FULL OFICIAL
Universitat de les
Illes Balears
Any XVIII
Núm. 210
Divendres,22 de novembre de 2002
Any
Núm.
Acord
Cercar
?
ALTRES DISPOSICIONS
Consell de Govern
5895. ACORD NORMATIU del dia 6 de novembre de 2002 pel qual es regulen les indemnitzacions per ra๓ del servei del personal al servei de la Universitat de les Illes Balears.

Aquesta normativa respon a la necessitat de regular els diversos supòsits i les condicions relatius al dret de rescabalament de les despeses que hagi de realitzar el personal al servei de la Universitat de les Illes Balears per exercir els càrrecs i les funcions que tinguin atribuïts.

Les modificacions realitzades aquest any 2002 a les normatives, tant estatal com autonòmica, en relació amb l'àmbit d'aplicació, nous supòsits d'indemnitzacions, actualització d'imports de les dietes..., fan necessari establir uns criteris que s'adaptin a les peculiaritats de la Universitat.

Per tot això, a proposta del Consell Executiu del dia 29 d'octubre de 2002, s'aprova l'acord normatiu que regula les indemnitzacions del personal al servei de la Universitat de les Illes Balears.

TÍTOL PRELIMINAR

DISPOSICIONS GENERALS

Article 1. Objecte i àmbit d'aplicació

La present normativa té per objecte regular les indemnitzacions que corresponen a tot el personal al servei de la UIB, sigui quina sigui la naturalesa jurídica de la relació d'ocupació o de la prestació de serveis i tinguin caràcter permanent o

temporal. En queda exclòs el Consell Social, que es regularà per la seva pròpia normativa.

Article 2. Supòsits

d'indemnitzacions

Donen lloc a indemnització els supòsits següents:

· La comissió per raó del servei

· Les assistències

TÍTOL I

COMISSIONS PER RAÓ DEL SERVEI

CAPÍTOL I

Disposicions generals

Article 3. Configuració, autorització i durada

Constitueixen comissions per raó del servei amb dret a indemnització, sempre que s'hagin de realitzar fora del lloc de treball del comissionat:

· Les comeses especials que circumstancialment s'ordenin al personal.

· Les assistències, expressament autoritzades, a cursos de capacitació, especialització, ampliació d'estudis o perfeccionament.

Tota comissió per raó de servei s'ha d'autoritzar prèviament. Correspon als òrgans que seguidament s'especifiquen, segons la dependència del comissionat, d'autoritzar la comissió de serveis:

· Personal docent (PDI): director del departament al qual està adscrit.

· Personal no docent (investigadors i altres): director del centre, departament o projecte d'investigació del qual depengui.

· Personal d'administració i serveis (PAS): Gerent.

En tota autorització s'ha de fer constar:

· La identitat del comissionat.

· La categoria a la qual pertany.

· El motiu de la comissió per raó del servei.

· Expressió del dia i hora prevists per a la sortida i la tornada.

· Si s'ha de pernoctar fora del terme municipal de residència, la despesa màxima autoritzada en concepte d'allotjament.

Tota comissió per raó del servei amb dret a indemnització no ha de durar més de quinze dies en territori nacional ni més d'un mes a l'estranger.

CAPÍTOL II

Indemnitzacions per comissions per raó del servei

Article 4. Classes d'indemnitzacions

Les indemnitzacions a què poden donar lloc les comissions per raó del servei es classifiquen en dietes, despeses de viatge i altres despeses.

Article 5. De les dietes

Dieta és la quantitat que es merita diàriament, en concepte de manutenció i allotjament, per satisfer les despeses que origina l'estada fora del lloc de treball del comissionat.

Els imports que s'hagin de percebre són els que s'indiquen als annexos I i II, d'acord amb els criteris següents:

5.1. Les dietes es meritaran d'acord amb la següent classificació del personal per grups:

· Grup 1: membres del Consell Executiu.

· Grup 2: personal docent i investigador (PDI), personal investigador, personal funcionari d'administració i serveis i personal laboral d'administració i serveis.

5.2. Import de la indemnització per manutenció

· Comissions amb durada igual o inferior a un dia natural. En general, no es meritaran indemnitzacions per allotjament ni manutenció, excepte en el cas que la durada mínima sigui de cinc hores i s'iniciï abans de les 14 hores i finalitzi després de les 16 hores, en què es percebrà el 50 per cent de l'import de la dieta per manutenció.

· Comissions amb durada igual o menor a vint-i-quatre hores però que comprenen dos dies naturals. Es merita l'allotjament d'un dia i les depeses de manutenció amb les condicions del dia de sortida i tornada de l'apartat següent.

· Comissions amb durada superior a 24 hores

Dia de sortida. Es meritarà l'allotjament. Si l'hora de partida és anterior a les 14 hores, es percebrà el 100 per cent de dieta per manutenció. Si l'hora de partida és posterior a les 14 hores i anterior a les 22 hores, es percebrà el 50 per cent de la dieta per manutenció.

Dia d'arribada. No es meritarà l'allotjament. Si l'hora d'arribada és posterior a les 14 hores i anterior a les 22 hores, es percebrà el 50 per cent de la dieta per manutenció. Si l'hora d'arribada és posterior a les 22 hores, es percebrà el 100 per cent de la dieta per manutenció.

En els dies compresos entre el de sortida i el d'arribada, es meritaran dietes de manutenció al 100 per cent.

