FULL OFICIAL
Universitat de les
Illes Balears
Any XVII
Núm. 206
Dimarts, 30 de juliol de 2002
Any
Núm.
Acord
Cercar
?
DISPOSICIONS GENERALS
Consell Executiu
5775. ACORD EXECUTIU del dia 30 d'abril de 2002 pel qual s'aproven criteris d'aplicació dels programes de cooperació educativa.

El Consell Executiu, a la sessió ordinària del dia d'avui, fent ús de les competències que li atribueix l'article 23.1.a) i h) dels Estatuts d'aquesta universitat, ha aprovat els criteris d'aplicació dels programes de cooperació educativa.

Els programes de cooperació educativa estan regulats pel Reial decret 1497/1981, de 19 de juny (BOE núm. 175, de 23 de juliol), modificat pel Reial decret 1845 /1994, de 9 de setembre (BOE núm. 249, de 18 d'octubre). L'objectiu fonamental de la normativa esmentada és aconseguir una formació íntegra de l'alumne universitari, mitjançant un programa educatiu paral·lel a la universitat i a l'empresa, combinant la teoria i la pràctica.

Els programes de cooperació educativa no estableixen cap relació contractual entre l'estudiant i l'empresa, atès que la relació és estrictament acadèmica. Per això, per dur endavant aquests programes de cooperació, cal que la Universitat signi un conveni amb l'empresa implicada.

En conseqüència es fa necessari establir els criteris d'aplicació dels programes de cooperació educativa en els termes següents:

Article 1

En els programes de cooperació educativa hi poden participar tots els alumnes que hagin superat el 50 per cent dels crèdits necessaris per a l'obtenció del títol universitari.

Article 2

1. L'estudiant pot fer com a màxim 650 hores de pràctiques en una mateixa empresa, dins un curs acadèmic.

2. El màxim d'hores diàries de pràctiques és de cinc, distribuïdes de dilluns a divendres. No obstant l'anterior, del dia 15 de juny al dia 15 de setembre l'horari esmentat es pot augmentar fins a un màxim de set hores diàries, i hi haurà l'augment d'ajut econòmic corresponent.

Article 3

1. L'estudiant, durant un mateix curs acadèmic, pot realitzar pràctiques en diferents empreses simultàniament, sempre que el total de les hores anuals i la dedicació diària respectin les previsions de l'article anterior.

2. L'estudiant només pot realitzar programes de cooperació educativa durant un màxim de dos cursos acadèmics.

Article 4

L'estudiant estarà sota la supervisió d'un tutor de l'empresa i d'un tutor de la Universitat, designat pel vicedegà de l'estudi implicat.

Article 5

Les empreses concediran una ajuda econòmica, en concepte de beca, que oscil·larà entre els 78 i els 390 euros mensuals.

Article 6

La realització del programa de cooperació educativa requereix que l'empresa hagi elaborat prèviament un programa de treball, relatiu a les activitats que l'estudiant hagi de desenvolupar.

El programa de treball requereix un informe del vicedegà de l'estudi implicat, que, si escau, el pot modificar o rebutjar.

Disposició addicional

La gestió dels programes de cooperació educativa de la UIB correspon a la Fundació Universitat-Empresa de les Illes Balears, mitjançant el Departament d'Orientació i Inserció Professional (DOIP).

Ho faig publicar perquè se'n prengui coneixement i tingui els efectes que corresponguin.

Palma,   30 d'abril de 2002
El Rector, Llorenç Huguet



 

Acords que fan referència a aquest.