FULL OFICIAL
Universitat de les
Illes Balears
Any XVII
Núm. 197
Divendres, 14 de desembre de 2001
Any
Núm.
Acord
Cercar
?
DISPOSICIONS GENERALS
Rectorat
5543. RESOLUCIÓ del Rectorat del dia 7 de desembre de 2001 per la qual es fa pública la convocatòria d'ajuts a projectes de recerca.

D’acord amb el que preveu l’article 29.22) dels Estatuts, a proposta del Consell Executiu del dia 11 de setembre de 2001 i amb el vistiplau de la Comissió d’Investigació del dia 19 de novembre de 2001, aquest Rector ha resolt de convocar ajuts a projectes de recerca dins el programa de suport a la recerca en els termes següents:

1. Objectiu

Aquesta convocatòria té com a objectiu potenciar i estimular grups de recerca de la UIB amb la finalitat de donar suport a aquells projectes i investigadors que no disposen de fons provinents d'institucions públiques o privades durant l'any 2002.

La convocatòria té la intenció d'atendre, amb prioritat, les propostes dels equips d'investigació recents o precompetitius amb l'objectiu que aquests equips es consolidin i puguin participar en convocatòries de concurrència competitiva europees, nacionals o autonòmiques.

2. Requisits dels sol·licitants

Poden sol·licitar ajuts els professors doctors de la UIB que, en equip, vulguin dur a terme un projecte de recerca.

2.1. Requisits de l'investigador principal

a) L'investigador principal ha de ser professor de la UIB i doctor.

b) No pot ser, en el moment de presentar la sol·licitud, investigador principal de cap altre projecte amb finançament intern o extern a la UIB.

c) La dedicació al projecte pot ser total (trenta-dues hores la setmana) o parcial (setze hores la setmana).

d) No pot dedicar més de trenta-dues hores la setmana a l'activitat d'investigació, una vegada comptabilitzats tots els projectes en què participa.

2.2. Requisits de l'equip investigador

a) Poden ser membres de l'equip professors de la UIB i personal d'altres institucions que hagin superat totes les matèries exigides per a l’obtenció del títol de llicenciat, o d’enginyer o d’arquitecte per una Escola Tècnica Superior.

b) Els becaris FPU, FPI propis de la UIB i del Fons Social Europeu no poden formar part de l'equip investigador (s'entén que formen part de grups de recerca no precompetitius).

c) Poden formar part de l'equip els alumnes de tercer cicle.

d) La dedicació mínima de cada un dels membres de l'equip és de setze hores la setmana.

e) Els alumnes de tercer cicle no poden aportar més d'un terç de la dedicació total al projecte.

f) Cap membre de l'equip no pot dedicar més de trenta-dues hores la setmana a l'activitat de recerca, una vegada comptabilitzats tots els projectes en què participa.

g) El nombre mínim de dedicació al projecte és de seixanta-quatre hores la setmana, sumada la dedicació de tots els membres de l'equip.

3. Quantia i durada dels ajuts

Es poden sol·licitar ajuts fins a 6.000 euros. La durada màxima del projecte és de dos anys.

4. Documentació i termini de presentació

Les sol·licituds s’han de presentar a l'Oficina de Suport a la Recerca (OSR) abans del 10 de gener de 2002. Aquesta mateixa oficina facilitarà els impresos de sol·licitud.

S'hi ha d'adjuntar una memòria, en imprès normalitzat facilitat per l'OSR, que ha d’incloure:

a) Títol del projecte.

b) Investigador responsable i membres de l'equip d'investigació. Curriculum vitae dels participants que no pertanyen a la UIB, segons el format de la CICYT. Els currículums dels participants membres de la UIB no s’han de presentar perquè es rebran directament de la base de dades del GREC, per la qual cosa serà necessari tenir-los-hi actualitzats.

c) Exposició del projecte, que inclou:

— Antecedents
— Objectius
— Activitats
— Metodologia
— Calendari

d) Pressupost del projecte, justificat documentalment en factures proforma, sempre que sigui possible. S'hi pot incloure:

— Material inventariable
— Material fungible
— Viatges i dietes (amb justificació de la necessitat)

No es consideraran despeses de personal.

e) Indicació de material inventariable disponible.

f) La presentació d'un pressupost no ajustat a la realitat serà causa suficient per invalidar el projecte.

5. Criteris de selecció

Els criteris de selecció seran establerts per la Comissió d'Investigació, que serà l'encarregada de realitzar la proposta de projectes que s'hauran de subvencionar i d’establir la quantia que rebran. La Comissió d'Investigació tindrà en compte:

a) Es valoraran positivament els projectes presentats per grups precompetitius, tot respectant els criteris de qualitat.

b) Es valorarà positivament que els sol·licitants hagin fet propostes a les convocatòries d'altres institucions públiques o privades.

c) Es valorarà positivament la proporció entre els objectius i el cost del projecte.

d) Es valoraran la viabilitat i l'ajust econòmic del projecte.

e) Es valorarà la rendibilitat científica que permeti establir la línia de recerca.

6. Seguiment del projecte

En acabar el termini d'execució dels projectes, es trametrà al Vicerectorat d'Investigació una memòria amb les tasques realitzades i els resultats obtinguts.

Si el projecte té una durada de dos anys, en acabar el primer any s'ha de presentar una memòria al vicerector d'Investigació. Aquesta memòria servirà perquè la Comissió d'Investigació determini si es concedeix l'ajut del segon any.

El nom d'aquesta convocatòria ha de figurar explícitament a les publicacions que siguin resultat dels projectes subvencionats.

7. Ajuts complementaris

Aquesta convocatòria no tindrà cap tipus d'ajuda complementària.

Ho faig publicar perquè se’n prengui coneixement i tingui els efectes que corresponguin.

Palma,   7 de desembre de 2001

El Rector, Llorenç Huguet



Acords que fan referència a aquest.