logo UIB Universitats - FOU

FULL OFICIAL

Núm. 310 - Any  XXIV - I. DISPOSICIONS GENERALS Dimecres, 08 d'abril de 2009
Consell de Govern

9003. ACORD NORMATIU del dia 17 de març de 2009 pel qual es creen els consells d’estudis dels títols de grau de la Universitat de les Illes Balears.

El Consell de Govern, a la sessió ordinària del dia d’avui, fent ús de les competències que li atribueixen els articles 10.4 («A proposta del Consell de Direcció, el Consell de Govern podrà crear d’altres òrgans de govern especials») i 21.2.31 («Són competències del Consell de Govern: [...] 31. Aprovar, respectant les competències dels altres òrgans, la normativa necessària per desenvolupar els presents Estatuts») dels Estatuts d’aquesta universitat, i en el marc de la construcció de l’espai europeu d’ensenyament superior, ha aprovat la creació dels consells d’estudis dels títols de grau de la Universitat de les Illes Balears.

Article 1. Consells d’estudis

Cada títol de grau de la Universitat de les Illes Balears ha de tenir un consell d’estudis.

Article 2. Constitució i dependència

  1. Cada junta de centre, d’acord amb les seves competències i el present acord normatiu, ha de constituir un consell d’estudis de cada un dels títols de grau adscrits al centre.
  2. Cada consell d’estudis dependrà orgànicament del centre en què es trobi adscrit el títol de grau, tot i que el seu funcionament serà independent de cada junta de centre, d’acord amb el que estableixin les normes d’organització i funcionament del consell d’estudis.

Article 3. Objectiu

L’objectiu dels consells d’estudis és la coordinació de les activitats formatives del professorat que imparteix docència en els diferents cursos dels títols de grau.

Article 4. Funcions

Els consells d’estudis tenen com a funcions les següents:

  1. La coordinació del professorat que imparteix docència en el títol, en relació amb l’elaboració i el desenvolupament del programa formatiu del títol.
  2. La coordinació de l’elaboració de les guies docents de les assignatures, tenint en compte els aspectes següents:
    • Les competències en termes de coneixements, destreses i actituds que s’han de treballar.
    • Les activitats, modalitats i metodologies docents, tant presencials com de treball autònom, que es volen utilitzar en funció de les competències determinades al pla d’estudis.
    • Els blocs temàtics en què s’organitzen els continguts de cada assignatura.
    • Les activitats i els procediments d’avaluació de l’ensenyament i de l’aprenentatge dels estudiants i la previsió i distribució del volum de treball en hores invertit pels alumnes en les activitats presencials i no presencials entre les assignatures que s’imparteixen cada any acadèmic.
  3. La coordinació amb altres consells d’estudis que comparteixin la docència de les assignatures bàsiques de la branca o les branques de coneixement que els pertoquin.
  4. Totes aquelles funcions que possibilitin la coordinació del pla d’estudis.

Article 5. Composició

Els consells d’estudis són integrats per:

  1. El president del consell d’estudis, que serà el degà o director d’escola o la persona que delegui.
  2. El cap d’estudis del títol.
  3. Tots els professors que imparteixen docència en el títol.

Article 6. Organització

  1. Els directors dels departaments que tinguin assignada docència en el títol corresponent han de comunicar al degà o director d’escola el professorat que impartirà docència en el dit títol i han d’indicar el professor o els professors responsables o coordinadors de cada assignatura.
  2. El president del consell d’estudis ha de designar un secretari.
  3. El president del consell d’estudis pot convocar els representants dels estudiants del títol de grau a les reunions del consell d’estudis segons els afers que s’hi hagin de tractar.
  4. Cada junta de centre ha d’aprovar les normes d’organització i funcionament de cada consell d’estudis. Aquests consells es poden estructurar per cursos o així com ho acordi cada junta de centre. Les normes esmentades s’han d’enviar al vicerector competent en matèria d’ordenació acadèmica.
  5. Els consells d’estudis s’han de reunir d’acord amb llurs normes d’organització i funcionament. L’assistència a les reunions forma part de les obligacions del PDI previstes a l’Acord normatiu 8879/2008, de 19 de desembre, pel qual s’aprova el document que regula el còmput de l’activitat docent del professorat de la Universitat de les Illes Balears (FOU núm. 306, de 16 de gener de 2009).

DISPOSICIONS ADDICIONALS

Primera. Resolució de conflictes

  1. Els conflictes que es puguin plantejar en el si dels consells d’estudis s’han de fer saber a la junta de centre perquè arbitri els mitjans per resoldre’ls.
  2. En cas que els conflictes persisteixin, se n’ha d’informar el vicerector competent en matèria d’ordenació acadèmica perquè prengui les decisions pertinents, si escau, de conformitat amb la Comissió Acadèmica.

Segona. Denominacions

Totes les denominacions d’òrgans de govern, representació, càrrecs, funcions i membres de la comunitat universitària, com qualssevol que en aquest acord apareguin en gènere masculí o femení, s’han d’entendre referides indistintament al gènere masculí o femení, segons el sexe del titular de qui es tracti.

Tercera. Interpretació i desenvolupament

Es faculta el Consell de Direcció per interpretar i desenvolupar el present acord normatiu.

DISPOSICIONS TRANSITÒRIES

Primera. Constitució

  1. Cada degà o director d’escola, d’acord amb les seves competències, ha de constituir els consells d’estudis que depenguin del seu centre, i ha d’informar de la constitució la junta de centre i el vicerector competent en matèria d’ordenació acadèmica.
  2. El Consell de Direcció fixarà les dates de constitució dels consells d’estudis.

Segona. Estructuració

Els consells d’estudis s’han d’estructurar cada any de forma progressiva, d’acord amb la implantació del nou any acadèmic.

DISPOSICIÓ FINAL

Única

Aquesta normativa entrarà en vigor l'endemà de publicar-se al Full Oficial de la Universitat.

Ho faig publicar perquè se'n prengui coneixement i tingui els efectes que corresponguin.

Palma, 17 de març de 2009
La Rectora, Montserrat Casas