FULL OFICIAL
Universitat de les
Illes Balears
Any XXI
Núm. 267
Divendres, 30 de juny de 2006
Any
Núm.
Acord
Cercar
?
DISPOSICIONS GENERALS
Consell de Govern
7562 ACORD NORMATIU del dia 16 de juny de 2006 pel qual s'aprova el document de plantilla del personal d'administració i serveis de la Universitat de les Illes Balears per als anys 2006-2007.

El Consell de Govern, a la sessió ordinària del dia d'avui, en virtut de les competències que li corresponen segons l'article 21.2.13 dels Estatuts de la Universitat, acorda d'aprovar el document de plantilla del personal d'administració i serveis de la Universitat de les Illes Balears per als anys 2006-2007.

Introducció

El Pla estratègic de la UIB per al quinquenni 2002-2006 preveu dins l'eix IV æde les personesæ a l'objectiu 14.3 la creació d'un document de plantilla per al PAS. Alhora, el Pla estratègic de Gerència, amb l'objectiu de potenciar els recursos humans, la primera acció que preveu és la creació d'un document de plantilla per al PAS com a eina que permeti definir el futur d'aquest col·lectiu i aconseguir una estructura més consolidada i adequada al nivell tècnic i professional de les tasques que desenvolupa.

Actualment l'estructura del PAS és inadequada, hi ha molts llocs base i pocs nivells superiors, hi ha una descompensació en l'estructura piramidal, i aquesta no és adequada a la realitat de la Universitat actual i encara menys per abordar les necessitats futures; en definitiva, hi ha un dèficit històric no tant en nombre de persones com en qualificació de les places que aquestes ocupen.

Aquest document ha de regir les dotacions, les promocions i els nous ingressos que ha de dur a terme la Universitat de les Illes Balears en el període 2006-2007, tot i que, per a això, s'utilitzi, en part, una partida pressupostària que prové d'exercicis anteriors en els quals no es va fer cap tipus de promoció.

D'altra banda, la implantació a la Universitat espanyola de l'espai europeu d'educació superior i la introducció cada cop més evident del sistema d'avaluacions i acreditacions per part de diferents estaments a la Universitat, faran que el suport que hagi de prestar el PAS per assolir els objectius de la Universitat hagi de ser de més qualitat, i el seu paper, cada cop de més responsabilitat.

Per aquest motiu i d'acord amb els representants dels treballadors (Comitè d'Empresa i Junta de Personal), es proposa aquest primer document de plantilla del PAS de la UIB.

Article 1

La vigència d'aquest document de plantilla, tret del que s'estipula a l'article tercer, és de dos anys: 2006-2007. En aquest bienni s'han d'iniciar les accions previstes en aquest document.

Article 2

1. Dins l'any 2006, per darrera vegada i de manera excepcional, atesa la legislació vigent, es duran a terme les següents promocions internes per desdoblament de places de personal laboral d'acord amb el segon paràgraf de l'article 21 del Conveni col·lectiu del personal laboral de la UIB:

a) Servei de Biblioteca i Documentació: 5 places
b) Centre de Tecnologies de la Informació: 5 places
c) Altres serveis: 5 places

2. A partir de l'any 2007, qualsevol promoció vertical ha de ser necessàriament com a personal funcionari.

Article 3

1. Amb la finalitat d'homogeneïtzar les condicions de treball de tot el personal d'administració i serveis de la Universitat de les Illes Balears i seguint la tendència de les universitats públiques i de la resta de les administracions, la Universitat oferirà al personal laboral fix la possibilitat d'accedir als cossos funcionarials específics creats a l'Acord normatiu 7423 /2005, de 16 de desembre (FOU núm. 259, de 22 de desembre), mitjançant processos de promoció interna horitzontals d'acord amb el punt 3 de l'article 22 de la Llei 30 /1984, de 2 d'agost, de mesures per a la reforma de la Funció Pública.

2. Dins l'any 2006 es durà a terme una primera convocatòria per al personal laboral fix que es vulgui promocionar a places de personal funcionari:

a) El personal laboral del grup I es promocionarà al grup A.
b) El personal laboral del grup II es promocionarà al grup B.
c) El personal laboral del grup III es promocionarà al grup C.
d) El personal laboral dels grups IV.1 i IV.2 es promocionarà al grup D.

3. Dins l'any 2007 es farà una segona convocatòria per al personal laboral que es vulgui promocionar a places de personal funcionari amb les mateixes condicions que les establertes a la convocatòria de l'any 2006, sempre d'acord amb la legislació vigent.

4. Dos anys després de la presa de possessió de les promocions previstes a l'article 2, es farà una tercera convocatòria amb les mateixes condicions que les establertes a la convocatòria de l'any 2006, sempre d'acord amb la legislació vigent.

5. Les convocatòries esmentades als apartats 2, 3 i 4 anteriors tindran caràcter voluntari per al personal laboral.

6. Els treballadors que vulguin accedir a cossos específics de funcionari han de tenir la titulació requerida a l'article 25 de la Llei 30/1984, de 2 d'agost, de mesures per a la reforma de la Funció Pública, i han d'haver prestat serveis efectius durant almenys dos anys com a personal laboral fix en categories del grup professional a què pertanyen o en categories d'un altre grup professional per a l'accés al qual s'exigeixi el mateix nivell de titulació, i han de superar les proves corresponents.

