logo UIB Universitats - FOU

FULL OFICIAL

Núm. 317 - Any  XXIV - I. DISPOSICIONS GENERALS Divendres, 24 de juliol de 2009
Rectorat

9130. RESOLUCIÓ del Rectorat del dia 14 de juliol de 2009 per la qual es deleguen les competències que atribueixen els articles 16.2 i 19.2 del Reial decret 1393/2007, de 29 d’octubre, pel qual s’estableix l’ordenació dels ensenyaments universitaris oficials.

A fi d’aconseguir més agilitat i eficàcia en la gestió universitària, en el moment actual es considera convenient de propiciar un apropament dels òrgans de decisió a la comunitat universitària, la qual cosa no implica una minva de les garanties jurídiques dels particulars.

Per altra banda, l’article 20.1, incís final, de la Llei orgànica 6/2001, de 21 de desembre, d’universitats, i l’article 30.1.s) dels Estatuts de la Universitat preveuen que corresponen a la Rectora totes les competències que no siguin atribuïdes expressament a altres òrgans.

Per tot això, i de conformitat amb el que preveu la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú (LRJAP i PAC), es delega en el director del Centre d’Estudis de Postgrau les competències que atribueixen els articles 16.2 i 19.2 del Reial decret 1393/2007, de 29 d’octubre, en els termes següents:

Article 1. Els titulats de conformitat amb sistemes educatius de fora de l’espai europeu d’educació superior, de conformitat amb l’article 16.2 del Reial decret 1393/2007, de 29 d’octubre, poden accedir als ensenyaments oficials de màster de la UIB sense que calgui que els homologuin els títols, de manera que serà suficient la comprovació prèvia que realitzi el director del Centre d’Estudis de Postgrau que els títols presentats acrediten un nivell de formació equivalent als corresponents títols universitaris oficials espanyols i que al país expenedor del títol faculten per a l’accés als ensenyaments de postgrau.

Article 2. Els alumnes que estiguin en possessió d’un títol obtingut de conformitat amb sistemes educatius de fora de l’espai europeu d’educació superior, de conformitat amb l’article 19.2 del Reial decret 1393/2007, de 29 d’octubre, poden accedir als programes de doctorat de la UIB en el seu període d’investigació sense que calgui que els homologuin aquest títol, de manera que serà suficient la comprovació prèvia que realitzi el director del Centre d’Estudis de Postgrau que el títol acredita un nivell de formació equivalent als corresponents títols espanyols de màster universitari i que al país expenedor del títol faculta per a l’accés als estudis de doctorat.

Article 3. Les competències que es deleguen en aquesta resolució poden ser avocades per la Rectora en qualsevol moment, conforme al que disposa l’article 14 de la LRJAP i PAC.

Article 4. En cap cas no es pot delegar la competència que es tingui en virtut de les delegacions contingudes en aquesta resolució, de conformitat amb el que estableix l’article 13.5 de la LRJAP i PAC.

Article 5. A les resolucions que s’adoptin en exercici de la delegació de competències previstes a la present disposició s’ha d’indicar de forma expressa aquesta circumstància i es consideraran dictades per la Rectora de la Universitat de les Illes Balears, per la qual cosa exhaureixen la via administrativa, en virtut del que estableix l’article 13.4 de la LRJAP i PAC.

Disposició final. Aquesta resolució deroga qualsevol altra delegació de les competències atribuïdes que s’hagi fet amb anterioritat.

Ho faig publicar perquè se'n prengui coneixement i tingui els efectes que corresponguin.

Palma, 14 de juliol de 2009
La Rectora, Montserrat Casas