FULL OFICIAL
Universitat de les
Illes Balears
Any VIII 
Núm. 87
Dimecres, 22 de desembre de 1993  
Any
Núm.
Acord
Cercar
?
DISPOSICIONS GENERALS
Junta de Govern
2065 ACORD NORMATIU del dia 30 de novembre de 1993 pel qual es ratifica el Conveni de col.laboració entre la Universitat de les Illes Balears i les universitats de l'Eix Cafeter de Colòmbia.

Armenia, 30 de juny de 1993

Considerant que les universitats de l'Eix Cafeter i la Universitat de les Illes Balears reconeixen la importància de promoure relacions interuniversitàries, com també la necessitat de mantenir llaços culturals, educatius, professionals i científics facilitant els intercanvis de pro fessors, investigadors i estudiants, els rectors de les universitats de l'Eix Cafeter i el Rector de la Universitat de les Illes Balears acorden de signar el present conveni, que conté les següents:

CLÀUSULES

Primera. Les parts es comprometen a promoure i desenvolupar, dins les seves possibilitats, aquelles activitats de col·laboració que corresponguin a les àrees en què les universitats de l'Eix Cafeter i la Universitat de les Illes Balears manifestin interès per dur a terme intercanvis acadèmics i actuacions o programes conjunts d'investigació, docència i extensió cultural, en aquells camps en què les parts convinguin.

Segona. Les activitats esmentades es concretaran preferentment en els camps següents:

a) Intercanvi d'investigadors i professors universitaris.

b) Intercanvi d'informació, documentació i publicacions.

c) Organització de conferències, seminaris i cursos sobre problemes i qüestions que puguin interessar les universitats de l'Eix Cafeter i la Universitat de les Illes Balears.

d) Intercanvi de becaris de postgrau i de doctorat entre les universitats de l'Eix Cafeter i la Universitat de les Illes Balears.

e) Realització de programes conjunts de formació i especialització de professorat.

f) Definició coordinada de línies d'investigació i realització de treballs d'investigació conjunts.

Tercera. El personal tècnic i docent que ofereixin les institucions per les activitats esmentades a la clàusula ante rior haurà de ser acceptat per les parts sota els estrictes principis d'idoneïtat professional per a les tasques preteses.

Quarta. Per articular més eficaçment les activitats previstes a la clàusula ante rior es promourà la firma de protocols addicionals per al desenvolupament d'àrees prioritàries o de programes específics de col·laboració. Als esmentats protocols es concretaran els terminis en què hagin de funcionar i la durada que tindran, es proposaran les tasques que s'hagin de desenvolupar, s'estudiaran i es definiran fórmules per a la realització de les activitats concretes i es designaran els responsables de l'execució del conveni per part de cada institució.

Cinquena. Als esmentats protocols els aspectes financers relacionats amb els intercanvis de personal acadèmic per estades no inferiors a tres setmanes i no superiors a un any acadèmic es regularan, d'acord amb un principi de reciprocitat, de la manera següent:

a) Totes les despeses de desplaçament seran cobertes per la part o les parts que enviïn el professor o investigador. Aquestes parts mantindran els sous del lloc d'origen.

b) Totes les despeses d'estada, allotjament i alimentació seran cobertes per la part o les parts receptores.

Sisena. En casos d'estada de més de sis mesos, la part que rep podrà donar al visitant una quantitat extra destinada a cobrir despeses suplementàries que serà objecte d'acord en cada cas concret.

Setena. Si es tracta de becaris de postgrau que hagin obtingut una beca de la part que envia o d'alguna altra institució, aquestes parts cobriran, a més, les despeses de transport. La part o les parts receptores cobriran les despeses acadèmiques com ara inscripció, col·legiatura, dret d'examen, etc.

Vuitena. Les parts que signen el present document convenen a gestionar l'obtenció de recursos financers destinats a sufragar les activitats indicades a les clàusules anteriors, i s'esforçaran per preveure als seus pressuposts els mitjans necessaris per poder realitzar el que s'ha acordat en aquest conveni.

Novena. Ambdues parts es comprometen a:

a) Acceptar l'adhesió al present conveni de les universitats i els centres d'investigació dels països respectius amb els quals tinguin convenis o programes d'interès comú.

b) Organitzar reunions sobre els temes objecte d'aquest conveni amb la participació de personalitats i autoritats universitàries vinculades a les parts que per la seva experiència i interès puguin contribuir a aquests efectes.

Desena. El present conveni té una durada indefinida i qualsevol de les parts pot donar-la per acabada amb una denúncia prèvia a l'altra almenys amb noranta dies d'antelació. No obstant això, els projectes que hi pugui haver en fase de realització com a conseqüència dels protocols addicionals esmentats a la clàusula quarta s'han de dur a terme.

Perquè consti i tingui els efectes consegüents, se signa el present acord en dos exemplars i amb un sol efecte.

Ho faig publicar perquè se'n prengui coneixement i tengui els efectes que corresponguin.

Palma, 30 de novembre de 1993
El Rector, Nadal Batle



 

Acords que fan referència a aquest.