FULL OFICIAL
Universitat de les
Illes Balears
Any XIII
Núm.143
Divendres, 23 de gener de 1998 
Any
Núm.
Acord
Cercar
?
DISPOSICIONS GENERALS
Junta de Govern
3760 ACORD NORMATIU del dia 11 de novembre de 1997 pel qual es ratifica l'Acord marc de col·laboració entre la Universitat de les Illes Balears i l'Observatori Astroṇmic de Mallorca, aprovat pel Consell Executiu del dia 16 de setembre de 1997.

Palma, 16 de desembre de 1997

REUNITS

D'una banda, en representació de l'entitat científica Observatori Astronòmic de Mallorca (OAM), el seu president, senyor Salvador Sánchez Martínez.

I de l'altra, el Magnífic i Excel·lentíssim Senyor Llorenç Huguet Rotger, Rector de la Universitat de les Illes Balears (UIB), com a representant d'aquesta, segons el que estableixen la Llei orgànica 11/1983, de 25 d'agost, de reforma universitària, i el Reial decret 1666/1989, de 22 de desembre, en el qual s'aproven els Estatuts d'aquesta universitat.

Ambdues parts, en la representació amb què actuen, es reconeixen mútuament la plena capacitat jurídica per a l'atorgament d'aquest acord marc de col·laboració entre l'Observatori Astronòmic de Mallorca (OAM) i la Universitat de les Illes Balears.

MANIFESTEN

Davant l'interès comú d'ambdues institucions en el desenvolupament a tots els nivells de la societat en què estan immerses, estableixen el present acord marc per tal d'aconseguir una coordinació eficaç dels seus esforços i per assolir un millor aprofitament dels recursos respectius.

Per això,

ACORDEN

Subscriure els següents punts, dins el marc de responsabilitat que l'Estatut d'Autonomia de les Illes Balears i la Llei de bases de règim local assignen a totes dues institucions i de manera coherent amb la Llei de reforma universitària:

Primer. Fomentar i afavorir el desenvolupament de la cooperació d'ambdues institucions pel que fa a la llengua pròpia de les Illes, dins les obligacions que l'Estatut d'Autonomia atorga a la Universitat de les Illes Balears sobre el tema lingüístic.

Segon. Establir programes de cooperació i col·laboració continuada en el camp de les manifestacions i divulgacions científiques i tècniques.

Tercer. Organitzar conjuntament programes d'actuació i d'investigació i promoció de la investigació, entre altres, els de recerca educativa i sociològica, fent una especial atenció als que s'insereixen en el marc d'actuació de l'astrofísica i l'astronomia observacional.

Quart. Obrir vies de cooperació pel que fa al desenvolupament informàtic, tant científic com administratiu i tècnic, mitjançant els programes d'actuació i els acords necessaris.

Cinquè. Fomentar l'establiment de concerts per a l'assessorament, l'elaboració de dictàmens i altres activitats que l'OAM demani a la Universitat de les Illes Balears.

Sisè. Establir qualsevol tipus de concerts que interessin les dues institucions mitjançant acords puntuals.

Setè. Facilitar la realització de concerts per a l'establiment d'investigacions tècniques i/o aplicades de llarga durada amb la utilització d'instal·lacions i materials comuns i, àdhuc, de personal.

Vuitè. Crear una comissió formada per dos representants de cada institució per tal d'avaluar les activitats realitzades i proposar-ne d'adients. La comissió es reunirà com a mínim cada any. El tipus i l'amplitud dels concerts, cooperacions, intercanvis, programes i actuacions comuns es definiran específicament i seran objecte de protocols que s'afegiran a aquest acord.

El present acord té una validesa mínima de quatre anys, renovable automàticament, pel mateix període, si cap de les dues parts no comunica a l'altra sis mesos abans de la data de l'acabament de l'acord la voluntat de donar-lo per acabat. En tot cas, la part que ho faci es compromet a finir les accions establertes mitjançant aquest acord que hi hagi en funcionament.

El present acord marc de col·laboració el va aprovar el Consell Executiu de data 16 de setembre de 1997 i el va ratificar la Junta de Govern en data 11 de novembre de 1997, de conformitat amb el que estableixen els articles 21.1.25) i 178 dels Estatuts de la Universitat de les Illes Balears, aprovats pel Reial decret 1666/1989, de 22 de desembre (BOE núm. 4, de 4 de gener de 1990).

Un cop llegit per les parts aquest acord marc de col·laboració i com a prova de conformitat amb tots i cada un dels punts que s'hi expressen, el signen en dos exemplars al lloc i en la data indicats a l'encapçalament.

Ho faig publicar perquè se'n prengui coneixement i tingui els efectes que corresponguin.

Palma, 11 de novembre de 1997
El Rector, Llorenç Huguet


Acords que fan referència a aquest.