FULL OFICIAL
Universitat de les
Illes Balears
Any XV
Núm. 168
Divendres, 15 d'octubre de 1999
Any
Núm.
Acord
Cercar
?
DISPOSICIONS GENERALS

Junta de Govern

4648 ACORD NORMATIU del dia 23 de setembre de 1999 pel qual es regulen els alumnes col·laboradors.

La Junta de Govern del dia d'avui, fent ús de les atribucions que li confereix l'article 141 dels Estatuts de la Universitat («1. Per fer participar els estudiants en les tasques de recerca de la Universitat, es crea la figura dels alumnes col·laboradors. 2. La Junta de Govern aprovarà el desenvolupament d'aquesta figura i en fixarà les compensacions i els reconeixements»), ha acordat de regular la figura dels alumnes col·laboradors, en els termes següents:

Article 1. Es preveuen dos tipus d'alumnes col·laboradors:
a) Alumne col·laborador en tasques d'investigació, lligat a facultats i escoles (tipus a).
b) Alumne col·laborador en tasques d'investigació i pràctiques, lligat a serveis (tipus b).
Article 2. Tot el personal docent i investigador de la UIB que es presti a tutelar alumnes col·laboradors de tipus a), ha d'adreçar la sol·licitud al degà o director del centre al qual estigui adscrit l'estudi respecte del qual sol·licita l'alumne col·laborador.
Els impresos de sol·licitud per al professor estaran disponibles als serveis administratius del centre corresponent.
Article 3. Tots els centres, unitats administratives, laboratoris, aules, instituts o serveis que es prestin a tutelar alumnes col·laboradors de tipus b), han d'adreçar
la sol·licitud al vicerector d'Investigació i Política Científica.
La sol·licitud l'ha de justificar un membre del personal docent i investigador i l'ha de presentar el director o responsable del centre, unitat administrativa, laboratori, aula, institut o servei respecte del qual se sol·licita l'alumne col·laborador.
Els impresos de sol·licitud estaran disponibles al Vicerectorat d'Investigació i Política Científica (a l'Oficina de Gestió de la Recerca).
Article 4. Per a qualsevol sol·licitud d'alumne col·laborador, el peticionari ha d'especificar:
a) El nombre d'alumnes de primer o segon cicle que pot tutelar.
b) Les hores de dedicació de l'alumne, amb un nombre mínim de cinquanta i un màxim de dues-centes, còmput total, des de la data d'inici fins, com a màxim, al 30 de setembre (mínim, 25.000 ptes., i màxim, 100.000 ptes.). Les propostes han de ser per mòduls de 20 hores cada un. La sol·licitud mínima és de 2,5 mòduls (50 hores), i la màxima, de 10 mòduls (200 hores) per alumne.
c) Les tasques que han de fer els alumnes col·laboradors.
d) L'interès d'aquestes tasques per a la formació de l'estudiant.
e) El nom del professor o investigador que tutelarà la col·laboració de l'estudiant.
f) Els criteris de selecció (requisits i mèrits) i la persona o òrgan que la farà.
Article 5. La col·laboració de l'alumne es farà necessàriament dins el període que va del dia 1 de gener al dia 30 de setembre.
Article 6. Una comissió seleccionarà, dins les disponibilitats pressupostàries, aquells projectes que combinin més bé l'interès dels alumnes col·laboradors i el benefici general de la Universitat.
Aquesta comissió, en el cas dels alumnes col·laboradors de tipus a), serà formada pel degà o director del centre, els vicedegans o subdirectors, el secretari del centre, l'administrador de centre i un alumne dels representants a la junta de centre.
En el cas dels alumnes col·laboradors de tipus b), serà constituïda pel vicerector d'Investigació i Política Científica, que la presidirà, el vicerector de Professorat i Departaments, dos professors triats per la Junta de Govern i dos estudiants elegits pel Consell d'Estudiants.
Totes les places seleccionades seran objecte d'una sola convocatòria pública.
Article 7. El nom de l'alumne col·laborador elegit per a cada plaça es farà públic al Full Oficial de la Universitat .
Article 8. En acabar-se la col·laboració i amb l'informe previ favorable del tutor, l'alumne rebrà:
a) Un certificat de la seva condició d'alumne col·laborador, que constarà, igualment, en el seu expedient personal.
b) Una borsa d'ajut a l'estudi de deu mil pessetes per cada mòdul de vint hores.
Article 9. Els alumnes que gaudeixin de la condició d'alumnes col·laboradors aquest curs podran ser-ho una altra vegada més.
Article 10. S'aplicarà el Reial decret 1497/1981, de 19 de juny, sobre programes de cooperació educativa, en la mesura que no s'oposi a aquest acord normatiu, i en
particular la dedicació de l'alumne no podrà excedir el 50 per cent del temps íntegre del curs acadèmic.
Article 11. Les disponibilitats pressupostàries per afrontar la convocatòria d'alumnes col·laboradors per al curs 1999-2000 són de 6.000.000 (sis milions) de pessetes, amb càrrec a la partida 487 del capítol 4 dels pressuposts.

Ho faig publicar perquè se'n prengui coneixement i tingui els efectes que corresponguin.

Palma, 23 de setembre de 1999
El Rector, Llorenç Huguet


{subfirma}

Acords que fan referència a aquest.