FULL OFICIAL
Universitat de les
Illes Balears
Any XVIII
Núm. 214
Divendres,21 de febrer de 2003
Any
Núm.
Acord
Cercar
?
DISPOSICIONS GENERALS
Consell de Govern
6036. ACORD NORMATIU del dia 22 de gener de 2003 sobre presentació d'esmenes al projecte de reforma dels Estatuts.

El Consell de Govern, a la sessió del dia d'avui, fent ús de les competències que li confereix l'article 21.1.40) dels Estatuts de la Universitat, ha acordat d'aprovar el procediment sobre presentació d'esmenes al projecte de reforma dels Estatuts, elaborat d'acord amb les previsions de l'article 5 de l'Acord normatiu 5774/2002, de 24 de juny, pel qual es crea una comissió per a la reforma dels Estatuts (FOU núm. 206, de 30 de juliol), creació ratificada per l'Acord del Claustre 5764/2002, de 12 de juliol (FOU núm. 206, de 30 de juliol), en els termes següents:

1. Els membres del Consell de Govern tenen un termini de deu dies a partir de la convocatòria de la sessió del Consell en què es presentarà el projecte de reforma dels Estatuts, per presentar les esmenes, mitjançant escrit lliurat al Registre General de la Universitat (Son Lledó, campus universitari) i adreçat a la Secretària General de la Universitat.

2. L'escrit d'esmenes, que ha de ser motivat, ha de dur la firma d'un membre del Consell de Govern. La firma de qui subscrigui l'escrit esmentat ha d'anar acompanyada del número del DNI corresponent. Cap membre del Consell de Govern no pot signar esmenes contradictòries.

3. Les esmenes poden ser a la totalitat o a l'articulat:

a) Les esmenes a la totalitat són les que es refereixin a l'oportunitat, els principis o l'esperit del projecte de reforma i en sol·licitin la devolució a la comissió per a la reforma dels Estatuts o les que proposin un text complet alternatiu al del projecte.

b) Les esmenes a l'articulat poden ser de supressió, modificació o addició. En els casos de modificació o addició, l'esmena ha d'incloure el text concret que es proposi.

4. Amb caràcter general, les disposicions addicionals, finals, derogatòries o transitòries, com també les rúbriques de les distintes parts en què estiguin sistematitzades, la mateixa ordenació sistemàtica i l'exposició de motius, es consideren com a articles; per tant, s'hi poden presentar esmenes.

5. La comissió per a la reforma dels Estatuts qualificarà les esmenes i les ordenarà, i resoldrà els dubtes que s'hi puguin plantejar.

6. El Consell de Govern, per a cada proposta, per majoria simple dels seus membres pot adoptar una de les decisions següents:

a) Acceptar la proposta de la comissió per a la reforma dels Estatuts, cas en el qual resta en disposició de ser elevada al Claustre.

b) Acceptar la proposta de modificació efectuada a l'empara del primer apartat d'aquesta normativa.

Acabat el debat, i si, com a conseqüència de l'aprovació d'una esmena o de la votació dels articles, el text resultant

és incongruent o obscur en algun punt, la comissió per a la reforma dels Estatuts farà la redacció corresponent, respectant els acords del Consell de Govern, del text definitiu del projecte de reforma que s'ha de presentar al Claustre.

7. A tot el que no s'hagi previst a la present normativa s'aplicarà el que disposen el Reglament de la Junta de Govern i l'Acord normatiu sobre el regiment de govern de la Universitat de les Illes Balears.

Ho faig publicar perquè se'n prengui coneixement i tingui els efectes que corresponguin.

Palma,  22 de gener de 2003

El Rector, Llorenç Huguet



 

Acords que fan referència a aquest.