logo UIB Universitats - FOU

FULL OFICIAL

Núm. 278 - Any  XXII - I. DISPOSICIONS GENERALS Dimecres, 28 de febrer de 2007
Consell de Govern

7770. ACORD NORMATIU del dia 7 de febrer de 2007 pel qual es reforma l'actual sistema de promoció de professors habilitats.

El Consell de Govern de la Universitat, a la sessió ordinària del dia 28 de setembre de 2004, va aprovar l'Acord normatiu 6990/2004, de data del mateix dia, sobre promoció de professors habilitats (FOU núm. 243, de 15 d'octubre), vigent actualment.

No obstant el temps transcorregut des de l'aprovació de l'esmentat acord normatiu 6990/2004, encara es troba en tramitació parlamentària el projecte de llei orgànica per la qual es modifica la Llei orgànica 6/2001, de 21 de desembre, d'universitats (LOU), modificació amb la qual es reforma el sistema d'habilitació nacional com a requisit previ per a l'accés als cossos docents universitaris per un sistema d'acreditació nacional.

Aquest darrer fet fa necessària la revisió de l'Acord normatiu 6990/2004 indicat en dos punts: l'ampliació dels anys de convocatòries de les proves d'habilitació que s'han de preveure i la supressió d'un dels requisits prevists en el procediment actualment vigent.

Com a conseqüència de tot el que s'ha esmentat als paràgrafs anteriors, el Consell de Govern, a la sessió ordinària del dia d'avui, fent ús de les competències que li atribueix l'article 21.2.10 i 37 dels Estatuts, ha acordat, de forma excepcional, dotar places de promoció (anàlogues a les places de promoció extraordinària del document de plantilla) per al professorat funcionari de la Universitat que s'hagi habilitat en qualsevol de les convocatòries de les proves d'habilitació nacional dels anys 2002, 2003, 2004, 2005 i 2006, de conformitat amb el procediment següent:

  1. Els professors funcionaris habilitats han de realitzar les peticions de promoció i les han d'adreçar al director de departament corresponent, les quals seran aprovades pel consell de departament a què pertanyin.
  2. El departament que sol·licita la plaça plantejarà els mecanismes pels quals la nova plaça de promoció extraordinària no tindrà cap repercussió en el possible dèficit o superàvit de les distintes àrees del mateix departament que es vegin afectades per la promoció.
  3. El Consell de Direcció decidirà el finançament de la promoció en funció de les disponibilitats pressupostàries i del balanç capacitat-encàrrec del departament que treu la plaça.
  4. El Consell de Govern és l'òrgan competent per acordar la dotació de les places de promoció.
  5. En el supòsit que una plaça de promoció quedi deserta, es desdotarà la quantitat afegida per a la promoció.
  6. En el supòsit que la plaça l'hagi obtinguda un candidat que no sigui professor funcionari de la UIB, el departament haurà d'amortitzar el cost econòmic de la plaça mitjançant places vacants i de professorat no permanent. En cas que no disposi de les unes o de les altres, es planificarà el retorn econòmic.
  7. El Consell de Direcció resoldrà els possibles problemes en l'aplicació del present acord.

Ho faig publicar perquè se'n prengui coneixement i tingui els efectes que corresponguin.

Palma, 7 de febrer de 2007
El Rector, Avel·lí Blasco