FULL OFICIAL
Universitat de les
Illes Balears
Any XIV
Núm. 156
Divendres, 19 de febrer de 1999
Any
Núm.
Acord
Cercar
?
DISPOSICIONS GENERALS
Junta de Govern
4382 ACORD NORMATIU del dia 11 de novembre de 1998 pel qual es ratifica el Conveni de col·laboració entre la Universitat de les Illes Balears i la societat Parcbit Desenvolupament, SA, aprovat pel Consell Executiu del dia 3 de novembre de 1998.

Palma, 17 de novembre de 1998

REUNITS

D'una banda el Magnífic i Excel·lentíssim Senyor Llorenç Huguet Rotger, Rector de la Universitat de les Illes Balears, en representació d'aquesta institució, amb personalitat jurídica i plena capacitat d'obrar, segons el que estableixen la Llei orgànica 11/1983, de 25 d'agost, de reforma universitària, i el Reial decret 1666/1989, de 22 de desembre, pel qual s'aproven els Estatuts de l'esmentada universitat.

I de l'altra el president de Parcbit Desenvolupament, SA, senyor Alexandre Forcades Juan, com a representant d'aquesta societat, segons el que estableix el Decret 119/1997, de 19 de setembre, pel qual es deroga el Decret 80/1997, d'11 de juny, i es constitueix la societat Parcbit Desenvolupament, SA, i se n'aproven els Estatuts.

MANIFESTEN

1. Que existeix voluntat de cooperació entre el ParcBIT i la UIB per tal de generar efectes multiplicadors en el si de la comunitat universitària i de la societat en general, en diferents àmbits de la recerca, el desenvolupament tecnològic i la innovació.

2. Que consideren positiva l'experiència de diferents parcs científics i/o tecnològics de l'Estat espanyol i d'altres països europeus en els quals la proximitat amb els centres universitaris ha estat un element decisiu per al desenvolupament conjunt.

3. Que atès el veïnatge entre el ParcBIT i el campus de la UIB, la cooperació s'ha de dur a terme sota el principi d'optimització de recursos i la necessitat d'establir estratègies de coparticipació en matèria d'infraestructures i equipaments.

ACORDEN

Primer

Que Parcbit Desenvolupament, SA, construirà als terrenys del ParcBIT un edifici de serveis destinat a acollir instal·lacions i equipament dels Serveis Cientificotècnics de la UIB, que tindrà una superfície útil aproximada de 2.500 m2.

Les instal·lacions i els equipaments d'aquest edifici han de donar servei a la CAIB en general i al ParcBIT en particular, així com als diferents grups de la UIB i d'altres centres d'investigació, en les seves necessitats de R+D i transferència de tecnologia.

Es preveu que la construcció d'aquest edifici podria començar l'any 1999.

La gestió de l'edifici esmentat anirà a càrrec de la UIB, la qual hi aportarà equipament i personal tècnic de servei.

Segon

Que Parcbit Desenvolupament, SA, construirà als terrenys del ParcBIT un edifici destinat a Institut d'Humanitats i Ciències Socials, que tindrà una superfície útil mínima de 1.000 m2.

La finalitat de l'Institut és de fomentar la recerca interdisciplinària en els camps del saber relacionats amb les humanitats i ciències socials, d'evident interès per al conjunt de la nostra comunitat, i impulsar al mateix temps l'ús de les tecnologies de la informació i les comunicacions en aquestes àrees, tant pel que fa a les activitats d'investigació com per a les de difusió i formació que es posin a l'abast del conjunt de la societat.

Es preveu que la construcció d'aquest edifici podria començar l'any 2000.

La gestió de l'institut esmentat, al qual es podrà donar el caràcter d'institut universitari, anirà a càrrec de la UIB, la qual hi aportarà equipament i disponibilitat de dedicació parcial de professors.

Tercer

La Universitat de les Illes Balears posarà a l'abast del ParcBIT, mitjançant les connexions telemàtiques adequades, la informació sobre els fons bibliogràfics de la UIB, l'accés als bancs de dades i revistes en línia disponibles, i la sol·licitud de documentació a bancs de dades externs.

Així mateix, la Universitat de les Illes Balears facilitarà l'accés del personal que treballi a les empreses del ParcBIT als diferents serveis i instal·lacions del servei de biblioteques de la UIB.

Quart

La UIB posarà a l'abast del personal que treballi a les empreses del ParcBIT les instal·lacions i serveis del campus amb condicions especials per afavorir-ne l'ús.

Cinquè

La Universitat de les Illes Balears cedeix a la societat Parcbit Desenvolupament, SA, sense contraprestació econòmica directa, el terreny necessari per realitzar l'accés previst en el projecte del ParcBIT, que s'estima en 3.040 m2.

Aquesta cessió es fa en el benentès que qualsevol despesa econòmica que generi l'ús d'aquest terreny per mantenir els serveis actuals de la Universitat de les Illes Balears (com ara instal·lacions d'aigua i electricitat o condicionament d'espais amb ús actual a Can Quintana i Cas Valencià II que es puguin veure afectats), anirà a càrrec de Parcbit Desenvolupament, SA.

De la mateixa manera, mentre durin les obres de la construcció de l'accés, es facilitarà l'entrada als terrenys del ParcBIT a través del campus.

Sisè

Aquest conveni serà complementat amb un acord específic amb la Conselleria de Foment per tal de cedir els terrenys necessaris per connectar la carretera de Valldemossa amb l'accés a la UIB i al ParcBIT.

El present conveni el va aprovar el Consell Executiu de data 3 de novembre de 1998 i el va ratificar la Junta de Govern de la Universitat de les Illes Balears en data 11 de novembre de 1998, de conformitat amb el que estableixen els articles 21.1.25) i 178 dels Estatuts de la Universitat de les Illes Balears, aprovats pel Reial decret 1666/1989, de 22 de desembre (BOE núm. 4, de 4 de gener de 1990).

I com a prova de conformitat amb tot el que s'ha exposat anteriorment, se subscriu el present conveni al lloc i en la data indicats a l'encapçalament i se signa en dos exemplars.

Ho faig publicar perquè se'n prengui coneixement i tingui els efectes que corresponguin.

Palma, 11 de novembre de 1998
El Rector, Llorenç Huguet


 

Acords que fan referència a aquest.