logo UIB Universitats - FOU

FULL OFICIAL

Núm. 370 - Any  XXVIII - I. DISPOSICIONS GENERALS Divendres, 28 de setembre de 2012
Consell de Govern

10381. ACORD NORMATIU del dia 21 de setembre de 2012 pel qual se suspèn indefinidament l’Acord normatiu 9322/2010, de 3 de febrer, pel qual s’aprova el Pla de jubilació anticipada per al professorat funcionari de la Universitat de les Illes Balears.

Atesa la previsió realitzada per la disposició addicional vint-i-tresena de la Llei orgànica 4/2007, de 12 d’abril, per la qual es modifica la Llei orgànica 6/2001, de 21 de desembre, d’universitats, que preveu la jubilació voluntària anticipada, el Consell de Govern del dia 3 de febrer de 2010 va aprovar, mitjançant l’Acord normatiu 9322/2010, una normativa que permetia la renovació i reorganització de les plantilles de forma ordenada, com a mesura d’avançament als problemes que podien provocar les jubilacions nombroses en l’àmbit del professorat dels cossos docents universitaris. Aquesta normativa es va materialitzar en el Pla de jubilació anticipada, el qual afecta únicament el professorat funcionari de la Universitat de les Illes Balears i té com a objectiu fonamental rejovenir la plantilla de la UIB.

Amb posterioritat, el Tribunal de Comptes va fer un informe de fiscalització referent al sector públic autonòmic corresponent als exercicis 2006 i 2007, on s’analitzen, entre altres aspectes, les jubilacions anticipades que realitzen diverses universitats, les quals plantegen dubtes de legalitat al dit òrgan fiscalitzador. Com a conseqüència de l’anterior, el Tribunal de Comptes ha iniciat actuacions que afecten diverses universitats, tot i que a la UIB en els anys indicats no s’hi havia implantat el Pla de jubilació anticipada.

Finalment cal dir que, arran de les actuacions del Tribunal de Comptes, algunes de les universitats que apareixen a l’informe de fiscalització indicat han suspès els respectius plans de jubilació anticipada.

Les circumstàncies descrites als dos paràgrafs anteriors han determinat que, per ara, es consideri convenient suspendre indefinidament el pla esmentat.

Per tot això, el Consell de Govern, a la sessió ordinària del dia d’avui, en virtut de les competències que li corresponen segons l’article 21.2.31 i 37 dels Estatuts de la Universitat i a proposta del Consell de Direcció, ha acordat de suspendre indefinidament, a partir de l’any acadèmic 2012-13, l’Acord normatiu 9322/2010, de 3 de febrer, pel qual s’aprova el Pla de jubilació anticipada per al professorat funcionari de la Universitat de les Illes Balears.

Disposició final

Aquest acord normatiu entrarà en vigor l’endemà de publicar-se al Full Oficial de la Universitat de les Illes Balears.

Ho faig publicar perquè se’n prengui coneixement i tingui els efectes que corresponguin.

Palma, 21 de setembre de 2012
La Rectora,
Montserrat Casas