FULL OFICIAL
Universitat de les
Illes Balears
Any VIII 
Núm. 87
Dimecres, 22 de desembre de 1993  
Any
Núm.
Acord
Cercar
?
DISPOSICIONS GENERALS
Junta de Govern
2075 ACORD NORMATIU del dia 30 de novembre de 1993 pel qual es ratifica el Conveni entre la Universitat de les Illes Balears i la Direcció Provincial del Ministeri d'Educació i Ciència de les Balears, aprovat pel Consell Executiu del dia 18 de maig de 1993.

Palma, 18 de novembre de 1993

REUNITS

D'una part, l'Il·lustríssim Senyor Andreu Crespí Plaza, director provincial del Ministeri d'Educació i Ciència de les Balears.

De l'altra, el Magnífic i Excel·lentíssim Senyor Nadal Batle Nicolau, Rector de la Universitat de les Illes Balears, com a representant d'aquesta, segons el que estableixen la Llei orgànica 11/1983, de 25 d'agost, de reforma universitària, i el Reial decret 1666/1989, de 22 desembre, pel qual s'aproven els Estatuts de l'esmentada universitat.

EXPOSEN

A) Que el conjunt documental conegut com a «Arxiu de l'Escola Annexa» prové del que varen ser, des de 1881 fins a 1986, les escoles d'ensenyament primari annexes a les diferents escoles normals (masculines, femenines i mixtes). Una part d'aquest conjunt documental ha estat generada a partir dels tràmits administratius exigits per la legislació educativa vigent en cada moment. Una altra part és fruit del funcionament acadèmic d'una escola primària que és a la vegada escola de pràctiques per a alumnes masculins/femenins normalistes.

B) Que la Direcció Provincial del Ministeri d'Educació i Ciència de les Balears vol contribuir a incrementar el patrimoni cultural de la Universitat de les Illes Balears, com a institució dedicada al servei públic de l'educació superior i a la recerca que considera que el benefici social que es derivi de la seva actuació serà més gran com més siguin els mitjans de què disposi. Que, al mateix temps, la Universitat de les Illes Balears disposa de la infrastructura necessària i el personal adient per garantir la conservació de la documentació esmentada.

ACORDEN

Primer. La Direcció Provincial del Ministeri d'Educació i Ciència de les Balears cedeix a la Universitat de les Illes Balears un conjunt documental, al qual es fa referència a l'apartat A.

Segon. El senyor Nadal Batle Nicolau, Rector de la Universitat de les Illes Balears, en nom d'aquesta institució, accepta la cessió en els termes continguts a les clàusules següents.

Tercer. La cessió es fa amb la finalitat expressa que la Universitat de les Illes Balears ordeni i catalogui l'objecte de la cessió, per tal que els estudiosos de la nostra comunitat puguin utilitzar-la.

Quart. La Universitat de les Illes Balears no pot disposar per a cap acte o contracte dels béns cedits sense el consentiment per escrit de la Delegació Provincial del Ministeri d'Educació i Ciència de les Balears. Així mateix, l'objecte de la cessió revertirà automàticament, i per tant de ple dret, al patrimoni del cedent en el supòsit que desaparegui la Universitat de les Illes Balears.

Cinquè. De tota publicació que faci la Universitat de les Illes Balears sobre el conjunt documental al qual fa referència l'apartat A se'n facilitarà gratuïtament un exemplar al centre d'origen, al Col·legi Públic de Pràctiques, amb el nom actual o bé amb qualsevol altra denominació que tingui.

Sisè. La Universitat de les Illes Balears facilitarà la consulta d'aquest conjunt documental als mestres del Col·legi Públic de Pràctiques, amb aquest nom o qualsevol altre que pugui tenir, una vegada situat a la facultat.

Llegit per totes dues parts l'acord i com a prova de conformitat amb el que s'hi expressa, el signen en dos exemplars al lloc i en la data indicats a l'encapçalament.

Ho faig publicar perquè se'n prengui coneixement i tengui els efectes que corresponguin.

Palma, 30 de novembre de 1993
El Rector, Nadal Batle



 

Acords que fan referència a aquest.