FULL OFICIAL
Universitat de les
Illes Balears
Any VIII 
Núm. 87
Dimecres, 22 de desembre de 1993  
Any
Núm.
Acord
Cercar
?
DISPOSICIONS GENERALS
Junta de Govern
2073 ACORD NORMATIU del dia 30 de novembre de 1993 pel qual es ratifica el Conveni de col.laboració entre la Universitat de les Illes Balears --a través de l'Institut de Cičncies de l'Educació (ICE) --i el Consorci per al Desenvolupament de la Formació Ocupacional (CODEFOC).

Palma, el dia 1 de setembre de 1993

REUNITS

Per una banda, el Consorci per al Desenvolupament de la Formació Ocupacional (CODEFOC), representat pel president, Honorable Senyor Cristòfol Triay Humbert.

I per l'altra, l'Institut de Ciències de l'Educació (ICE), representat pel direc tor, senyor Jaume Sureda Negre.

ANTECEDENTS

I. La Comissió de les Comunitats Europees va decidir el 18 de desembre de 1990 de crear una iniciativa comunitària referent a les noves qualificacions, noves competències i noves oportunitats d'ocupació produïdes per la consecució del mercat interior i els canvis tecnològics, d'acord amb el que es disposa a l'article 11 del reglament (CEE) núm. 4253/88 (90/C 327/03).

II. En data 16 de febrer de 1993 la Comissió de les Comunitats Europees comunica a la Conselleria de Treball i Transports l'aprovació del programa operatiu del projecte EUR-167 denominat «Promoció de noves qualificacions turístiques a través del Consorci per al Desenvolupament de la Formació Ocupacional».

III. Són membres col·laboradors del projecte esmentat el Consorci per al Desenvolupament de la Formació Ocupacional (CODEFOC) i la Universitat de les Illes Balears.

IV. En data 4 de març de 1993 es va signar un conveni de col·laboració entre el Govern de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears i el Consorci per al Desenvolupament de la Formació Ocupacional (CODEFOC) per complir el programa de formació ocupacional denominat CODEFOC-93.

V. L'objecte d'aquest Consorci és gestionar i promoure el desenvolupament d'activitats de formació ocupacional en l'àmbit de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, amb subjecció a la normativa que li sigui aplicable.

VI. Ambdues parts signatàries d'aquest conveni manifesten la voluntat de posar en marxa dins aquest projecte un estudi i acció pilot denominat «Titulat superior en Turisme», inclòs dins la iniciativa comunitària EUROFORM.

En consideració a això, ambdues parts acorden de subscriure el present conveni amb subjecció a les següents

CLÀUSULES

Primera. L'objecte d'aquest conveni és posar en marxa dins el projecte «Promoció de noves qualificacions turístiques a través del Consorci per al Desenvolupament de la Formació Ocupacional» un treball d'anàlisi i prospectiva, programació, preparació, experimentació, avaluació i difusió dels resultats de les accions de formació i foment d'ocupació denominat «Titulat su perior en Turisme» perquè posteriorment serveixi de suport per als cursos que s'hagin d'impartir.

Amb aquesta finalitat, l'Institut de Ciències de l'Educació realitzarà un estudi i posteriorment executarà una acció pilot de dos mesos de durada adreçada a seixanta alumnes. L'acció pilot comprendrà els dos primers mesos de la posada en pràctica de la titulació superior de Turisme.

L'estudi contindrà els apartats següents:

1. Els títols propis de la UIB.

2. El perquè dels estudis de Turisme i la necessitat d'una nova titulació superior.

3. Estructuració actual i futura dels estudis de Turisme de les Illes Balears.

4. Estructuració de la titulació supe rior de Turisme (segon cicle).

5. Òrgans articuladors de la titulació superior de Turisme.

6. La posada en pràctica de la titulació superior de Turisme.

Segona. La coordinació de les accions es farà des del CODEFOC, el qual haurà de facilitar aquesta tasca, com també qualsevol altre control i inspecció realitzat pel Fons Social Europeu.

Tercera. L'Institut de Ciències de l'Educació s'obliga a:

1. Desenvolupar l'estudi i l'acció pilot habilitant tots els mitjans materials i hu mans que siguin necessaris a aquest efecte.

2. Presentar al CODEFOC els programes i horaris de les activitats que s'hagin de desenvolupar durant l'acció pilot, que comprendrà els dos primers mesos de la posada en pràctica de la titulació superior de Turisme.

3. Presentar al CODEFOC la documentació relativa a la justificació de la realització de les activitats, d'acord amb el que estableix la normativa aplicable, com també la memòria final de les accions que s'hagin de desenvolupar dins aquest conveni.

Una vegada finalitzada, haurà de presentar cinc exemplars de l'estudi realitzat.

Quarta. 1r.) El CODEFOC s'obliga a sufragar el cost econòmic del curs que s'ha d'impartir.

A aquest efecte, transferirà a l'Institut de Ciències de l'Educació, en concepte de cost total del projecte, la quantitat de fins a 12.000.000 de pessetes, que es repartiran de la manera següent:

1. Per a la realització de l'estudi: 9.488.649 pessetes.

2. Per a la realització d'una acció pilot referida a l'estudi anterior: 2.511.351 pessetes.

2n.) La forma de pagament serà la següent:

a) El 25% del total, una vegada l'Institut de Ciències de l'Educació (ICE) hagi presentat el certificat d'iniciació de l'acció.

b) El 50%, en pagaments mensuals durant la realització de l'acció, una vegada l'Institut de Ciències de l'Educació (ICE) hagi certificat que el projecte avança a ritme satisfactori i de conformitat amb els objectius prevists.

c) El 25% restant, una vegada presentats la memòria final del projecte i els justificants de les despeses efectuades, com també certificat expedit per persona responsable de l'exactitud comptable i de la certesa dels fests justificats.

Cinquena. La vigència d'aquest conveni acabarà el 31 de desembre de 1993. No obstant això, el CODEFOC podrà rescindir-lo unilateralment si les activitats que s'han de realitzar no es desenvolupen d'acord amb la programació aprovada. En aquest cas, l'Institut de Ciències de l'Educació (ICE) haurà de tornar les quantitats rebudes i no aplicades a les accions que s'havien de dur a terme.

Com a prova de conformitat, firmen el present conveni, en dos exemplars, al lloc i en la data indicats més amunt.

Ho faig publicar perquè se'n prengui coneixement i tengui els efectes que corresponguin.

Palma, 30 de novembre de 1993
El Rector, Nadal Batle



 

Acords que fan referència a aquest.