logo UIB Universitats - FOU

FULL OFICIAL

Núm. 373 - Any  XXVIII - I. DISPOSICIONS GENERALS Divendres, 16 de novembre de 2012
Consell de Govern

10445. ACORD NORMATIU del dia 29 d’octubre de 2012 pel qual s’aprova la normativa de becaris de col·laboració de la Universitat de les Illes Balears.

El Consell de Govern, a la sessió ordinària del dia d'avui, fent ús de les competències que li atribueix l'article 24.2.32 i 40 dels Estatuts d'aquesta universitat i a proposta del Consell de Direcció, ha aprovat la normativa de becaris de col·laboració de la Universitat de les Illes Balears.

Article 1. Àmbit d’aplicació

  1. El personal docent i investigador de la UIB i dels seus instituts de recerca que tinguin fons provinents de convenis, contractes, projectes d’investigació o altres subvencions públiques o privades, poden demanar la convocatòria de beques de col·laboració amb caràcter formatiu per a llicenciats, arquitectes, enginyers, graduats universitaris, diplomats universitaris, arquitectes tècnics i enginyers tècnics.
  2. Queden expressament exclosos d’aquesta normativa els supòsits que, per normativa o convocatòries específiques, estableixin la previsió de contractació laboral per a la realització de tasques d’investigació en l’àmbit d’un projecte de recerca.

Article 2. Objecte de les beques de col·laboració

Les beques han de tenir caràcter formatiu.

El fet d’obtenir una beca no implica relació laboral o administrativa entre els beneficiaris i la Universitat de les Illes Balears, i donarà lloc a la inclusió en la Seguretat Social en els termes establerts a la normativa aplicable.

Article 3. Requisits de les sol·licituds de convocatòria de beques de col·laboració

  1. La sol·licitud per a la convocatòria de beca s'ha d'adreçar al vicerector competent en matèria d’investigació i s'ha de fer, com a màxim, fins al dia 10 inclòs del mes anterior a l’inici de la beca.
  2. A la sol·licitud s'hi han d'indicar els requisits que han de complir els sol·licitants, la durada i dedicació de la beca i la dotació econòmica.
  3. S’ha d’adjuntar a la sol·licitud una memòria del projecte a realitzar segons el model establert.
  4. No es considerarà cap sol·licitud que no es presenti amb el corresponent document comptable amb la reserva de crèdit per poder abonar la beca.

Article 4. Dedicació i dotació de les beques de col·laboració

  1. La dedicació a les beques de col·laboració pot ser la següent:
    1. A temps complet, per una durada superior a les trenta hores per setmana i mai superior al temps de jornada completa establert a la institució.
    2. A temps parcial, per una durada inferior a l'assenyalada anteriorment, per la qual cosa es preveuen dedicacions de vint-i-cinc, vint i quinze hores per setmana.
  2. El Consell de Direcció fixarà anualment, si escau, les dotacions econòmiques mínimes i màximes per a la dedicació d'aquestes beques.

Article 5. Inici i durada de les beques de col·laboració

  1. Les beques sempre començaran el primer dia del mes. A aquest efecte, la persona seleccionada haurà de disposar, com a titular, de número d’afiliació a la Seguretat Social propi i aportar a la UIB el document que ho acrediti perquè es facin els tràmits necessaris. En cas contrari, l’inici de la beca es farà efectiu en el moment en què es presenti aquest número d’afiliació, cosa que no tindrà efecte sobre la durada total de la beca.
  2. La durada no pot ser inferior a tres mesos ni superior a dotze mesos, prorrogable, per renovació, fins a arribar a un màxim de 24 mesos.
  3. En els quinze dies anteriors a l’acabament de la beca o, si escau, de la renovació, s’ha de presentar una memòria de les activitats fetes mentre es gaudia de la beca.

Article 6. Renovació de beques de col·laboració

La sol·licitud de renovació de la beca s’ha de fer, com a màxim, deu dies naturals abans de l’acabament de la beca. Per a la renovació de la beca s’han d’utilitzar els mateixos fons provinents de convenis, contractes, projectes d’investigació o altres subvencions públiques o privades. Si aquests canvien, s’ha de convocar una nova beca.

