FULL OFICIAL
Universitat de les
Illes Balears
Any XIII  
Núm. 148
Divendres, 26 de juny de 1998 
Any
Núm.
Acord
Cercar
?
DISPOSICIONS GENERALS

Junta de Govern

4079 ACORD NORMATIU del dia 19 de juny de 1998 pel qual es crea el Servei d'Activitats Culturals de la Universitat de les Illes Balears.

A proposta del Consell Executiu del dia 12 de maig de 1998 i d'acord amb el que preveuen els articles 21.1.15) i 98.3 dels Estatuts de la Universitat, la Junta de Govern, a la sessió del dia d'avui, ha acordat de crear el Servei d'Activitats Culturals de la Universitat de les Illes Balears.

Antecedents

L'article 98 del Reial decret 1666/1989, de 22 de desembre, pel qual s'aproven els vigents Estatuts de la Universitat, estableix, textualment: «Els serveis amb què comptarà la Universitat de les Illes Balears seran, inicialment, els que funcionin en el moment de l'entrada en vigor d'aquests Estatuts.»
D'altra banda, quan entraren en vigor els actuals Estatuts funcionava, entre d'altres, el Servei d'Aules de Cultura, al qual els Estatuts aprovats pel Reial decret 1140/1985, de 25 de maig, dedicaven tot el capítol 7 del títol V. Concretament l'article 157 establia: «Les Aules de Cultura són serveis que depenen directament del vicerector d'Extensió Universitària. Tenen per comesa promocionar les activitats culturals entre els membres de la comunitat universitària relacionant-les amb l'exterior.» Aquest mateix article assenyala que la Universitat de les Illes Balears comptarà, entre d'altres, amb les aules següents: Aula de Música i
Coral Universitària, Aula de Teatre, Aula de Cinema, Aula d'Esports i Aula d'Arts Plàstiques (algunes operants, d'altres inoperants i fins i tot alguna ja desapareguda).

Objectius

En termes generals, podem dir que el plantejament bàsic del Servei d'Activitats Culturals és la dinamització cultural de la comunitat universitària mateixa i la seva projecció exterior tant dins el marc de la comunitat com, de manera especial, en els contactes amb la resta d'universitats de l'Estat.
Els objectius del Servei d'Activitats Culturals de la UIB, que s'estructurarà en seccions i tindrà un director, són els següents:
1. Posar a disposició dels membres de la comunitat universitària tot el potencial cultural emergit des de la mateixa universitat, tot servint d'enllaç amb els distints interessos i necessitats culturals amb projectes concrets que els cobreixin i canalitzin.
2. Aconseguir la dinamització cultural dins la UIB per tal d'impulsar àrees d'interès que permetin als membres de la nostra universitat assolir nivells adequats a les exigències tècniques i artístiques del món actual i contribuir al desenvolupament personal dels nostres universitaris.
3. Integrar part de les propostes de les activitats culturals dins els esquemes propis de la mateixa definició universitària, que són el de la docència i el de la investigació, sense oblidar la seva particular definició de projecció o extensió universitària. Les
relacions entre docència, investigació i producció cultural són un dels eixos fonamentals de l'actuació dels serveis culturals.
4. Aconseguir que la producció cultural de la UIB gaudeixi d'un alt grau de qualitat formal però també que cada una de les activitats culturals mantingui el rigor acadèmic propi de l'estament universitari, per poder assolir una mena de professionalitat en l'oferta cultural de la UIB protagonitzada pels seus membres.
5. Intentar dissenyar una estratègia de política cultural que donaria com a resultat un projecte amb mecanismes de gestió i intervenció dins el procés de la vida universitària. D'aquesta manera, la dinamització cultural de la UIB s'ha de combinar amb la cooperació amb els organismes locals, nacionals i internacionals amb els quals la Universitat manté relacions institucionals.
6. Racionalitzar les despeses que comporten les activitats culturals, que a la llarga impliquen una consolidació d'aquestes i una ulterior ampliació dels serveis. Així, un objectiu bàsic dels serveis culturals hauria de ser promoure activitats que fomentin una permanència dels plantejaments culturals dins la UIB.
7. Aprofitar al màxim els recursos que ja es troben desenvolupats dins la nostra universitat per tal de poder rendibilitzar les futures actuacions culturals. En aquest sentit, s'hauria de regular estrictament la col·laboració amb les àrees afectades. D'aquesta manera és factible la cooperació entre alguns vicerectorats de la UIB i el Servei d'Activitats Culturals.
8. Aconseguir convenis amb altres institucions que afavoreixin el normal funcionament de les activitats culturals.

Com a conseqüència de la creació del Servei d'Activitats Culturals, se suprimeix el Servei d'Aules de Cultura (Aula de Música i Coral Universitària, Aula de Teatre, Aula de Cinema, Aula d'Esports i Aula d'Arts Plàstiques).

El Consell Executiu queda autoritzat per dictar les normes i prendre les mesures oportunes per donar compliment al que preveuen els apartats 5, 6 i 7 de l'esmentat article 98 dels Estatuts.

Ho faig publicar perquè se'n prengui coneixement i tingui els efectes que corresponguin.

Palma, 19 de juny de 1998
El Rector, Llorenç Huguet



 

Acords que fan referència a aquest.