FULL OFICIAL
Universitat de les
Illes Balears
Any XII  
Núm. 128
Divendres, 20 de desembre de 1996
Any
Núm.
Acord
Cercar
?
DISPOSICIONS GENERALS
Junta de Govern
3340 ACORD NORMATIU del dia 18 de setembre de 1996 pel qual es ratifica l'Acord de cooperació acadèmica, científica i cultural entre la Universitat de les Illes Balears i el Centro de Estudios Filosóficos, Políticos y Sociales Vicente Lombardo Toledano, aprovat pel Consell Executiu del dia 16 de juliol de 1996 .

Palma, 2 de desembre de 1996

REUNITS

D'una part, el Rector de la Universitat de les Illes Balears, Magnífic i Excel·lentíssim Senyor Llorenç Huguet Rotger, com a representant d'aquesta, segons el que estableixen la Llei orgànica 11/1983, de 25 d'agost, de reforma universitària, i el Reial decret 1666/1989, de 22 desembre, pel qual s'aproven els Estatuts de l'esmentada universitat.

I de l'altra, la mestra Marcela Lombardo Otero, coordinadora general del Centro de Estudios Filosóficos, Políticos y Sociales Vicente Lombardo Toledano, que, de conformitat amb el decret de data 16 d'agost de 1972, és un organisme dependent de la Secretaria d'Educació Pública que té a càrrec seu el foment de l'estudi i la investigació de les ciències humanístiques i en particular de la filosofia. Com a representant legal té facultats suficients per subscriure, en representació del CEFPSVLT, el present acord, com es desprèn del fet que al Centro de Estudios Filosóficos, Políticos y Sociales Vicente Lombardo Toledano li correspon, entre altres funcions, de sostenir intercanvi cultural amb els organismes nacionals i estrangers de la mateixa índole.

Amb el desig d'establir i desenvolupar unes relacions científiques, acadèmiques i culturals duradores, en el convenciment de l'interès comú que presenta la iniciativa, la Universitat de les Illes Balears i el Centro de Estudios Filosóficos, Políticos y Sociales Vicente Lombardo Toledano acorden d'establir el present acord amb les següents

CLÀUSULES

Primera. Aquesta cooperació es concretarà especialment en:
-l'intercanvi de professors i investigadors
-la formació coordinada d'investigadors i professors
-l'organització de col·loquis, seminaris i reunions de caràcter científic
-l'establiment de programes d'investigació comuns.

Segona. Ambdues parts contractants projecten una cooperació activa en el camp de la filosofia de la ciència i d'altres disciplines que es determinaran en protocols posteriors.

Tercera. Pel que fa a les missions pedagògiques i a la participació en les reunions científiques, les despeses de viatge aniran a càrrec de la institució d'origen, i les d'estada, a càrrec de la institució amfitriona, sempre que hi hagi disponibilitat pressupostària.

Quarta. Cada any, al semestre anterior a l'intercanvi, ambdues institucions podran establir en comú el nombre de professors i investigadors que participaran en l'intercanvi.

Cinquena. El present acord s'estableix amb una durada de cinc anys, període prorrogable automàticament. Cada una de les parts pot anul·lar-lo amb un avís previ de sis mesos. Entrarà en vigor el dia que se signi o, si fa al cas, a partir de l'acord de les autoritats tutelars.

El present acord va ser aprovat pel Consell Executiu de data 16 de juliol de 1996 i l'ha de ratificar la Junta de Govern, de conformitat amb el que estableixen els articles 21.1.25) i 178 dels Estatuts de la Universitat de les Illes Balears, aprovats pel Reial decret 1666/1989, de 22 de desembre (BOE núm. 4, de 4 de gener de 1990).

I com a prova de conformitat amb tot l'anterior, se subscriu al lloc i en la data indicats el present acord de cooperació, redactat en quatre exemplars, dos en castellà i dos en català; cada una de les parts se'n queda un exemplar en cada idioma.

Ho faig publicar perquè se'n prengui coneixement i tingui els efectes que corresponguin.

 

Palma, 18 de juliol de 1996
El Rector, Llorenç Huguet



 

Acords que fan referència a aquest.