FULL OFICIAL
Universitat de les
Illes Balears
Any XIII
Núm.145
Divendres, 27 de març de 1998
Any
Núm.
Acord
Cercar
?
DISPOSICIONS GENERALS
Junta de Govern
3873 ACORD NORMATIU del dia 18 de febrer de 1998 pel qual es ratifica l'Acord de col.laboració acadèmica, científica i cultural entre la Universitat de les Illes Balears i el Centro de Educación Alternativa, aprovat pel Consell Executiu del dia 27 de gener de 1998.

Palma, 3 de febrer de 1998

REUNITS

D'una banda, el Magnífic i Excel·lentíssim Senyor Llorenç Huguet Rotger, Rector de la Universitat de les Illes Balears, com a representant d'aquesta, segons el que estableixen la Llei orgànica 11/1983, de 25 d'agost, de reforma universitària, i el Reial decret 1666/1989, de 22 de setembre, pel qual s'aproven els Estatuts de l'esmentada universitat.

D'altra banda, el senyor Mariano Moragues Ribas de Pina, director del Centro de Educación Alternativa (EDUCALTER), entitat promotora del col·legi La Casa de Cartón, identificat amb llibreta electoral núm. 07816857, amb domicili a Alameda La Encantada H-12, Chorrillos, Lima, Perú.

Convençuts de l'interès recíproc per establir i desenvolupar relacions de cooperació internacional entre les dues institucions, d'acord amb les respectives atribucions, han establert les següents:

BASES GENERALS DE L'ACORD

Primera. Objectius. Aquest acord s'estableix per desenvolupar programes d'intercanvi i cooperació en el camp de les ciències de l'educació en relació amb la docència, la formació d'estudiants i la investigació, en els termes que s'indiquen més endavant.

Segon. Tipus de cooperació. La cooperació entre les dues institucions pot incloure el següent:
1. Intercanvi d'informació i publicacions.
2. Intercanvi de personal docent i investigador.
3. Seminaris, col·loquis, simposis.
4. Estudis conjunts d'investigació.
5. Pràctiques acadèmiques per a professors i estudiants de ciències de l'educació.
6. Altres activitats objecte de l'acord entre les dues parts.

Tercera. Àrees de cooperació . La cooperació es desenvoluparà en aquelles àrees que són comunes a la Facultat d'Educació i al Centro de Educación Alternativa (EDUCALTER) i el seu col·legi.

El personal que ofereixin les dues institucions per a les activitats mencionades anteriorment, l'hauran d'acceptar ambdues parts, sota els principis d'idoneïtat per a les tasques preteses.
Les àrees allà on es desenvolupa la cooperació inclouen programes i activitats diversos que es definiran específicament en els protocols corresponents.

Quarta. Programes o projectes específics . Cada programa o projecte específic ha de comptar amb el corresponent protocol. Els protocols poden incloure la informació següent:
1. L'origen, la naturalesa i la descripció del programa o projecte.
2. Els noms dels responsables i participants de cada institució.
3. La durada del programa o del projecte.
4. Els recursos financers prevists per cobrir les despeses relacionades amb el projecte i la distribució d'aquests recursos.
5. Les previsions fetes per al reconeixement i les convalidacions acadèmiques en els casos necessaris.
6. Les previsions realitzades per a l'allotjament i la participació dels convidats en les activitats objecte del programa o projecte, etc.

Aquests protocols han de comptar amb l'aprovació dels responsables de cada institució.

Cinquena. Condicions econòmiques. No existeix cap compromís econòmic assumit per les institucions quan se signa el present acord.

Per a cada programa o projecte s'indicaran separadament i específicament els detalls econòmics.

Sisena. Reconeixement i convalidació . Es podrà establir un sistema de reconeixement mutu i convalidació en cas d'estudis comuns o realitzacions de pràctiques, però això s'ha de descriure en cada protocol específic i ha de comptar amb l'aprovació de les autoritats acadèmiques corresponents.

Setena. Forma de disposar de la propietat intel·lectual . Tota informació resultant d'activitats conjuntes realitzades sota aquest acord estarà a disposició d'ambdues parts, excepte en el cas que s'estableixin unes altres normes.

Vuitena. Vigència i durada. El present acord entrarà en vigor el dia que se signi i tindrà una durada d'un any, període renovable automàticament. Les dues parts, de comú acord, podran proposar-ne la modificació o rescissió amb sis mesos d'antelació a la data prevista per fer-ho. En el supòsit que es denunciï l'acord, les dues parts es comprometen a acabar els projectes en execució.

Novena. Coordinació. Ambdues institucions poden nomenar responsables de la coordinació i supervisió de les activitats que es duguin a terme en el marc del present acord.

Clàusula addicional. El present acord compta amb l'aprovació de l'assemblea de socis del Centro de Educación Alternativa (EDUCALTER) que va tenir lloc el 17 de febrer de 1997.

El present acord de col·laboració el va aprovar el Consell Executiu de data 27 de gener de 1998 i l'ha de ratificar la Junta de Govern, de conformitat amb el que estableixen els articles 21.1.25) i 178 dels Estatuts de la Universitat de les Illes Balears, aprovats pel Reial decret 1666 /1989, de 22 de desembre (BOE núm. 4, de 4 de gener de 1990).

I com a prova de conformitat amb tot l'anterior, se subscriu al lloc i en la data indicats el present acord de col·laboració, estès en quatre exemplars, dos en català i dos en castellà; cada una de les parts se'n queda un exemplar en cada idioma.

Ho faig publicar perquè se'n prengui coneixement i tingui els efectes que corresponguin.

Palma, 18 de febrer de 1998
El Rector, Llorenç Huguet


Acords que fan referència a aquest.