FULL OFICIAL
Universitat de les
Illes Balears
Any XVII
Núm. 206
Dimarts, 30 de juliol de 2002
Any
Núm.
Acord
Cercar
?
DISPOSICIONS GENERALS
Consell Executiu
5778. ACORD EXECUTIU del dia 9 de juliol de 2002 pel qual s'obre un període per presentar sol·licituds d'avaluació del complement retributiu d'estímul i reconeixement de l'activitat investigadora.

La Conselleria d'Educació i Cultura del Govern de les Illes Balears, els sindicats STEI i CC.OO. amb representació a la Junta de Personal Docent i Investigador de la UIB i la Universitat de les Illes Balears el dia 23 de febrer de 2000 varen signar un acord sobre complements retributius per a la millora i la promoció del professorat de la UIB (www.uib.es/secc3).

L'acord anterior va ser desenvolupat per la Conselleria d'Educació i Cultura del Govern de les Illes Balears, els sindicats STEI i CC.OO. amb representació a la Junta de Personal Docent i Investigador de la UIB i la Universitat de les Illes Balears el dia 27 de maig de 2002 mitjançant la firma d'un protocol d'avaluació del complement retributiu d'estímul i reconeixement de l'activitat investigadora (www.uib.es/secc3).

Per tant, el Consell Executiu, a la sessió ordinària del dia d'avui, en ús de les atribucions que li confereix l'article 23.1.h) dels Estatuts d'aquesta universitat, acorda d'obrir un període per presentar les sol·licituds d'avaluació del complement retributiu d'estímul i reconeixement de l'activitat investigadora, en els termes següents:

1. La quantia del complement retributiu d'estímul i reconeixement de l'activitat investigadora és de 1.803,04 euros (300.000 pessetes) anuals, que s'incrementaran cada any d'acord amb l'increment que aprovi el Govern de les Illes Balears, per al conjunt de la comunitat autònoma de les Illes Balears.

2. Els requisits dels sol·licitants, en data 31 de desembre de 2001, són aquests:

2.1. Opció A:

a) Ser funcionari de carrera dels cossos docents de la Universitat (CU, TU, CEU i TEU) i trobar-se en servei actiu a la Universitat de les Illes Balears.

b) Tenir règim de dedicació a temps complet.

c) Complir, almenys, dos anys d'antiguitat en el càrrec de professor a la UIB, en altres universitats espanyoles o de l'estranger. A aquest efecte, s'hi inclou el temps de serveis prestats com a ajudant d'universitat o d'escola universitària, becari FPI, becari de reincorporació i professor associat (6 hores). En el supòsit de professor funcionari, el temps que s'hagi prestat en dedicació a temps parcial serà valorat amb el coeficient reductor 0,5. En els supòsits de professor associat (4 hores) i professor associat (3 hores), el temps en què s'hagi prestat serveis serà valorat amb el coeficient reductor 0,5.

d) Haver obtingut, almenys, un sexenni d'investigació durant el període comprès entre el 1992 i el 2001, ambdós inclosos, i una puntuació de 0,5 punts, durant el període objecte d'avaluació, d'acord amb el barem que s'inclou a l'annex A.

2.2. Opció B:

a) Ser funcionari de carrera dels cossos docents de la Universitat (CU, TU, CEU i TEU) i trobar-se en servei actiu a la Universitat de les Illes Balears.

b) Tenir règim de dedicació a temps complet.

c) Complir, almenys, sis anys d'antiguitat en el càrrec de professor a la UIB, en altres universitats espanyoles o de l'estranger. A aquest efecte, s'hi inclou el temps de serveis prestats com a ajudant d'universitat o d'escola universitària, becari FPI, becari de reincorporació i professor associat (6 hores). En el supòsit de professor funcionari, el temps que s'hagi prestat amb dedicació a temps parcial serà valorat amb el coeficient reductor 0,5. En els supòsits de professor associat (4 hores) i professor associat (3 hores), el temps en què s'hagi prestat serveis serà valorat amb el coeficient reductor 0,5.

d) Ser doctor.

e) Haver obtingut un projecte d'investigació, com a investigador principal, mitjançant una avaluació externa (projectes europeus, espanyols o del Pla balear de R+D, etc.) durant el període objecte d'avaluació i haver obtingut una puntuació d'un punt durant el mateix període, d'acord amb el barem que s'inclou a l'annex A. O també haver participat, almenys, en dos projectes d'investigació, com a membre de l'equip d'investigació, mitjançant una avaluació externa (projectes europeus, espanyols o del Pla balear de R+D, etc.) durant el període objecte d'avaluació i haver obtingut una puntuació d'1,5 punts durant el mateix període esmentat, d'acord amb el barem que s'inclou a l'annex A.

