FULL OFICIAL
Universitat de les
Illes Balears
Any XVII
Núm. 198
Divendres, 21 de desembre de 2001
Any
Núm.
Acord
Cercar
?
DISPOSICIONS GENERALS

Junta de Govern

5583. ACORD NORMATIU del dia 18 de desembre de 2001 pel qual s'aprova el Projecte de Pressupost, el projecte de programació plurianual d'inversions i la relació de llocs de treball del personal funcionari i laboral de la Universitat de les Illes Balears per a l'any 2002.

Conegudes les partides previstes als Pressuposts de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears pel que fa a la Universitat, el Gerent de la UIB ha elaborat un avantprojecte de pressupost que, un cop aprovat pel Consell Executiu, el Rector sotmet a l'aprovació de la Junta de Govern, per a la seva posterior remissió al Consell Social.

Preàmbul

El Projecte de Pressupost de la Universitat de les Illes Balears per a l'any 2002 suposa la consolidació de les grans xifres de finançament per part de l'entitat tutelar: l'increment de les retribucions del personal amb el 2% d'increment salarial previst, la darrera anualitat del finançament del document de plantilles del personal docent i investigador, així com el finançament del primer curs dels nous estudis de filologia anglesa i fisioteràpia. També cal remarcar, per la seva importància, la partida d'homologació del PDI, així com la conclusió del procés d'homologació del PAS amb el personal de la CAIB. Aquests grans trets són els arguments que fonamenten aquesta consolidació del finançament de la CAIB.

Menció a part mereix el fet que aquest és el primer pressupost que es presenta, integrament, en euros, la nova moneda europea, que, a partir de dia 1 de març de 2002, serà l'única en vigor a l'Estat Espanyol.

Aquests esmentats ingressos, units a una estabilització dels ingressos propis de la UIB, permeten dibuixar un pressupost de despeses caracteritzat per l'execució definitiva del document de plantilla de PDI i pel seguiment en l'adequació de la plantilla del PAS. La presentació del pressupost per programes (es manté el nombre de cinc) i la programació plurianual d'inversions són aspectes formals iniciats al pressupost de l'any 1998 i que es consoliden en aquest projecte per a 2002.

Per tot això, es pren l'acord següent:

1. S'aprova el pressupost de la UIB per a l'any 2002, amb un estat de despeses en el qual s'autoritzen i consignen els crèdits necessaris per atendre el compliment d'obligacions per un import de 65.862.953,12 euros i en el qual l'estat d'ingressos recull els drets que es pensa liquidar durant l'exercici per un import de 65.862.953,12 euros.

El detall d'aquest pressupost quant a classificació econòmica i per programes s'adjunta com a annex I.

2. La distribució del capítol II del pressupost de despeses per a 2002 entre els diferents centres de despesa, així com el responsable de cada centre de despesa i el programa al qual pertany, serà la que s'adjunta com a annex II. Els serveis administratius podran tramitar comandes contra pressuposts per als quals tinguin autorització fins a una quantia màxima de 1500 euros sense que calgui trametre prèviament la proposta de despesa als serveis centrals de comptabilitat, de manera que n'hi haurà prou, per tant, amb l'autorització del responsable del centre de despesa.

3. S'aprova la programació plurianual d'inversions que s'adjunta com a annex III.

4. La modificació de la relació de llocs de treball del personal funcionari i laboral és la que s'adjunta com a annex IV.

5. Tots els majors ingressos que s'obtinguin dins l'exercici de 2002 seran, per resolució del Rector, incorporats al pressupost, per subvenir a les obligacions específiques corresponents en el cas d'ingressos finalistes o per subvenir a obligacions determinades pel Consell Executiu d'acord amb la normativa aplicable.

6. Es podran tramitar fins al 31 de març de 2002 obligacions contretes durant l'exercici de 2001; a partir d'aquesta data, la tramitació exigirà l'informe previ de la Comissió Econòmica de la Junta de Govern. El dit informe serà també preceptiu per a obligacions contretes en exercicis anteriors.

7. A efectes d'inventari de béns, i amb la finalitat de reduir el registre patrimonial i agilitar-ne la gestió, es fixa com a import mínim perquè un element sigui inventariable la quantitat de 500 euros. Es permet, en qualsevol cas, inventariar elements d'import inferior si el responsable del centre de despesa ho considera oportú.

8. Els crèdits pressupostaris que conformen els respectius programes de despeses tenen caràcter limitatiu d'acord amb els nivells de vinculació que es defineixen a continuació:

a) Amb caràcter general la vinculació haurà de ser funcional a nivell de programa i econòmica a nivell de capítol, excepte per al capítol VI, que ho serà a nivell d'article.

b) Els crèdits corresponents a fons finalistes no podran estar mai vinculats amb d'altres que no tinguin aquest caràcter i la mateixa finalitat, és a dir, estaran vinculats a nivell d'analítica.

c) No podran quedar vinculats amb altres crèdits els destinats als pagaments de subvencions amb assignació nominativa al pressupost de la UIB.

9. El Consell Executiu queda autoritzat per prendre les mesures oportunes per desenvolupar aquest acord.

Ho faig publicar perquè se'n prengui coneixement i tingui els efectes que corresponguin.

Palma,   18 de desembre de 2001

El Rector, Llorenç Huguet



Acords que fan referència a aquest.