FULL OFICIAL
Universitat de les
Illes Balears
Any XVII
Núm. 206
Dimarts, 30 de juliol de 2002
Any
Núm.
Acord
Cercar
?
DISPOSICIONS GENERALS
Junta de Govern
5769. ACORD NORMATIU del dia 24 de juny de 2002 pel qual s'aprova la modificació del Reglament acadèmic de la Universitat .

La Junta de Govern, a la sessió ordinària del dia d'avui, fent ús de la competència que li atribueix l'article 21.1.34) i 40) dels Estatuts d'aquesta universitat, ha aprovat la modificació del Reglament acadèmic de la Universitat.

Article 1

Tot seguit s'expressa com queden modificats els articles que s'indiquen.

1. Es modifica la rúbrica I de: Capítol primer. Matrícula, que queda:

«Anul·lació i ampliació de matrícula ».

2. La nova redacció de l'apartat 3 de l'article 1 és la següent:

«S'entenen per causes justes exclusivament les següents: 1r. Malaltia greu justificada amb certificat mèdic oficial; 2n. Modificació sobrevinguda i important de les condicions laborals o familiars de l'estudiant; 3r. Obtenció de plaça en una altra universitat amb posterioritat a la matriculació.»

3. Es modifica la redacció de l'apartat 5 de l'article 1, que resta d'aquesta manera:

«Excepcionalment, el vicerector d'Ordenació Acadèmica podrà autoritzar l'anul·lació total o parcial de la matrícula fora del termini fixat a l'apartat 1 per raons extraordinàries de malaltia, accident o infortuni familiar que impedeixin la continuació total o parcial dels estudis. Aquesta anul·lació, total o parcial, no produirà cap efecte econòmic a favor de l'alumne.»

4. S'introdueix un article 1 bis. Ampliació, amb la redacció següent:

«1. Els estudiants que han aprovat alguna assignatura a la convocatòria d'examen extraordinària poden ampliar la matrícula entre els mesos de març i abril.

»2. Els degans de facultat i directors d'escola, segons els criteris establerts per les respectives juntes de facultat o escola, podran autoritzar l'ampliació de matrícula per a assignatures de segon quadrimestre a aquells estudiants que hagin aprovat alguna assignatura a la convocatòria ordinària de febrer, sempre que les assignatures sol·licitades a l'ampliació de matrícula no presentin problemes d'oferta (numerus clausus o un altre motiu).»

5. Es modifica la redacció de l'apartat 1 de l'article 3, que resta d'aquesta manera:

«1. Anul·lació i devolució de l'import de la matrícula.

»Solament l'anul·lació per causa justa permet d'obtenir la devolució de l'import de la matrícula. En els supòsits de les causes primera i segona, la Universitat retindrà un 25 per cent de l'import total de la matrícula o la quantitat que fixi l'ordre de preus públics universitaris, en concepte de despeses de matriculació i expedient. »

6. S'introdueix un nou punt, que serà el 8, a l'article 65:

«Els alumnes als quals només quedi pendent una assignatura per acabar els estudis, o bé que demanin un examen extraordinari (article 31 bis.1), poden fer ús del que estableix l'article 65.2 encara que no hagin exhaurit tres convocatòries.»

Ho faig publicar perquè se'n prengui coneixement i tingui els efectes que corresponguin.

Palma,   24 de juny de 2002
El Rector, Llorenç Huguet



 

Acords que fan referència a aquest.