FULL OFICIAL
Universitat de les
Illes Balears
Any VIII 
Núm. 87
Dimecres, 22 de desembre de 1993  
Any
Núm.
Acord
Cercar
?
DISPOSICIONS GENERALS
Junta de Govern
2067 ACORD NORMATIU del dia 30 de novembre de 1993 pel qual es ratifica el Conveni de col.laboració entre la Universitat de les Illes Balears i l'Institut Nacional d'Ocupació.

PREÀMBUL

L'Institut Nacional d'Ocupació, com a organisme autònom del Ministeri de Treball i Seguretat Social, entre d'altres funcions, té encomanada la gestió de programes de foment de l'ocupació que permetin de compensar l'insuficient nivell de contractació en l'esfera privada a través de l'ocupació de treballadors desocupats per organismes i administracions públics, per a la realització d'obres o serveis d'interès social i general.

Per això,

a Madrid, el 29 de juliol de 1993,

REUNITS

El Magnífic i Excel·lentíssim Senyor Nadal Batle Nicolau, com a Rector de la Universitat de les Illes Balears, nomenat pel Reial decret 292/1990, de 2 de març (BOE de 3 de març).

L'Il·lustríssim Senyor Ramon Salabert Parramon, com a director general de l'Institut Nacional d'Ocupació, dependent del Ministeri de Treball i Seguretat Social, nomenat pel Reial decret 608/1991, de 21 d'abril (BOE de 22 d'abril).

Ambdues parts actuen en l'exercici dels càrrecs respectius, es reconeixen mútua capacitat per subscriure el present conveni i

EXPOSEN

Primer. Que la finalitat principal d'aquest conveni és participar en l'execució de la política del Govern, adreçada a la creació de llocs de treball i a la lluita contra la desocupació en general, per tant, s'orientarà cap al desenvolupament de les destreses dels treballadors mitjançant la pràctica profes sional que en millori l'ocupabilitat, per facilitar-ne la inserció o reinserció laboral, i un dels objectius d'aquest conveni és orientar els treballadors participants cap a dos tipus d'actuacions en matèria de promoció d'ocupació: autoocupació i iniciatives locals d'ocupació.

Segon. Que, en anteriors exercicis, s'han signat convenis de col·laboració INEM-Universitat de les Illes Balears, amb l'objecte de realitzar obres i serveis de competència d'aquesta darrera i d'interès general i social, els resultats dels quals han estat molt positius, tant en la mesura que han coadjuvat en la lluita contra l'atur com per l'interès públic de les obres i els serveis realitzats.

Tercer. Que l'Ordre del Ministeri de Treball i Seguretat Social de 21 de febrer de 1985 (BOE de 27 de febrer de 1985) fixa les bases de col·laboració per a l'establiment de convenis de col·laboració de l'INEM amb organismes públics, i que la base segona d'aquesta ordre disposa els aspectes mínims que han de contenir els documents per firmar cada conveni específic.

Per tot això, ambdues parts acorden de subscriure el present conveni de col·laboració, que es regirà per les següents

CLÀUSULES

Primera. El present conveni s'estableix en el marc de col·laboració regulat a l'Ordre ministerial de 21 de febrer de 1985 (BOE de 27 de febrer), com també a la Resolució de la Direcció Gen eral de l'INEM de 15 de març de 1989 (BOE de 31 de març).

Segona. Constitueix l'objecte del present conveni de realitzar obres i serveis d'interès general i social la realització dels quals permeti la creació de llocs de treball i afavoreixi la formació i la pràctica pro fessional dels treballadors contractats, segons el que estableix la base tercera, apartat 2, de l'ordre esmentada, executats per la Universitat de les Illes Balears i finançats per aquesta i per l'Institut Nacional d'Ocupació.

En el marc d'aquest conveni es faran les accions de formació professional ocupacional que s'estimin necessàries.

Tercera. L'aportació econòmica de l'INEM per al present conveni, que es destinarà a subvencionar els costs de contractació o adscripció de treballadors desocupats, serà com a màxim de 14.930.000 (catorze milions nou-centes trenta mil) pessetes.

La Universitat de les Illes Balears aportarà la infrastructura necessària per a la direcció tècnica i gestió administrativa que requereixi l'execució dels serveis que s'hagin de realitzar, com també els costs complementaris corresponents als materials i mitjans auxiliars que sigui necessari utilitzar, fins a un import de 6.324.800 (sis milions tres-centes vint-i-quatre mil vuit -centes) pessetes.

Quarta. Les professions i/o titulacions preferents dels treballadors que es contractin seran: llicenciats en Ciències Biològiques i Geografia i Història.

