FULL OFICIAL
Universitat de les
Illes Balears
Any VIII 
Núm. 87
Dimecres, 22 de desembre de 1993  
Any
Núm.
Acord
Cercar
?
DISPOSICIONS GENERALS
Rectorat
2081 RESOLUCIÓ del Rectorat del dia 26 d'octubre de 1993 per la qual es fa públic el Protocol annex al conveni de col.laboració signat el 20 de maig de 1993 entre la Universitat de les Illes Balears i el Consorci per al Desenvolupament de la Formació Ocupacional (CODEFOC), que es realitzarà a través del Centre de Càlcul i Informatització per a la mecanització del CODEFOC.

Palma, el dia 1 d'octubre de 1993

REUNITS

Per una banda, el Consorci per al Desenvolupament de la Formació Ocupacional (CODEFOC), representat pel president, Honorable Senyor Cristòfol Triay Humbert.

I per l'altra, la Universitat de les Illes Balears a través del Centre de Càlcul, representat pel director, senyor Bartomeu Serra Cifre.

ANTECEDENTS

I. En data 4 de març de 1993 es va firmar un conveni de col·laboració entre el Govern de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears i el Consorci per al Desenvolupament de la Formació Ocupacional per complir el programa de formació ocupacional denominat CODEFOC-93.

II. L'objecte d'aquest Consorci és gestionar i promoure el desenvolupament d'activitats de formació ocupacional en l'àmbit de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, amb subjecció a la normativa que sigui aplicable.

III. El dia 20 de maig de 1993 es va firmar un conveni de col·laboració entre el Consorci per al Desenvolupament de la Formació Ocupacional (CODEFOC) i l'Institut de Ciències de l'Educació (ICE) per complir el programa de formació ocupacional denominat ICE-93.

El present protocol s'annexiona al conveni esmentat.

IV. Les dues parts que firmen aquest protocol, l'objectiu del qual és la mecanització del CODEFOC, manifesten la seva voluntat en la posada en marxa de les activitats.

En consideració a tot això, ambdues parts acorden de subscriure el present protocol amb subjecció a les següents

CLÀUSULES

Primera. L'objecte d'aquest protocol és la mecanització del CODEFOC, que inclou:

1. La creació d'un servei de videotex, instal·lat sobre el centre servidor del Servei de Càlcul de la Universitat de les Illes Balears (UIB).

Amb això es disposarà de la informació següent:

a) Guia d'oferta formativa:

Subministrarà l'oferta de cursos, com també tota la informació associada: hores, objectius, perfil dels alumnes, temari, lloc d'impartició, dates previstes, centre que l'imparteix, etc., i permetrà a la persona interessada d'introduir-hi les seves dades, ja sigui perquè el centre s'hi posi en contacte o com a pre-inscripció.

Tota la informació a què s'accedeixi vindrà de la base de dades, de manera que es garantirà en tot moment l'actualització de les dades.

b) Programes europeus:

Guia completa de programes europeus, amb la informació d'interès.

c) Agenda d'activitats del CODEFOC:

De forma diària, setmanal o mensual es podran consultar totes aquelles activitats i la informació d'interès que es desitgi publicar.

d) Borsa de treball:

Contindrà ofertes/demandes de treball.

e) Correu telemàtic:

Sistema de missatgeria electrònica sobre VTX. Compost d'una bústia de missatges amb la corresponent llista d'usuaris.

Permetrà la comunicació ràpida entre el CODEFOC, centres de formació i alumnes o persones interessades. El servei esmentat serà utilitzable des de diferents països de la CEE, de manera que permetrà un intercanvi d'informació, experiències i inquietuds a usuaris i entitats de la CEE.

Aquells països que no disposin de videotex compatible amb la norma espanyola, o amb la passarel·la corresponent, podran accedir al servei per línia de telèfon commutada, i així es podrà estendre la comunicació a tots els països del món.

En tots els apartats anteriors, la gestió i actualització de la informació anirà a càrrec del CODEFOC, a través de la línia de comunicació establerta entre ambdós centres.

2. Gestió d'accions formatives.

Les aplicacions es realitzaran als serveis de Càlcul de la UIB.

Els llocs de treball hauran de ser Apple o PC emulat VAX, o pantalles VAX.

Totes les aplicacions d'aquest mòdul es realitzaran en l'entorn de desenvolupament d'Oracle, sobre la seva base de dades relacional i utilitzant la més moderna tecnologia CASE.

