logo UIB Universitats - FOU

FULL OFICIAL

Núm. 370 - Any  XXVIII - I. DISPOSICIONS GENERALS Divendres, 28 de setembre de 2012
Consell de Direcció

10382. ACORD EXECUTIU del dia 11 de setembre de 2012 pel qual s’estableixen les excepcions a la suspensió del complement econòmic destinat a completar la prestació per incapacitat temporal per contingències comunes del règim de la Seguretat Social i de MUFACE.

De conformitat amb el que estableix l’article 9 del Reial decret llei 20/2012, de 13 de juliol, de mesures per garantir l’estabilitat pressupostària i de foment de la competitivitat, relatiu a la prestació econòmica en la situació d’incapacitat temporal del personal al servei de les administracions públiques, organismes i entitats dependents i òrgans constitucionals, així com la disposició transitòria quinzena del mateix Reial decret llei, a la UIB correspon al Consell de Direcció de desenvolupar aquest article.

Per això el Consell de Direcció, en virtut de les competències atorgades per l’article 27.1.a) dels Estatuts, a la sessió ordinària del dia d’avui ha acordat el següent:

Primer. Es reconeixen els següents drets econòmics per als treballadors de la UIB que es trobin en situació d’incapacitat temporal:

  1. Des del primer dia fins al tercer, es percebrà el 50% de les retribucions tant bàsiques com complementàries.
  2. Des del quart dia fins al vintè, ambdós inclosos, es percebrà el 75% de les mateixes retribucions.
  3. A partir del vint-i-unè dia fins al norantè es percebrà la totalitat de les retribucions bàsiques i complementàries.
  4. A partir del noranta-unè dia fins als terminis màxims legalment establerts, s’aplicarà el que disposi cada règim.

Segon. D’acord amb el que disposa l’article 7.1.a) del Decret llei 5/2012, d’1 de juny, de mesures urgents en matèria de personal i administratives per a la reducció del dèficit públic del sector públic de la comunitat autònoma de les Illes Balears i d’altres institucions autonòmiques, s’exceptuen de la suspensió prevista al primer apartat de l’article 7, els processos que requereixin intervenció quirúrgica, hospitalització o tractament hospitalari, els que es produeixin com a conseqüència o motiu d’embaràs i els derivats de malalties oncològiques, psíquiques o neurològiques greus, cardíaques, sistèmiques i infectocontagioses. En aquests casos, per tant, la prestació econòmica serà del 100% de les retribucions bàsiques i complementàries.

Tercer. Quan la situació d’incapacitat temporal derivi de contingències professionals, la prestació econòmica serà del 100% de les retribucions bàsiques i complementàries durant tot el període de durada.

Quart. Les referències als dies que es fan al primer punt d’aquest acord s’entenen fetes a dies naturals.

Disposició final

Aquest acord tindrà efectes a partir de l’endemà de la publicació al Full Oficial de la Universitat de les Illes Balears.

Ho faig publicar perquè se’n prengui coneixement i tingui els efectes que corresponguin.

Palma, 11 de setembre de 2012
La Rectora,
Montserrat Casas