7. El personal laboral fix que no accedeixi a cossos específics de funcionari quedarà com a personal laboral i la plaça que ocupa quedarà per extingir, i mantindrà el règim laboral i retributiu establert al Conveni col·lectiu vigent.

8. Tots els llocs que es creïn a partir d'aquest moment estaran sotmesos al règim jurídic funcionarial i seran inclosos en la relació de llocs de treball de personal funcionari en els cossos específics o generals, segons correspongui.

Article 4

Per tal de mantenir la coherència retributiva entre els funcionaris auxiliars administratius d'aquesta universitat, a partir del dia 1 de gener de 2007 el complement de productivitat dels funcionaris de carrera del cos general auxiliar administratiu de nivells 14 i 16 s'equipararà al dels auxiliars administratius de nivell 18.

Article 5

Atès que fa molt de temps que no es fan promocions a grups superiors per al personal funcionari, i vista la tendència incipient de les administracions públiques a potenciar el grup C per tal d'anivellar les funcions dels actuals auxiliars administratius (grup D) amb la realitat actual, aquest document de plantilla estableix, respecte del personal ja funcionari dels cossos generals i específics de biblioteca que compleixin els requisits legalment establerts, l'inici de les següents promocions internes dins l'any 2006:

Cossos generals

­ 6 places de grup B a grup A
­ 15 places de grup C a grup B
­ 40 places de grup D a grup C
­ 2 places de grup E a grup D

Cossos específics de biblioteca i arxiu

­ 1 plaça de grup B a grup A
­ 2 places de grup C a grup B

Article 6

1. Com ja s'ha fet dins el pressupost per a l'any 2006, hi ha d'haver una política de consolidació dels llocs de treball ocupats per personal contractat de durada determinada que, per les característiques de la seva tasca, esdevenen cabdals (estructurals) per al funcionament de la UIB.

Així, s'acorda establir el percentatge mínim del 80 per cent per consolidar aquests llocs de treball dins la vigència d'aquest document.

Aquest percentatge s'aplicarà sobre el nombre de personal contractat a 31 de desembre de 2005. Un cop descomptades les places creades l'any 2006, queden pendents de crear un mínim de 26 places dins l'any 2007.

2. Quan les disponibilitats pressupostàries ho permetin, es dotaran aquestes places en el grup més alt possible, d'acord amb les necessitats de cada servei.

3. Les places estructurals que no es consoliden en aquest document més les que esdevinguin d'aquesta naturalesa en el futur s'hauran d'assumir en el document de plantilla següent.

Article 7

Paral·lelament a les accions previstes als articles anteriors, es poden convocar els processos d'oposició lliure als cossos de funcionari que corresponguin segons les vacants de la relació de llocs de treball. També es podran convocar oposicions de promoció interna per a les places dotades pressupostàriament de nivells superiors, sempre que hi hagi acord entre la Gerència i el Comitè d'Empresa o la Junta de Personal, segons correspongui.

Article 8

Es constituirà una comissió Gerència - representants dels treballadors que valorarà de forma objectiva la necessitat de crear noves places quan hi hagi noves tasques que a l'hora d'aprovar aquest document de plantilla no es poden preveure, o de les quals simplement no es pot calibrar l'impacte en la tasca administrativa (espai europeu d'educació superior, nova normativa estatal, etc.), o si hi ha un increment no puntual quantificat objectivament de les tasques existents el dia d'avui.

Article 9

1. La Universitat de les Illes Balears té com un dels seus objectius prioritaris fomentar la integració de les persones amb un grau de discapacitat igual o superior al 33 per cent. Aquest col·lectiu de persones es desglossa en:

a) Persones amb discapacitat física, sensorial o psíquica que no tingui l'origen en retard mental lleu, moderat o límit.
b) Persones amb discapacitat originada en retard mental lleu, moderat o límit, o amb sordesa profunda, severa o mitjana prelocutiva.

2. Conscients de la importància d'unir esforços per aconseguir la normalització plena de la vida de les persones amb discapacitat, es considera necessari posar en marxa estratègies que permetin la integració d'aquestes persones en el mercat laboral.

3. La Universitat de les Illes Balears reservarà un mínim del 4,5 per cent de les places vacants que s'ofereixen a convocatòria pública perquè les cobreixin les persones a les quals fa referència l'apartat a).

4. Així mateix, la UIB es compromet a contractar una persona d'aquelles a les quals fa referència la lletra b) del primer apartat d'aquest article per cada any de vigència d'aquest document.

Disposició derogatòria

Única

Queda derogat l'Acord normatiu 4080/1998, de 19 de juny, pel qual s'aprova el Reglament de provisió de llocs de treball, promoció interna i reingrés del personal funcionari d'administració i serveis de la UIB (FOU núm. 148, de 26 de juny). Mentre no s'aprovi un nou acord, la fase de concurs de les promocions establertes en aquest document es regularà per les bases de cada convocatòria.

Disposició final

Única

Aquesta normativa entrarà en vigor l'endemà de publicar-se al FOU.

Ho faig publicar perquè se'n prengui coneixement i tingui els efectes que corresponguin.

Palma,  16 de juny de 2006
El Rector, Avel·lí Blasco



 

 
Acord anterior
  Acord següent

Acords que fan referència a aquest.