La mecanització es dirigirà als mòduls següents:

a) Consell de formació:

Gestió de les necessitats de cursos que s'hagin de realitzar. Tramesa als centres col·laboradors. Recepció dels projectes dels centres. Avaluació. Selecció de projectes.

Es trametrà un format estandarditzat perquè els centres enviïn els projectes en suport magnètic o a través de línia telefònica.

b) Centre que imparteix el curs:

· Documentació Gestió de la documentació i informació del centre per a la realització del curs.

· Publicitat Disseny i muntatge a través de l'ordinador. Guia de dissenys accessibles per als centres per completar-los amb el logotip, dades i informació del curs.

c) Professorat:

Base de dades amb el currículum dels professors. Informació de tots els cursos impartits, incidències, centre per al qual el va realitzar, etc.

d) Alumnes:

· Documentació --Gestió de la informació que subministra l'alumne per a la realització del curs.

· Proves de selecció-- Mecanització del procés d'avaluació i selecció d'alumnes.

e) Gestió del curs:

· Seguiment diari --Els centres trametran, amb la periodicitat que indiqui el CODEFOC, tota la informació del dia a dia del curs: tema, activitat realitzada, incidències, assistència d'alumnes, etc. Aquesta informació es podrà enviar en format magnètic o a través de RTC (xarxa telefònica commutada).

· Avaluació dels alumnes-- Gestió de proves. Correcció a través de lectora de marques òptiques. Enquestes. Emissió de notes. Estadístiques.

· Actes d'inspecció-- Mecanització de les actes d'inspecció. Estadístiques associades.

f) Seguiment de l'alumnat postcursos:

· Gestió d'enquestes-- telefòniques Programa el tutor del qual serà l'enquestador telefònic. Introduirà les respostes directament a l'ordinador.

· Mòdul d'estadístiques --Tractament estadístic de la informació introduïda esmentada a l'apartat anterior.

g) Gestió econòmica dels cursos:

Pagaments a centres. Dietes i quiilometratge als alumnes (si escau). Liquidacions.

h) Gestió estadística:

Tota la informació definida als apartats anteriors es gestionarà a través d'una base de dades relacional. Això permetrà de fer estadístiques relacionant els distints apartats.

Tot això, tal com figura al projecte presentat.

Segona. 1r.) El CODEFOC s'obliga a sufragar el cost econòmic de les activitats que s'han de realitzar.

A aquest efecte, transferirà a la Universitat de les Illes Balears, en concepte de cost total del projecte, la quantitat de fins a 23.386.052 pessetes, que es repartiran de la manera següent:

1. Per a la realització del videotex: 8.561.052 pessetes.

2. Per a la mecanització de la gestió d'accions formatives: 14.825.000 pessetes.

2n.) La forma de pagament serà la següent:

a) El 25% de cada una de les activitats, una vegada la Universitat de les Illes Balears hagi presentat el certificat d'inici de l'acció.

b) El 50%, en pagaments mensuals durant la mecanització, una vegada la UIB hagi certificat que el projecte avança a ritme satisfactori i de conformitat amb els objectius prevists.

c) El 25% restant, en finalitzar la mecanització, una vegada els òrgans directius del CODEFOC hi hagin donat la conformitat i presentats els justificants de les despeses efectuades, com també certificat expedit per persona responsable de l'exactitud comptable i de la certesa dels fets justificats.

Tercera. Per al primer any no existirà cost de manteniment, espai telemàtic, ni lloguer, ni explotació d'equips centrals.

Els costs de manteniment es fixaran anualment.

Quarta. La vigència d'aquest proto col annex al conveni de col·laboració de data 20 de maig de 1993 coincidirà amb la del conveni. No obstant això, el CODEFOC podrà rescindir-lo unilateralment si les activitats que s'han de realitzar no es desenvolupen d'acord amb la programació aprovada. En aquest cas la Universitat de les Illes Balears haurà de tornar les quantitats rebudes i no aplicades a les accions que s'haurien d'haver dut a terme.

Com a prova de conformitat, firmen el present conveni, en dos exemplars, al lloc i en la data indicats més amunt.

Ho faig publicar perquè se'n prengui coneixement i tengui els efectes que corresponguin.

Palma, 26 d'octubre de 1993
El Rector, Nadal Batle



 

Acords que fan referència a aquest.