FULL OFICIAL
Universitat de les
Illes Balears
Any XIII  
Núm. 150
Divendres, 28 de setembre 1998 
Any
Núm.
Acord
Cercar
?
DISPOSICIONS GENERALS

Junta de Govern

4152 ACORD NORMATIU del dia 11 de maig de 1998 pel qual es ratifica el Conveni marc de cooperació acadèmica entre la Universitat de les Illes Balears i la Universitat Central de Veneçuela, aprovat pel Consell Executiu del dia 28 d'abril de 1998.

Palma, 13 de maig de 1998

Caracas, 17 d'abril de 1998

REUNITS

D'una part, el Rector de la Universitat Central de Veneçuela, Magnífic i Excel·lentíssim Senyor Trino Alcides Díaz, amb domicili legal a Ciudad Universitaria Los Chaguaramos, Caracas (Veneçuela), que actua com a representant d'aquesta, segons l'autorització del Consell Universitari de data 15 d'abril de 1998.

I de l'altra, el Rector de la Universitat de les Illes Balears, Magnífic i Excel·lentíssim Senyor Llorenç Huguet Rotger, com a representant d'aquesta, segons el que estableixen la Llei orgànica 11/1983, de 25 d'agost, de reforma universitària, i el Reial decret 1666/1989, de 22 de desembre, pel qual s'aproven els Estatuts de l'esmentada universitat.

CONSIDEREN

Que ambdues universitats tenen interès recíproc per establir i desenvolupar relacions de cooperació internacional. En les àrees acadèmica, científica i cultural han establert les següents:

CLÀUSULES

Primera
Aquest conveni s'estableix per desenvolupar programes d'estudis conjunts, intercanvi i cooperació en els camps de la docència, formació d'estudiants i investigació, en els termes que s'indiquen més avall.
Es durà a terme dins el marc de col·laboració cultural i científica establert entre ambdós països, i ambdues parts es comprometen a promoure davant els respectius consells universitaris o organismes de coordinació interuniversitària la possibilitat de fer extensiu aquest conveni a altres institucions dels seus països.

Segona
La cooperació entre ambdues universitats pot incloure els punts següents:
1. Intercanvi d'informació i publicacions: s'inclou l'intercanvi entre les biblioteques de les respectives institucions.
2. Intercanvi de personal docent i investigador per complementar els cursos oferts a les respectives institucions.
3. Seminaris, col·loquis, simposis.
4. Estudis d'investigació conjunts.
5. Programes i plans d'estudis conjunts.
6. Accés a equips i material específics.
7. Visites de durada curta.
8. Intercanvi de pregrau i de postgrau.
9. Altres activitats de col·laboració establertes entre ambdues parts.

Tercera
La cooperació es desenvoluparà dins aquelles àrees que siguin comunes a ambdues universitats.
El personal que ofereixin ambdues institucions per a les activitats esmentades anteriorment haurà de ser acceptat per ambdues parts, sota els estrictes principis d'idoneïtat professional per a les tasques preteses.
Les àrees en què es desenvolupi la cooperació inclouran programes i activitats diversos, que es definiran específicament als protocols corresponents.

Quarta
Per cada programa o projecte específic s'haurà de desenvolupar un protocol. Aquests protocols podran incloure la informació següent:
1. L'origen, la naturalesa i la descripció del programa projecte.
2. Els noms dels responsables i dels participants de cada institució.
3. La durada del programa projecte.
4. Els recursos financers prevists per cobrir les despeses relacionades amb el projecte i la distribució dels diners en qüestió.
5. Les previsions que s'hagin fet per al reconeixement i la convalidació acadèmica en casos de programes d'estudis conjunts.
6. Les previsions realitzades per a l'allotjament i la participació de convidats en activitats universitàries, etc.

Cinquena
a) No hi ha cap tipus de compromís financer assumit per les institucions en el moment de la firma d'aquest conveni.
b) Per a cada programa projecte s'indicaran, separadament i específica, els detalls financers.

Sisena
En cas de programes o estudis conjunts o de mobilitat estudiantil, dins el marc de programes o intercanvis internacionals, s'establirà un sistema acadèmic de reconeixement mutu i convalidació.
Aquest sistema s'haurà de descriure en cada protocol específic i l'hauran d'aprovar les autoritats acadèmiques corresponents d'ambdues universitats.

Setena
Es convé que la propietat intel·lectual de tota la informació resultant d'activitats conjuntes realitzades sota aquest conveni estarà a disposició d'ambdues parts, llevat que s'acordi el contrari entre ambdues institucions.

Vuitena
Ambdues parts es comprometen a designar, en un termini de no més de tres mesos, un comitè, una persona o una comissió que coordini i revisi les activitats que es duguin a terme dins el marc del conveni, amb la finalitat de garantir-ne la correcta execució i organització.
Els coordinadors es posaran en contacte regularment per donar suport al desenvolupament d'aquest conveni de cooperació.

Novena
El present conveni entra en vigor el dia que se signi i té una validesa mínima de cinc anys: en cas que se signi separadament, comptarà com a inicial la darrera data.

Desena
El present conveni es pot renovar, ampliar i/o modificar, si ambdues parts ho sol·liciten, de mutu acord i per escrit, amb tres mesos d'antelació a la data del seu venciment, davant la Direcció de Cooperació i Relacions Interinstitucionals de la Universitat Central de Veneçuela i el seu equivalent a la Universitat de les Illes Balears.

Onzena
La sol·licitud de renovació, ampliació i/o modificació prevista a la clàusula anterior s'ha de presentar acompanyada d'un informe d'avaluació relatiu a l'execució del present conveni, aprovat pel Consell Universitari de la Universitat Central de Veneçuela i el seu equivalent a la Universitat de les Illes Balears.

Dotzena
El conveni renovat es tramitarà seguint totes i cadascuna de les instàncies administratives i d'aprovació de la Universitat Central de Veneçuela exigides per subscriure un conveni i del seu equivalent a la Universitat de les Illes Balears.

Tretzena
En cas de no renovar-se, ampliar-se i/o modificar-se el present conveni, ambdues parts es comprometen a acabar les activitats que hi hagi en fase de realització.

Catorzena
Les controvèrsies que es puguin presentar en l'execució del present conveni es resoldran de mutu acord entre les parts, conforme a l'esperit que les va animar a subscriure'l.
Per a tots els fins i derivats del present conveni, ambdues parts trien, com a domicilis especials, les ciutats de Caracas (Veneçuela) i Palma (Illes Balears, Espanya).
El present conveni marc de col·laboració el va aprovar el Consell Executiu de data 28 d'abril de 1998 i el va ratificar la Junta de Govern en data 11 de maig de 1998, de conformitat amb el que estableixen els articles 21.1.25) i 178 dels Estatuts de la Universitat de les Illes Balears, aprovats pel Reial decret 1666 / 1989, de 22 de desembre (BOE núm. 4, de 4 de gener de 1990).

I com a prova de conformitat amb tot l'anterior, se subscriu al lloc i en la data indicats el present conveni marc de col·laboració, redactat en quatre exemplars, dos en català i dos en castellà; cada una de les parts se'n queda un exemplar en cada idioma.

Ho faig publicar perquè se'n prengui coneixement i tingui els efectes que corresponguin.

 

Palma, 11 de maig de 1998
El Rector, Llorenç Huguet



 

Acords que fan referència a aquest.