FULL OFICIAL
Universitat de les
Illes Balears
Any VIII 
Núm. 87
Dimecres, 22 de desembre de 1993  
Any
Núm.
Acord
Cercar
?
DISPOSICIONS GENERALS
Junta de Govern
2074 ACORD NORMATIU del dia 30 de novembre de 1993 pel qual es ratifica el Conveni entre la Universitat de les Illes Balears i la Vice-presidència del Govern Balear.

Palma, 8 de setembre de 1993

ES REUNEIXEN

D'una banda, l'Honorable Senyora Maria Rosa Estaràs Ferragut, vice -presidenta del Govern Balear, i de l'altra, el Magnífic i Excel·lentíssim Senyor Nadal Batle Nicolau, Rector de la Universitat de les Illes Balears.

La primera actua en virtut de les facultats que té conferides per l'Ordre del president del Govern de 13 de juliol de 1993 (BOCAIB núm. 90, de 24 de juliol). El segon, en la representació legal que té.

Ambdues parts es reconeixen mútua capacitat d'obrar i obligar-se i

MANIFESTEN

I. L'Ordre de la Presidència del Govern de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears del dia 18 de juny de 1993 per la qual es reestructura el Govern de la Comunitat Autònoma creà la Vice -presidència i adscriví a aquest departament l'Oficina d'Ajuda a les Víctimes del Delicte.

La Vice-presidència té la intenció, en col·laboració amb institucions docents i educatives, de potenciar els estudis i la investigació en el camp de la victimologia, com també la difusió de les activitats que duu a terme l'Oficina d'Ajuda a les Víctimes del Delicte (AVD).

II. El Departament de Dret Públic de la Universitat de les Illes Balears i l'Institut de Ciències de l'Educació, amb la participació de la Secció Delegada de l'Institut de Criminologia de la Universitat de Barcelona, han organitzat un programa d'estudis de criminologia adreçats fonamentalment a estudiants i profession als interessats en el tractament del fenomen de la delinqüència i la prevenció del delicte. El pla d'estudis d'especialització en criminologia tindrà una durada de dos anys, i als que superin les matèries acadèmiques obligatòries hom els concedirà el títol d'Especialista Universitari en Criminologia.

Per altra banda, el Departament de Dret Públic de la UIB vol establir un acord de col·laboració amb l'Oficina d'Ajut a les Víctimes del Delicte als efectes d'intercanvi d'experiències en l'àrea de la criminologia en defensa de la necessària consecució d'una major seguretat ciutadana.

Per tot això,

CONVENEN

Primer. La Vice-presidència del Gov ern Balear i la Universitat de les Illes Balears-- Departament de Dret Públic i Institut de Ciències de l'Educació, amb la participació de la Secció Delegada de l'Institut de Criminologia de la Universitat de Barcelona-- estan interessades a formalitzar vies de col·laboració mútua per tal de potenciar els estudis de criminologia i la investigació en l'àrea de la victimologia, tractament del fenomen de la delinqüència i la prevenció del delicte i l'assistència a les víctimes.

Segon. L'ajut en el marc de l'esmentat acord de col·laboració és materialitzarà en l'aportació a la Universitat de les Illes Balears de la quantitat necessària per finançar el possible dèficit real, fins a un límit màxim de 500.000 pessetes, per dur a terme les actuacions docents del primer curs d'Estudis d'Especialització en Criminologia, que es detraurà de la partida 11100 112200 64000 del pressupost vigent.

Tercer. El pagament de la quantitat esmentada s'efectuarà, amb el certificat previ dels òrgans competents de la Universitat de les Illes Balears, abans de dia 31 de desembre de 1993.

I com a prova de conformitat, ambdues parts signen el present conveni, en tres exemplars i amb un sol efecte, al lloc i el dia esmentats a l'encapçalament.

Ho faig publicar perquè se'n prengui coneixement i tengui els efectes que corresponguin.

Palma, 30 de novembre de 1993
El Rector, Nadal Batle



 

Acords que fan referència a aquest.