FULL OFICIAL
Universitat de les
Illes Balears
Any VIII 
Núm. 87
Dimecres, 22 de desembre de 1993  
Any
Núm.
Acord
Cercar
?
DISPOSICIONS GENERALS
Rectorat
2082 RESOLUCIÓ del Rectorat del dia 21 de desembre de 1993 per la qual es fa públic el Protocol de col .laboració entre la Universitat de les Illes Balears (Departament de Ciències Històriques i Teoria de les Arts) i l'Ajuntament de Palma per a la realització de la revisió del catàleg de l'Eixample i del sòl no urbanitzable del terme de Palma, aprovat pel Consell Executiu del dia 30 de setembre de 1993.

Palma, 16 de desembre de 1993

REUNITS

D'una banda, l'Il·lustríssim Senyor Joan Fageda Aubert, batlle de l'Ajuntament de Palma, assistit legalment pel secretari general de la corporació, senyor Agustí F. Estela Ripoll, en compliment de l'acord de la Comissió de Govern de data 3 de novembre de 1993.

I de l'altra, el Magnífic i Excel·lentíssim Senyor Nadal Batle Nicolau, Rector de la Universitat de les Illes Balears, com a representant d'aquesta, segons el que estableixen la Llei orgànica 11/1983, de 25 d'agost, de reforma universitària, i el Reial decret 1666/1989, de 22 de desembre, pel qual s'aproven els Estatuts de l'esmentada universitat.

MANIFESTEN

Que l'Ajuntament de Palma està interessat en la realització d'una revisió del catàleg de l'Eixample i del sòl no urbanitzable del terme de Palma.

Que l'estudi objecte del present protocol, per la seva temàtica, es confiarà al Departament de Ciències Històriques i Teoria de les Arts de la Universitat de les Illes Balears.

Per tot això,

ACORDEN

Primer. Objecte i direcció del treball

La direcció del treball, el títol del qual serà «Revisió del catàleg de l'Eixample i sòl no urbanitzable del terme de Palma (PGOU)», anirà a càrrec conjuntament dels membres següents: els professors d'Història de l'Art de la Universitat de les Illes Balears doctora Catalina Cantarellas Camps i doctor Miquel Seguí Aznar i l'arquitecte Antoni Vila Ramis, membre delegat pel Col·legi d'Arquitectes de Balears per a aquesta finalitat.

Segon. Contingut del treball

D'acord amb els annexos 1 i 2.

Tercer. Contingut econòmic

L'import global del treball és de 9.000.000 de pessetes, amb l'IVA no

inclòs. L'Ajuntament de Palma abonarà la quantitat contra factura expedida per la Universitat de les Illes Balears una vegada rebuda la totalitat del treball i n'hagi informat favorablement el tècnic al qual es refereix el pacte quart. L'import total, amb l'IVA inclòs, és de 10.350.000 pessetes.

Quart. Compliment de les parts

El present protocol es considerarà complert, per part de la Universitat de les Illes Balears, amb el lliurament de l'estudi, d'acord amb les dades establertes en el present protocol, i, per part de l'Ajuntament de Palma, amb l'abonament de la quantitat esmentada dins els terminis establerts, una vegada els tècnics municipals competents hagin informat sobre la bondat del treball.

Cinquè. Responsabilitat de la Universitat

El contingut del treball d'investigació serà atribuïble exclusivament als diferents autors d'aquest. Per tant, el seu parer no representarà l'opinió de la Universitat ni es podrà utilitzar com a tal, llevat que aquesta es pronunciï expressament per mitjà dels òrgans de govern pertinents.

Sisè. Règim de drets d'autor o de patent

El treball realitzat i les dades que s'obtinguin restaran propietat intel·lectual de l'Ajuntament i podran ser utilitzats de la forma que cregui oportuna.

Setè. Utilització dels resultats

Les dades, si es fa esment d'on procedeixen, podran ser utilitzades pels autors del treball, als efectes docents i per a ulteriors investigacions.

Vuitè. Vigència del protocol

El treball es lliurarà a l'Ajuntament de Palma el 31 de desembre de 1993. Per tant, la vigència del protocol finalitzarà en lliurar-se el treball d'acord amb els terminis esmentats (vegeu annex).

Novè. Rescissió del protocol

Ambdues parts poden rescindir el protocol en qualsevol moment, per raons justificades i amb la comunicació prèvia feta amb quinze dies d'antelació. En el cas que el protocol es rescindeixi a instància de l'Ajuntament de Palma, aquesta corporació municipal es compromet a fer efectiva, contra factura de la Universitat, la part econòmica equivalent a la part de l'estudi realitzada.

Desè. Obligació de les parts

Cadascuna de les parts s'obliga davant l'altra a complir les obligacions derivades d'aquest protocol i de la normativa vigent que l'afecti.

I perquè consti, ambdues parts signen el protocol en tres exemplars i amb un sol efecte, al lloc i en la data indicats a l'encapçalament.

Annex 1

1. Contingut del treball

Primer. L'àrea objecte de catalogació correspon a l'Eixample i al sòl no urbanitzable del terme municipal de Palma, en els límits assenyalats al plànol adjunt (annex 2), que comprèn a partir de l'Eixample el vessant exterior de l'antic perímetre murat.

Segon. S'inclouran en el catàleg els «edificis i elements d'interès històric, artístic, arquitectònic i paisatgístic» d'acord amb les normes programàtiques.

