FULL OFICIAL
Universitat de les
Illes Balears
Any XII  
Núm. 132
Divendres, 14 de març de 1997
Any
Núm.
Acord
Cercar
?
DISPOSICIONS GENERALS
Junta de Govern
3440 ACORD NORMATIU del dia 17 de febrer de 1997 pel qual es fa públic el Reglament de la Junta de Representants de Biologia.

D'acord amb el que preveuen els articles 142 i 144 dels Estatuts de la Universitat, la Junta de Govern, a la sessió del dia d'avui, acorda d'aprovar i publicar, una vegada que els serveis jurídics de la Universitat, autoritzats per la mateixa Junta de Govern, hi han fet les correccions imprescindibles perquè s'adapti a la legalitat, el Reglament de la Junta de Representants de Biologia.

Títol I: Denominació, objecte i àmbit

Article 1
Amb el nom de Junta de Representants de Biologia (JRB) es constitueix un òrgan de representació dels estudiants de Biologia de la UIB que es regirà pel present reglament, els Estatuts de la UIB, la Llei de reforma universitària (LRU) i qualsevol altra disposició que l'afecti.

Article 2
Les finalitats de la JRB són:
1. Elaborar i modificar el propi reglament de funcionament, que ha d'aprovar la Junta de Govern.
2. Elegir el delegat d'ensenyament, que actuarà com a coordinador i convocarà les reunions.
3. Executar els acords presos a les assemblees d'estudis relacionades amb l'ensenyament.
4. Defensar els interessos dels alumnes de Biologia, és a dir:
a) Vetllar per uns plans d'estudis de qualitat universitària que alhora permetin una formació integral dins les diferents àrees de coneixement de la Biologia.
b) Vetllar per la consolidació d'una plantilla i una infrastructura adequades a les necessitats dels estudis en qüestió.
c) Aconseguir el compliment dels crèdits pràctics o clínics de totes les assignatures de Biologia.
d) Reivindicar places de biòleg intern resident en tots els centres sanitaris de les Illes.
e) Preocupar-se de rebre regularment informació de les autoritats pertinents sobre aquells assumptes que afectin els distints departaments, el Consell d'Estudis o la Junta de Centre i en general els estudis de Biologia per poder mantenir informat l'estudiant d'assumptes relacionats amb aquesta informació (ERASMUS, Intercampus, beques d'investigació).
f) Fomentar la participació dels universitaris en la mateixa universitat (en els òrgans de representació, en publicacions estudiantils, etc.) i en la tasca investigadora del Departament, com també en la que desenvolupa el Col·legi Oficial de Biòlegs.
g) Promoure contactes i intercanvis amb entitats estudiantils de naturalesa semblant.
5. Exercir totes les altres funcions que es derivin dels Estatuts de la UIB, la LRU i totes aquelles normes que afectin la JRB com a òrgan col·legiat de representació estudiantil de la UIB.

Títol II: Coordinació i administració

Article 3
A la convocatòria de les sessions de la JRB es preveurà una segona convocatòria, quinze minuts després de la primera, per al cas que no hi assisteixin la majoria, almenys, dels membres. En segona convocatòria, la sessió serà vàlida qualsevol que sigui el nombre de membres assistents.
Perquè la mesa permanent prengui en consideració un nou punt de l'ordre del dia, caldrà presentar-lo amb vint-i-quatre hores d'antelació a la sessió en què s'hagi de tractar i per escrit.

Article 4
S'aixecarà acta succinta del que s'esdevingui a les reunions de la JRB, i s'hi ha d'esmentar el lloc i el temps en què hagin tingut lloc, els assistents, l'ordre del dia, els punts principals de les deliberacions i el contingut dels acords adoptats.
Les actes s'aprovaran a la sessió següent, i l'aprovació de l'acta de la sessió anterior constarà a l'ordre del dia de les reunions com a primer punt.
L'acta aprovada passarà al llibre corresponent, confirmada pel coordinador i el secretari. Els acords adoptats per la JRB s'acreditaran mitjançant certificats expedits pel secretari amb el vistiplau del coordinador.

Article 5
La JRB es reunirà amb caràcter ordinari una vegada al mes i amb caràcter extraordinari sempre que la convoqui el coordinador, havent deliberat prèviament la mesa permanent. També podrà ser convocada a petició del 25 per cent dels representants membres de la JRB.
La JRB serà composta per tots els representants dels estudiants de Biologia als òrgans col·legiats de la UIB (Consell de Departament, Consell d'Estudis, Junta de Centre, Claustre, Junta de Govern, Consell d'Estudiants i Consell Social), amb el benentès que estiguin matriculats dels estudis de Biologia.

Article 6
La mesa permanent és l'òrgan executiu de la JRB.
La seva actuació se sotmetrà a les directrius que li assenyali la JRB; n'haurà de complir els acords i tindrà les facultats que es concedeixen en el present reglament.
Integren la mesa permanent de la JRB el coordinador, el secretari, el vicecoordinador i dos vocals. La resta de membres de la JRB s'anomenaran vocals. La mesa permanent de la JRB serà elegida mitjançant sufragi universal, lliure, igual, directe i secret, per i entre els membres de la JRB.
Els membres de la mesa permanent de la JRB seran elegits per un període d'un any natural. Tot representant deixa de pertànyer a la JRB quan acabi el mandat pel qual va ser escollit.