Els serveis que es realitzin tindran el contingut següent: realització d'estudis adreçats a l'avaluació de temes econòmico -socials i ambientals.

Cinquena. Les memòries es presentaran davant la comissió mixta i la Direcció Provincial de l'INEM corresponent amb l'antelació suficient perquè es puguin complir els terminis prevists per a l'emissió d'informes previs i selecció de treballadors i s'iniciïn les obres o els serveis en els terminis prevists a les memòries.

Sisena. Les contractacions dels treballadors desocupats es faran per alguna de les diverses modalitats que s'indiquen a la base setena, apartat 3, de l'Ordre ministerial de 21 de febrer de 1985, tenint en compte les modificacions efectuades en aquesta matèria per la Llei 22 /1992, de 30 de juliol (BOE de 4 d'agost), i utilitzant preferentment aquella que afavoreixi la formació i pràctica professional dels treballadors.

Pot utilitzar-se, igualment, l'adscripció de treballadors perceptors de prestació per desocupació per a treballs de col·laboració social.

Els treballadors adscrits en treballs temporals de col·laboració social percebran las quantitats assenyalades a l'article 38 del Reial decret 1445/1982, de 25 de juny (BOE d'1 de juliol), segons la redacció donada a alguns dels apartats pel Reial decret 1809/1986, de 28 de juny (BOE de 6 de setembre).

Setena. La selecció de treballadors s'ha de fer atenent el que estableix la base quarta de l'Ordre ministerial de 21 de febrer de 1985, com també l'apartat 3.2 de la Resolució de la Direcció General de l'INEM de 15 de març de 1989. La comissió mixta, segons les atribucions establertes a la base quarta, apartat 3, de l'Ordre ministerial de 21 de febrer de 1985, valorarà els criteris a tenor de la problemàtica de desocupació existent, i adoptarà els mitjans necessaris per a la contractació d'aquells col·lectius més desafavorits en el mercat de treball.

Vuitena. Els contractes o adscripcions, subvencionats per l'INEM, no poden sobrepassar la vigència del present conveni, el qual s'acorda que acabi el 28 de febrer de 1994.

Novena. Per seleccionar les obres i els serveis, aprovar les memòries, executar aquest conveni i fer-ne el seguiment i per resoldre els dubtes que puguin sorgir a l'hora d'intrerpretar-lo, es crea la comissió mixta paritària, composta pels membres següents:

En representació de l'Institut Nacional d'Ocupació: el subdirector general de Promoció d'Ocupació, que la presidirà; el cap de l'àrea de Promoció d'Ocupació i el cap del Servei de Programes d'Ocupació Pública Institucional, que actuarà com a secretari.

En representació de la Universitat de les Illes Balears: el vice-rector de Coordinació Educativa; la vice-rectora associada i el vice-rector associat.

A més dels representants amb vot, hi poden assistir, en qualitat d'experts, les persones que cada part cregui necessàries.

La comissió mixta pot crear els grups de treball que estimi necessaris per al desenvolupament i la coordinació de les accions previstes.

Desena. D'acord amb el que estableix la base onzena de l'Ordre ministerial de 21 de febrer de 1985, les institucions signatàries donaran les instruccions oportunes perquè es faci publicitat, perquè se'n prengui coneixement, dels serveis realitzats a l'empara d'aquest conveni.

Onzena. Per donar compliment al que estableix la base vuitena de l'Ordre ministerial de 21 de febrer de 1985, com també l'apartat 4 de la Resolució de 15 de març de 1989, l'organisme col·laborador ha d'informar de l'estat de les obres i els serveis a l'Institut Nacional d'Ocupació mitjançant la direcció provincial corresponent, i ha d'enviar les memòries d'iniciació en el termini màxim de deu dies, una vegada començades les obres o els serveis, i les memòries de finalització, en el termini màxim d'un mes, una vegada acabats aquests, com també el certificat de recepció de fons una vegada rebuda la transferència econòmica corresponent.

Dotzena. En tot el que no s'especifica en el present conveni, ambdós organismes s'atindran al que estableix l'Ordre minis terial de 21 de febrer de 1985 (BOE de 27 de febrer) i a la Resolució de la Direcció General de l'INEM de 15 de març de 1989 (BOE de 31 de març).

I atès que ambdues parts estan d'acord amb el contingut d'aquest document i perquè consti, i com a prova de conformitat, el firmen en dos exemplars, al lloc i en la data esmentats al començament.

Ho faig publicar perquè se'n prengui coneixement i tengui els efectes que corresponguin.

Palma, 30 de novembre de 1993
El Rector, Nadal Batle



 

Acords que fan referència a aquest.