb coneixements i experiència en fons europeus.
    5. Un tècnic, nomenat pel Rector a proposta de la Gerenta, amb coneixements i experiència en gestió de la recerca i contractació.
    6. Un tècnic, nomenat pel Rector a proposta de la Gerenta, amb coneixements i experiència en administració electrònica i protecció de dades.
    7. Un tècnic, nomenat pel Rector a proposta de la Gerenta, expert en gestió de recursos humans i riscs laborals.
      La Gerenta de la Universitat designarà d’entre la resta de membres del Consell de Gerència el secretari d’aquest òrgan.
  2. El Consell de Gerència, en funció dels assumptes a tractar, pot convidar a les seves sessions les persones que consideri adients. En particular, tècnics o personal del cos de gestió amb coneixements i experiència en TIC, gestió acadèmica de grau i/o postgrau, així com caps de servei i directors d’oficina.

Article 4. Sessions del Consell de Gerència

El Consell de Gerència es pot reunir de manera periòdica convocant la totalitat dels membres o en comissions, en funció de la matèria. En tot cas, per tal que el Consell de Gerència es consideri reunit vàlidament, necessàriament hi han de ser presents la Gerenta i més de la meitat dels caps de departament o les persones que deleguin.

Disposicions addicionals

Primera. Assumpció de funcions i competències

Totes les funcions i competències que l’Acord executiu 7464/2006, de 7 de febrer, pel qual es fa públic el concurs de propostes de millora, i l’Acord executiu 8154/2007, de 3 d’octubre, pel qual es modifica la composició de la Comissió Assessora de Recursos Humans (CARHU) i es fa pública l’assignació de competències de la comissió esmentada, atorgaven a la CARHU queden assumides pel Consell de Gerència, que les desenvoluparà en concordança amb les decisions dels òrgans de govern de la Universitat de les Illes Balears.

Segona. Supressió

Queda suprimida la Comissió Assessora de Recursos Humans (CARHU), creada per l’Acord executiu 7464/2006, de 7 de febrer.

Tercera. Denominacions

Totes les denominacions d’òrgans de govern, representació, càrrecs, funcions i membres de la comunitat universitària, com qualssevol que en aquesta normativa apareguin en gènere masculí o femení, s’han d’entendre referides indistintament al gènere masculí o femení, segons el sexe del titular de qui es tracti.

Disposició final

Única. Entrada en vigor

Aquesta normativa entrarà en vigor l’endemà de publicar-se al Full Oficial de la Universitat de les Illes Balears.

Ho faig publicar perquè se’n prengui coneixement i tingui els efectes que corresponguin.

Palma, 8 de setembre de 2021
El Rector,
Jaume Carot