Dins els projectes europeus, espanyols o del Pla balear de R+D no s'inclouen els treballs fets en funció de l'article 11 de la LRU o de l'article 83 de la LOU. Tampoc no s'inclouen dins aquest apartat els treballs fets mitjançant conveni amb les administracions públiques o les empreses privades. En el cas de projectes estrictes d'investigació, només poden ser considerats com a tals els que hagin estat avaluats externament, d'acord amb els paràmetres existents en relació amb la política de recerca. En aquest sentit s'ha d'acreditar que els projectes d'investigació obtinguts han tingut una avaluació externa i no han estat concedits de forma administrativa o mitjançant un conveni o un altre mecanisme jurídic de naturalesa semblant.

3. L'aplicació d'aquest complement la farà la comissió creada, segons l'acord signat el 23 de febrer de 2000, entre la Conselleria d'Educació i Cultura, els sindicats STEI i CC.OO. amb representació a la Junta de Personal Docent i Investigador de la UIB i la Universitat de les Illes Balears, que és formada per dos membres designats pel Consell Executiu de la UIB, un membre designat pel

conseller d'Educació i Cultura, un membre designat pel president del Consell Social de la UIB i un membre de la Junta del PDI.

4. La comissió d'aplicació dels complements establirà l'avaluació individual definitiva, d'acord amb els criteris establerts, i elevarà a la Junta de Govern de la UIB la proposta de professors que han obtingut el complement d'investigació. La Junta de Govern de la UIB, una vegada aprovada la relació de professors que han obtingut el complement, elevarà al Consell Social de la UIB aquesta relació, d'acord amb el procediment aprovat.

5. Els professors de la UIB que no hauran obtingut l'esmentat complement podran acudir a la comissió de seguiment i de garanties, segons l'acord signat el 23 de febrer de 2000, que és formada pel conseller d'Educació i Cultura o persona que delegui, el Rector de la UIB o la persona que delegui, el president del Consell Social de la UIB o la persona que delegui, el president de la Junta de PDI o la persona que delegui i un membre elegit per la Junta de Govern de la UIB. Aquest òrgan exhaureix la via administrativa per part dels professors de la UIB.

6. Cada període objecte d'avaluació ha d'abraçar sis anys de dedicació a temps complet o període equivalent, d'acord amb l'apartat 1 d'aquesta convocatòria.

7. Aquest complement es pot renovar cada sis anys, mitjançant una nova avaluació positiva. Per a la renovació d'aquest complement no es poden utilitzar els mateixos mèrits.

8. Per a cada convocatòria el professorat pot seleccionar sis anys com a període objecte d'avaluació, d'un període màxim de nou anys consecutius; amb tot, els sis anys seleccionats no han de ser necessàriament consecutius. Tanmateix, per a la primera convocatòria de l'any 2002 de reconeixement de l'activitat investigadora, el professorat ha de triar els sis anys objecte d'avaluació dins el període comprès entre 1992 i 2001, ambdós inclosos.

9. L'imprès de la sol·licitud (annex B) estarà disponible a l'Oficina de Suport a la Recerca (OSR) i a la web de la UIB (www.uib.es/recerca/osr /complement_investigació). La valoració del currículum durant els anys escollits pel professor es farà d'acord amb el barem de l'annex A mitjançant el programa GREC de l'OSR.

10. Tant la comissió d'aplicació dels complements com la comissió de seguiment i de garanties poden sol·licitar als investigadors la justificació de tots els mèrits al·legats en el currículum per a l'obtenció d'aquest complement.

11. El termini de presentació de sol·licituds comença el dia 1 de setembre i acaba el dia 30 de setembre, a les 15 hores. Les sol·licituds han de presentar-se

al Registre General de la UIB, Son Lledó, campus universitari (cra. de Valldemossa, km 7,5, Palma), o a les unitats de registre en funcionament als distints centres de la UIB, de conformitat amb el que estableix l'article 3 de l'Acord executiu 3727/1997, de 25 de novembre (FOU núm. 141, de 19 de desembre), sobre organització i funcionament del Registre de la Universitat de les Illes Balears.

12. La percepció del complement retributiu que es pugui concedir al professorat resta condicionada al fet que la Universitat de les Illes Balears rebi el finançament d'aquest complement per part de la Conselleria d'Educació i Cultura del Govern de les Illes Balears.

BAREM PER A L'AVALUACIÓ DE L'OUTPUT DE RECERCA

Font: base de dades GREC.

Annex A

Annex B

Palma,   9 de juliol de 2002
El Rector, Llorenç Huguet



 

Acords que fan referència a aquest.