FULL OFICIAL
Universitat de les
Illes Balears
Any XII  
Núm. 128
Divendres, 20 de desembre de 1996
Any
Núm.
Acord
Cercar
?
DISPOSICIONS GENERALS
Junta de Govern
3339 ACORD NORMATIU del dia 18 de juliol de 1996 pel qual es ratifica el Conveni de cooperació entre la Universitat de les Illes Balears i la Universitat Simón Bolívar, aprovat pel Consell Executiu del dia 2 de juliol de 1996.

Palma, 10 d'octubre de 1996

REUNITS

La Universitat de les Illes Balears, cra. de Valldemossa, km 7.5, E-07071 Palma (Balears), representada pel Rector, senyor Llorenç Huguet Rotger, que actua també per les seves qualitats i en virtut de les atribucions que té conferides, d'acord el que estableixen la Llei orgànica 11/1983, de 25 d'agost, de reforma universitària, i el Reial decret 1666/1989, de 22 de desembre, pel qual s'aproven els Estatuts de l'esmentada universitat, d'una part.

I de l'altra, la Universitat Simón Bolívar, Valle de Saternejas, Baruta, apartat postal 89000, Caracas, institut d'educació superior creat pel Decret de la Presidència de la República núm. 878, de data 18 de juliol de 1967 modificat pel Decret núm. 94 de data 9 de juliol de 1969, representada pel Rector, senyor Freddy Malpica Pérez, veneçolà, cèdul·la d'identitat núm. 3226163, que actua per les seves qualitats i en virtut de les atribucions que li han estat conferides pel Consell Directiu en sessió de data 17 de juliol de 1996.

MANIFESTEN

Després de la presentació a les autoritats corresponents segons els procediments en vigor en cada Estat, convenen de subscriure les disposicions que segueixen:

Article primer. La Universitat Simón Bolívar i la Universitat de les Illes Balears (d'ara endavant, universitats) han acordat d'estendre i aprofundir les seves relacions científiques i la seva cooperació amb vista a contribuir al desenvolupament de la investigació i l'ensenyament superior.

Article segon. Sens perjudici de qualsevol extensió ulterior, la cooperació entre les universitats es desenvoluparà principalment en l'àmbit de les disciplines referents a la informàtica, i més precisament entre el Departament de Computació i Tecnologia de la Informació, representat pel cap del departament, i la Facultat d'Informàtica de la Universitat de les Illes Balears, representada pel seu degà.

Article tercer. En particular, la cooperació entre les universitats té per objecte la realització conjunta i coordinada de programes d'investigació, com també els intercanvis corresponents a les disciplines indicades.

En el marc d'acords particulars, podran intervenir les seves unitats de formació i d'investigació, facultats, instituts, escoles, divisions, departaments, centres, laboratoris i serveis, una vegada aprovats prèviament per les instàncies competents d'ambdues universitats; aquests acords particulars s'adjuntaran al present acord.

Article quart. Amb la finalitat d'aconseguir els objectius definits a l'article precedent, les universitats es comprometen, en la mesura dels mitjans de què puguin disposar i d'acord amb la reglamentació en vigor en cada país, a:

-realitzar programes d'investigació coberts pel present acord, a intercanviar totes les informacions concernents als resultats obtinguts
-procedir a intercanvis de professors i estudiants
-facilitar l'acollida i l'estada de professors i estudiants de l'altra universitat, ja sigui per a activitats d'investigació o de realització d'estudis de postgrau
-organitzar consultes i confrontacions periòdiques sobre les investigacions en curs i promoure seminaris i col·loquis sobre els temes d'investigació corresponents
-assegurar que els professors d'una universitat que estiguin fent estudis de postgrau a l'altra, tinguin els mateixos privilegis que els professors d'aquesta darrera que facin estudis de doctorat, principalment pel que fa a proporcionar un ambient adequat de treball, reduccions en el pagament de matrícules, crèdits inscrits, etc.

I de manera general, organitzar qualsevol altre tipus de col·laboració que pugui mostrar-se útil en la realització d'aquests objectius.

Article cinquè. La realització del present acord serà objecte d'una programació anual o plurianual elaborada de comú acord per ambdues universitats, que es consultaran cada vegada que ho considerin necessari.

La publicació o l'intercanvi gratuït de resultats científics no donarà lloc a cap autorització prèvia ni a cap contrapartida financera, tret que hi hagi confidencialitat en relació amb aquest programa per raó d'un acord industrial o de les normes de la investigació pública.

Ambdues universitats establiran periòdicament un balanç de les accions realitzades o en curs de realització i faran un informe que es transmetrà a les instàncies competents, com també a les autoritats de tutela corresponents.

Article sisè. Les universitats s'esforçaran per preveure en el seu pressupost els mitjans necessaris per a la realització del present acord.

En particular, i excepte disposicions contràries establertes de comú acord, les despeses de desplaçament i d'estada de les persones implicades i en activitats distintes a la realització d'estudis de postgrau, estaran cobertes en una base de reciprocitat: la universitat d'origen es farà càrrec de les despeses de desplaçament d'anada i tornada, i la universitat receptora, de les d'estada, sens perjudici de la col·laboració dels organismes veneçolans o espanyols competents.

Les modalitats precises de finançament de programes d'investigació coberts pel present acord es negociaran periòdicament per a cada acord particular i seran objecte d'annexos financers adequats, que es comunicaran a les autoritats de tutela perquè en prenguin coneixement, i si se'n demana la intervenció financera, seran sotmesos a la seva aprovació.

La realització del present acord està subordinada als mitjans de personal, com tambés als mitjans d'investigació i als recursos financers dels quals puguin disposar les universitats, i es farà en el respecte a les reglamentacions pròpies d'ambdues.

Article setè. El present acord s'estableix per una durada de dos anys a comptar de la data d'aprovació.

Cada una de les universitats pot demanar la revisió del present acord, i es farà per acord conjunt de les universitats, una vegada escoltades les instàncies competents.

El present acord es pot rescindir quan acabi, com també al final de cada any universitari, amb el benentès que hi hagi un preavís de sis mesos. Al final del segon any, si les parts ho desitgen, la renovació estarà sotmesa a l'aprovació de les autoritats competents.

En tot cas, la rescissió no pot ser obstacle per continuar els treballs d'investigació i/o estudis de postgrau en curs.

Article vuitè. Els responsables de les unitats de formació i d'investigació, facultats, instituts, escoles, divisions, departaments, centres, laboratoris i serveis interessats estan encarregats, cada un en el que el concerneix, de la realització del present acord.

Ho faig publicar perquè se'n prengui coneixement i tingui els efectes que corresponguin.

 

Palma, 18 de juliol de 1996
El Rector, Llorenç Huguet



 

Acords que fan referència a aquest.