FULL OFICIAL
Universitat de les
Illes Balears
Any XXI
Núm. 266
Divendres, 26 de maig de 2006
Any
Núm.
Acord
Cercar
?
DISPOSICIONS GENERALS
Consell de Direcció
7546 ACORD EXECUTIU del dia 16 de maig de 2006 pel qual s'estableix el procediment per a la implantació dels crèdits ECTS en els nous títols oficials de postgrau .
El Consell de Direcció, a la sessió ordinària del dia d'avui, fent ús de les competències que li atribueixen els articles 23.1 i 24.1.a) i h) dels Estatuts de la Universitat, ha establert el procediment per a la implantació dels crèdits ECTS en els nous títols oficials de postgrau, en els termes següents:

L'espai europeu d'educació superior estableix una nova mesura per quantificar el treball acadèmic dels estudiants universitaris que es denomina crèdit europeu, crèdit ECTS o ECTS (European Credit Transfer and Accumulation System). El sistema universitari espanyol n'estableix la implantació al Reial decret 1125/2003, de 5 de setembre. Aquest canvi implica l'extinció del crèdit LRU. L'ECTS es basa en les hores de treball de l'estudiant i no en les hores de docència del professor. L'ús de l'ECTS implica un canvi radical en la planificació dels estudis universitaris. Aquest acord pretén contribuir a la implantació del crèdit europeu als nous postgraus de la UIB.

Article 1. Calendari acadèmic

El nombre de dies lectius de l'any acadèmic 2006-2007 per als estudis de màster oficial a la UIB no serà inferior a un total de 190 dies, que es comptabilitzaran en 19 setmanes del semestre de tardor i 19 setmanes del semestre de primavera.

Les hores de treball dels crèdits ECTS es distribuiran de forma proporcional entre els dies lectius de l'any acadèmic. El nombre d'hores diàries de treball de l'estudiant en cap cas no serà superior a vuit.

Article 2. Càrrega de treball del crèdit ECTS

Un crèdit ECTS dels estudis de màster a la Universitat de les Illes Balears es comptabilitzarà sempre com a 25 hores de treball de l'estudiant.

Article 3. Percentatges d'hores de treball presencial

Segons el règim dels estudis, el percentatge d'hores de presencialitat (hores de treball de l'estudiant amb presència del professor) dels estudis de màster serà el següent:

­ Estudis presencials: un mínim del 25% i un màxim del 30%.
­ Estudis semipresencials: un mínim del 12% i un màxim del 15%.
­ Estudis no presencials (en línia): 100% de treball autònom.

Article 4. Tipologia d'agrupació

D'acord amb les metodologies d'aprenentatge dels estudis, les hores de treball presencial tenen tres tipus d'agrupació:

­ Grup gran: agrupació d'un màxim de 120 alumnes.
­ Grup mitjà: agrupació d'un màxim de 25 alumnes.
­ Grup petit: agrupació de 5 alumnes.

Article 5. Percentatges segons la tipologia d'agrupació

Els percentatges per a les titulacions de màster segons les hores de treball presencial i segons la tipologia d'agrupació seran els següents:

­ Percentatge màxim d'hores presencials en grup gran: el 55%; mínim: el 40%.
­ Percentatge màxim d'hores presencials en grup mitjà: el 55%; mínim: el 40%.
­ Percentatge màxim d'hores presencials en grup petit: el 10%; mínim: el 5%.

Article 6. Càrrega docent

La càrrega docent de cada una de les assignatures de màster serà comptabilitzada segons el total d'hores de treball presencial amb els alumnes.

Article 7. Tutories

Les tutories ECTS són una metodologia d'aprenentatge integrada en els plans d'estudis de les noves titulacions de postgrau. Aquestes tutories s'han de comptabilitzar com a hores de treball presencial dels alumnes.

A més de les tutories del pla d'estudis i vinculades a l'assignatura, la direcció de la titulació determinarà una hora setmanal per professor i per assignatura que es denominarà «hora d'atenció a l'alumnat» i que farà les funcions de les hores de tutoria voluntària del sistema educatiu anterior a l'adaptació a Bolonya. Aquesta hora setmanal no es comptabilitzarà com a hora de treball presencial a la planificació ECTS.

Ho faig publicar perquè se'n prengui coneixement i tingui els efectes que corresponguin.

Palma,  16 de maig de 2006
El Rector, Avel·lí Blasco



 

 
Acord anterior
  Acord següent

Acords que fan referència a aquest.