Amb la sol·licitud de renovació s’ha de presentar, de nou, una memòria amb el projecte a realitzar durant el període objecte de renovació i el document comptable corresponent amb la reserva de crèdit per poder abonar la beca.

Article 7. Presentació de sol·licituds com a becaris

  1. Els candidats a becaris han de presentar la sol·licitud en els formularis que hi ha a la pàgina web de l’OSR. Amb la sol·licitud s’ha de presentar còpia de l’expedient acadèmic, el curriculum vitae, altres mèrits del candidat i, si escau, còpia del títol oficial.
  2. S’establirà un termini de quinze dies naturals des de l’endemà de la convocatòria de la beca perquè les persones interessades puguin presentar les sol·licituds.

Article 8. Selecció dels candidats de col·laboració

Els criteris de selecció i la selecció mateixa els farà una comissió que serà integrada pel vicerector competent en matèria d’investigació, el director o responsable del conveni, contracte o projecte d'investigació científica i tècnica i el director del departament o institut en el qual s’hagi d’integrar el becari. Tots tres poden delegar la seva presència a la comissió.

Article 9. Obligacions dels becaris de col·laboració

Els becaris estan obligats a complir l’horari, les normes i la disciplina de la Universitat de les Illes Balears, on realitzen llur formació.

Article 10. Restriccions i incompatibilitats de les beques de col·laboració

  1. El fet de gaudir d'una beca a temps complet a l'empara d'aquesta convocatòria és incompatible amb altres beques o ajudes finançades amb fons públics o privats (europeus, estatals, comunitaris o locals), així com amb retribucions que impliquin vinculació contractual o estatutària de la persona interessada, excepte ingressos que es puguin derivar dels contractes realitzats a l’empara de l'aplicació de l'article 83 de la Llei orgànica 6/2001, de 21 de desembre, d'universitats. En termes generals, només es permetran les percepcions per tasques docents (cursos, conferències o ponències) o d'investigació (llibres, articles o ajudes a viatges i estades) directament associades a la investigació desenvolupada pel becari. No obstant això, una beca a temps parcial és compatible amb un contracte a temps parcial.
  2. Les beques de col·laboració són incompatibles amb un contracte de professor associat. Així mateix, no es poden tenir dues beques de col·laboració alhora.

Article 11. Drets de propietat industrial i intel·lectual

D’acord amb la normativa vigent en la matèria, els drets de propietat industrial i els drets de caràcter patrimonial que integren la propietat intel·lectual que es puguin generar durant el període de l’ajut seran propietat de la Universitat de les Illes Balears, sens perjudici del que disposen els Estatuts en relació amb la participació dels col·laboradors en els beneficis derivats d’aquests drets.

DISPOSICIONS FINALS

Primera. Terminis

Els períodes no lectius no es consideraran als efectes de convocatòria, publicitat o resolució.

Qualsevol modificació en el període establert de publicitat s’haurà de sol·licitar raonadament al vicerectorat competent en matèria d’investigació.

Segona. Denominacions

Totes les denominacions d’òrgans de govern, representació, càrrecs, funcions i membres de la comunitat universitària, com qualssevol que en aquest acord apareguin en gènere masculí, s’han d’entendre referides indistintament al gènere masculí o femení, segons el sexe del titular de qui es tracti.

Tercera. Desenvolupament

S’autoritza el Consell de Direcció per dictar les normes i els criteris que calguin per a l’aplicació del present acord normatiu.

DISPOSICIÓ DEROGATÒRIA

Única. Derogació normativa

Aquesta normativa deroga els acords normatius 6891/2004, de 14 de juny, i 8196/2007, de 6 de novembre, i l’Acord executiu 9863/2011, de 21 de juny.

DISPOSICIÓ FINAL

Única. Entrada en vigor

Aquest acord normatiu entrarà en vigor l’endemà de publicar-se al Full Oficial de la Universitat de les Illes Balears.

Palma, 29 d’octubre de 2012
La Rectora,
Montserrat Casas