Tercer. El complementaran les fitxes que numèricament es creguin necessàries, d'acord amb els criteris de l'equip que emprèn el treball. El càlcul provisional puja, a hores d'ara, a la xifra de quatre-centes.

Quart. S'utilitzarà el model de fitxa adjunt (annex 3), bàsicament concebut per a la catalogació d'edificis, segons un acord entre els responsables municipals de la revisió del Pla general i els de la Universitat.

Cinquè. Atès que l'Administració municipal no té possibilitat d'elaborar les fitxes amb una base de dades informatitzada, s'emplenaran amb un tractament de textos, W.P.5.1. (PC).

Sisè. Cada una de les fitxes, degudament emplenada, anirà acompanyada com a mínim d'una fotografia en color, tot seguint en aquest darrer punt les normes municipals, de mida 10 per 13 (rodets Kodak o Fugi 100 ASA). El nombre mitjà de fotografies per cada fitxa serà de dues, i sols en casos excepcionals s'augmentarà la dita quantitat. Els negatius seran propietat de la Universitat.

Setè. De la mateixa manera, en cada una de les fitxes s'inclourà un plànol de situació, i s'hi adjuntarà una fotocòpia del plànol corresponent facilitat per Emisa. El tractament informàtic posterior serà competència de l'Administració munici pal, de manera que el treball de l'equip de la Universitat es limitarà a la demarcació de l'adequada situació a la fotocòpia esmentada.

Vuitè. Les normes d'emplenament de la fitxa, que s'emplenarà en català, seran responsabilitat de l'equip de la Universitat, i tots els membres les seguiran rigorosament.

Novè. L'equip es reserva la potestat d'elaborar un o més models de fitxes específiques per a la catalogació de determinats elements, com són els casos del mobiliari urbà i dels béns d'interès paisatgístic o urbanístic, que difícilment encaixen en el model adjunt, concebut per als edificis. Els models esmentats han de ser objecte del consens entre els directors de l'equip i l'Ajuntament. El seu tractament s'ajustarà, formalment, a la normativa general.

Desè. La Universitat lliurarà a l'Ajuntament una còpia en paper i en disquet o disquets de 3,5 del catàleg realitzat.

2. Direcció del treball i termini del lliurament

Primer. La direcció del treball anirà a càrrec conjuntament dels membres següents: els professors d'Història de l'Art de la Universitat de les Illes Balears doctora Catalina Cantarellas Camps i doctor Miquel Seguí Aznar i l'arquitecte Antoni Vila Ramis, membre delegat pel Col·legi d'Arquitectes de Balears per a aquesta finalitat.

Segon. Els membres esmentats seran els responsables del treball resultant, i conformaran els equips que creguin convenients.

Composició de l'equip

Tercer. D'acord amb el termini fixat per l'Ajuntament, el treball es lliurarà el 31 de desembre de 1993, tanmateix insistim per escrit, com ho hem fet verbalment, en l'escàs marge de temps. I és per això que la Universitat es compromet a tenir enllestit en el termini fixat tot el que faci referència a la fitxa d'edificis, i es reserva la possibilitat, que s'intentarà evitar, de presentar el 29 de febrer de l'any 1994 el catàleg de tots aquells béns que no pertanyen a l'arquitectura sensu stricto (jardins, mobiliari urbà, etc.), que possiblement requereixen, tal com hem manifestat a l'apartat novè, un model de fitxa específic.

En cas que es doni aquesta circumstància, el pagament serà proporcional a la feina lliurada.

Annex 2

1. Àmbit del treball. Eixample i sòl no urbanitzable del terme municipal de Palma.

Annex 3

CATÀLEG DE PROTECCIÓ D'EDIFICIS I ELEMENTS D'INTERÈS HISTÒRIC, ARTÍSTIC, ARQUITECTÒNIC I PAISATGÍSTIC DE PALMA

Denominació: Protecció:

Situació: Ref. cad.: Clau:

1. IDENTIFICACIÓ/1

1. ENTORN O CONTEXT:
2. CRONOLOGIA:
3. AUTOR/S:
4. ADSCRIPCIÓ CULTURAL/

ESTILÍSTICA:

5. DESCRIPCIÓ:
6. INTERVENCIONS:

Reformes:

Restauracions:

7. ESTAT DE CONSERVACIÓ:

Estructura:

Façanes:

Cobertes:

Interiors:

Espais comuns:

Conjunt:

8. USOS:

Actual:

Anteriors:

9. RÈGIM JURÍDIC I DE PROPIETAT:
10. PROTECCIÓ EXISTENT:
11. BIBLIOGRAFIA I DOCUMENTACIÓ:
12: OBSERVACIONS:

2. PROTECCIÓ I DIRECTRIUS D'INTERVENCIÓ

1. VALORACIÓ GLOBAL:
2. CONJUNT:
3. COMPOSICIÓ VOLUMÈTRICA:
4. ESTRUCTURA:
5. FAÇANES:
6. COBERTES:
7. INTERIORS:
8. ESPAIS COMUNS:
9. ALTRES ELEMENTS:
10. ORDENANCES APLICABLES:

3. INFORMACIÓ GRÀFICA/1

4. ÀMBIT I SITUACIÓ/1

Ho faig publicar perquè se'n prengui coneixement i tengui els efectes que corresponguin.

Palma, 21 de desembre de 1993
El Rector, Nadal Batle



 

Acords que fan referència a aquest.