Article 7
Les funcions dels membres de la JRB són gratuïtes; així i tot, podrà acordar-se que es reemborsin les despeses que es generin pel fet d'exercir-les.

Article 8
Els acords de la JRB, perquè siguin vàlids, s'han d'adoptar per majoria simple de vots, sigui el que sigui el nombre de membres assistents. Per als membres de la JRB, cinc faltes d'assistència no justificades en reunions poden ser motiu de l'amonestació que la mesa permanent consideri més adient.

Article 9
La mesa permanent disposa de les més àmplies facultats per encetar procediments tendents a l'acompliment dels seus fins, sempre dins les directrius marcades per la JRB i respectant el marc reglamentari, estatutari i legislatiu vigent.

Article 10
El coordinador és el màxim representant de la JRB. Correspon al coordinador d'establir les convocatòries i de moderar i presidir les reunions de la JRB i de la mesa permanent. Vetllarà pel compliment dels fins de la JRB i dels acords a què arribin les comissions que es puguin crear. Pot convidar a les reunions de la JRB tota aquella persona que consideri oportú de convidar-hi. Aquests assistents hi tindran dret a veu, però no a vot. Pot delegar algunes de les seves funcions en el vicecoordinador quan ho consideri oportú.
En cas d'empat en una votació qualsevol, el seu vot té caràcter decisori.

Article 11
Correspon al secretari de fer les convocatòries i redactar les actes de les reunions de la JRB, estendre els documents i les comunicacions necessaris, tenir a càrrec seu l'arxiu de la JRB i informar-se del cens d'estudiants de Biologia de la UIB cada curs.
Corresponen al vicecoordinador tots aquells afers que li delegui el coordinador.
Són funcions de tots els vocals representar la JRB a les comissions que es puguin crear.

Article 12
En cas de vacant, malaltia, absència o una altra causa legal, el coordinador serà substituït pel vicecoordinador, i el
secretari, pel membre de la JRB de menor edat.

Títol III: Drets i deures

Article 1
Són drets dels membres de la JRB:
a) Formular, per escrit, tots els suggeriments precs i preguntes que trobin pertinents en assumptes que afectin la JRB. Si volen que s'incloguin a l'ordre del dia, els han de presentar amb vint-i-quatre hores d'antelació perquè la mesa permanent els prengui en consideració.
b) Beneficiar-se de totes les activitats que dugui a terme la JRB, de conformitat amb els fins d'aquesta.
c) Rebre la convocatòria de les reunions amb un mínim de quaranta-vuit hores d'antelació, la qual ha de contenir l'ordre del dia de les reunions. La informació sobre els temes que figurin a l'ordre del dia estarà a disposició dels membres en el mateix termini de temps, i a la convocatòria ha de constar on, si n'hi ha, pot consultar-se la informació complementària.
d) Exercir el dret a vot i formular el seu vot particular, com també expressar el sentit del vot i els motius que el justifiquen.
Els deures dels membres són:
a) Ajustar-se al que disposen el present reglament i la normativa vigent que afecti la JRB.
b) Respectar els reglaments i totes aquelles normes que pugui dictar la JRB.

Títol IV: Recursos econòmics

Article 14
Si escau, els recursos econòmics prevists en l'administració de la JRB són els següents:
a) Les aportacions voluntàries dels membres.
b) Les assignacions pressupostàries que puguin aportar el Departament de Biologia, el Deganat de Filosofia i Lletres i els diferents vicerectorats, com també el Consell d'Estudiants.
c) Les subvencions d'entitats públiques i assignacions per activitats fetes en consorci o en col·laboració amb aquestes entitats.
e) Els ingressos procedents de la realització de tasques d'assessorament i venda de publicacions de la JRB.

Article 1Aquests fons poden constituir el centre de despesa JRB. Per poder retirar quantitats serà necessària la firma del coordinador i del secretari. Si les quantitats excedeixen les despeses ordinàries, serà necessària l'aprovació de la JRB.

Títol V: Reforma del reglament

Article 16
La iniciativa de modificar el reglament correspon al coordinador o a un terç dels membres de la JRB. La proposta de reforma s'ha de fer mitjançant escrit raonat sobre els articles que es consideri que cal modificar, afegir o suprimir, i als dos primers efectes s'ha de proposar la redacció que es consideri pertinent.

Article 17
La proposta de reforma del reglament l'ha d'aprovar per majoria absoluta la JRB. Aprovada la proposta de reforma, el text es trametrà a la Junta de Govern perquè la ratifiqui.

Disposició addicional
Per a les circumstàncies no previstes en aquest reglament se seguiran les normes emanades de la Llei de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú.

Ho faig publicar perquè se'n prengui coneixement i tingui els efectes que corresponguin.

 

Palma, 17 de febrer de 1997
El Rector, Llorenç Huguet



 

Acords que fan referència a aquest.