5.3. Import de la indemnització per allotjament

La quantia de la indemnització ha de coincidir amb l'import que resulti de la justificació documental presentada a aquest efecte pel comissionat, amb el màxim previst als annexos I i II, tot això sens perjudici que les despeses d'allotjament puguin ser totalment o parcialment concertades per la UIB.

Article 6. De les despeses de viatge

Tota comissió per raó de servei dóna dret a viatjar per compte de la Universitat. Les despeses de viatge són la quantitat que es merita per la utilització de qualsevol mitjà de transport com a conseqüència d'aquest viatge. Es procurarà que el desplaçament s'efectuï preferentment per línies regulars i en classe turista o anàloga, llevat que s'autoritzi una classe superior per motius de representació, d'urgència o quan no hi hagi bitllets disponibles d'aquella classe.

6.1. La quantia de la indemnització ha de coincidir amb l'import del bitllet o passatge corresponent, d'acord amb la justificació documental presentada a aquest efecte pel comissionat, tot això sens perjudici que les despeses de viatge

puguin ser totalment o parcialment concertades per la UIB amb empreses de serveis.

6.2. El comissionat pot utilitzar vehicles particulars o altres mitjans de transport en els casos en què sigui autoritzat expressament per fer-ho.

La indemnització per la utilització de vehicle particular és l'establerta per quilòmetre recorregut a l'annex III, segons que es tracti de vehicles automòbils o de motocicletes.

En el supòsit d'utilització de taxis o vehicles de lloguer, l'import que s'hagi de percebre per despeses de viatge és el realment gastat i justificat, d'acord amb la documentació presentada pel comissionat.

6.3. Són també indemnitzables com a despeses de viatge les derivades de:

· El desplaçament des del domicili de residència habitual del comissionat fins a les estacions de ferrocarril, els ports i els aeroports, i des d'aquí fins al lloc en què s'hagi d'exercir la comissió per raó del servei, com també els realitzats a la inversa amb motiu de la fi de la comissió.

· L'ús d'aparcaments públics en aeroports, ports o estacions de transport, fins a un màxim de setanta-dues hores.

· Peatges que s'hagin de satisfer obligatòriament durant l'itinerari.

Per percebre la indemnització per les despeses a què es refereix aquest apartat cal lliurar la factura, el tiquet o el bitllet corresponent.

Article 7. Altres despeses

Són indemnitzables les despeses d'inscripció i similars en aquelles activitats que així ho requereixin.

TÍTOL II

ASSISTÈNCIES

CAPÍTOL III

Disposicions generals

Article 8. Configuració i supòsits

S'entén per assistència la indemnització que pertoqui abonar per la participació en òrgans de selecció i provisió de llocs de treball del personal al servei de la UIB, com també en aquells altres òrgans que, si escau, s'hagin de constituir a efectes de valorar la realització de proves o el compliment d'altres condicions la superació de les quals sigui necessària per a l'exercici d'una activitat professional.

La percepció de les indemnitzacions en concepte d'assistències és compatible amb la percepció de les dietes i amb el rescabalament de les despeses de viatge prevists per a les comissions per raó del servei, en els casos en què pertoqui la meritació d'acord amb la regulació establerta als capítols I i II d'aquesta normativa.

Així mateix, les persones que no siguin membres de la UIB però que, en virtut de nomenament legal, tinguin dret a les indemnitzacions per assistència establertes en aquest capítol, poden percebre també l'import corresponent a les dietes i al rescabalament de les despeses de viatge prevists per a les comissions per raó del servei del personal de la UIB en els casos en què pertoqui la meritació.

CAPÍTOL IV

Indemnitzacions per assistències

Article 9. Tribunals i comissions tècniques de valoració

Els membres dels tribunals de selecció de personal, de les comissions tècniques de valoració per a la provisió de llocs de treball de la UIB i, en general, dels òrgans a què es refereix el primer paràgraf de l'article 8, així com les persones designades com a assessors o especialistes, amb independència que compleixin o no la condició de personal al servei de la UIB, tenen dret a percebre la indemnització diària per assistència establerta a l'annex IV d'acord amb els criteris següents:

9.1. Les assistències es meritaran d'acord amb la següent classificació per categories:

a) Categoria primera: cossos o escales del grup A o categories assimilables.

b) Categoria segona: cossos o escales dels grups B i C o categories assimilables.

c) Categoria tercera: cossos o escales dels grups D i E o categories assimilables.

9.2. L'import de les indemnitzacions per assistències que tinguin lloc en dia festiu serà incrementat en un 50 per cent.

Disposició addicional primera

Les quantitats fixades per a les indemnitzacions s'entenen íntegres, i atès que estan subjectes a gravamen per l'IRPF, se'n deduiran els percentatges corresponents, segons la normativa vigent, per ingressar-los al Tresor Públic.

Disposició final primera

Es faculta el Consell Executiu per interpretar els dubtes que puguin sorgir de l'aplicació del present acord normatiu, així com per revisar periòdicament els imports de les indemnitzacions que s'hi estableixen.

Disposició final segona

Aquesta normativa entrarà en vigor l'endemà d'haver-se publicat al Full Oficial de la Universitat.

Us ho comunic perquè en prengueu coneixement i tingui els efectes que corresponguin.

Palma,  6 de novembre de 2002

El Rector, Llorenç Huguet



Acords que fan referència a aquest.