FULL OFICIAL
Universitat de les
Illes Balears
Any XII
Núm. 125
Divendres, 18 d'octubre de 1996 
Any
Núm.
Acord
Cercar
?
DISPOSICIONS GENERALS
Junta de Govern
3283 ACORD NORMATIU del dia 18 de setembre de 1996 pel qual es ratifica l'Acord marc de col·laboració entre la Universitat de les Illes Balears i la Universitat Luterana del Brasil, aprovat pel Consell Executiu del dia 18 de juliol de 1996.

Palma, 20 de setembre de 1996

REUNITS

D'una banda, el Magnífic i Excel·lentíssim Senyor Llorenç Huguet i Rotger, Rector de la Universitat de les Illes Balears (UIB), que actua en representació d'aquesta institució.

I de l'altra, el Magnífic i Excel·lentíssim Senyor Ruben Eugen Becker, Rector de la Universitat Luterana del Brasil (ULBRA), que actua en representació d'aquesta institució.

Ambdues parts es reconeixen capacitat mútua per formalitzar aquest acord marc de col·laboració, al mateix temps que n'accepten el desenvolupament en l'àmbit del consorci denominat «Projecte Brasil», creat per la Fundació Luterana de Portugal (FULP), constituït per la Universitat Luterana del Brasil i la Fundació Fernando Pessoa de Portugal.

El president de la Fundació Luterana de Portugal, senyor Salvato Trigo, firma aquest acord com a prova de conformitat amb les clàusules que s'hi estableixen.

OBJECTIU

La col·laboració va encaminada a la consecució dels objectius següents:

Contribuir a la formació del professorat especialitzat per a la Universitat Brasilera i de directius per a les empreses, mitjançant cursos de postgrau i programes de doctorat.

Establir intercanvis científics i culturals amb el Brasil i l'Amèrica Llatina en general, amb vista a constituir una base de cooperació interuniversitària.

PRECEDENTS

El «Projecte Brasil» compta, en aquests moments, amb l'adhesió de l'Associació de les Universitats Privades del Brasil (ANUP), com també d'altres universitats i institucions d'ensenyament superior brasileres i d'altres països de l'Amèrica Llatina.

Les universitats adherides a aquest projecte Lleó, Salamanca, Santiago de Compostel·la, Porto, Lisboa, Marsella, Llemotges, Rennes, Sussex, Salford, Manchester, Exeter, Buenos Aires (Univ. Ciències Empresarials i Socials) i Concordia Internacional University (EUA) imparteixen cursos de postgrau i programes de doctorat, segons les especialitats i els interessos, dins un marc acadèmic establert en cada universitat.

ACORDEN

1. La Universitat de les Illes Balears organitzarà cursos de postgrau i programes de doctorat que impartirà a l'Amèrica Llatina, en el marc del «Projecte Brasil». Tant els cursos de postgrau, encaminats a obtenir els títols d'especialista o màster, com els programes de doctorat, encaminats a obtenir el grau de doctor per la Universitat de les Illes Balears, es desenvoluparan

d'acord amb la normativa pròpia de la UIB.

2. Els costs dels viatges, estades i compensacions econòmiques establertes per als professors, com també altres que s'estableixin entre la UIB i la Fundació Luterana de Portugal, seran satisfets per aquesta darrera institució.

3. Aquest acord marc es desenvoluparà anualment mitjançant conveni, en què s'establirà l'oferta de cursos i programes, amb detall de les matèries i dels professors que les impartiran, com també el calendari previst, que es concentrarà durant els mesos de gener o juliol.

El conveni establirà el detall de les condicions econòmiques que regiran les activitats proposades.

4. La Universitat Luterana del Brasil manifesta el seu interès preferencial en les àrees de formació següents:

Turisme i hoteleria
Informàtica i multimèdia
Pedagogia aplicada
Economia aplicada
Geologia i Petrologia
Psiquiatria i Psicologia
Periodisme i ciències de la comunicació

5. Per al desenvolupament i seguiment d'aquest acord marc i de l'elaboració dels convenis anuals corresponents, s'estableix una comissió mixta formada per dos membres de la Universitat de les Illes Balears, un membre de la Universitat Luterana del Brasil i un membre de la Fundació Luterana de Portugal.

6. Aquest acord marc tindrà una vigència de quatre anys prorrogables, si una de les parts firmants no el denuncia per escrit com a mínim tres mesos abans que n'acabi la vigència.

El present acord marc va ser aprovat pel Consell Executiu de data 16 de juliol de 1996 i l'haurà de ratificar la Junta de Govern de conformitat amb el que estableixen els articles 21.1.25 i 178 dels Estatuts de la Universitat de les Illes Balears, aprovats pel Reial decret 1666/1989, de 22 de desembre (BOE núm. 4, de 4 de gener de 1990).

I com a prova de conformitat amb l'anterior, se subscriu al lloc i en la data indicats el present acord de col·laboració, redactat en sis exemplars, tres en castellà i tres en català: en queden dos exemplars en poder de cada una de les parts.

Ho faig publicar perquè se'n prengui coneixement i tingui els efectes que corresponguin.

Palma, 18 de setembre de 1996
El Rector, Llorenç Huguet



 

Acords que fan referència a aquest.