FULL OFICIAL
Universitat de les
Illes Balears
Any VIII 
Núm. 82
Dimecres, 30 de juny de 1993
Any
Núm.
Acord
Cercar
?
DISPOSICIONS GENERALS
Junta de Govern
1942 ACORD NORMATIU del dia 21 de juny de 1993 pel qual es ratifica el Conveni de cooperació entre la Universitat de les Illes Balears i la Direcció General d'Investigació Científica i Tècnica per a la subvenció de contractes postdoctorals en grups d'investigació, aprovat pel Consell Executiu del dia 11 de novembre de 1992.

Palma/Madrid, 30 de setembre de 1992

REUNITS

D'una banda, el Magnífic i Excel·lentíssim Senyor Nadal Batle Nicolau, Rector de la Universitat de les Illes Balears, com a representant d'aquesta, segons el que estableixen la Llei orgànica 11/1983, de 25 d'agost, de reforma universitària, i el Reial decret 1666/1989, de 22 de desembre, en el qual s'aproven els Estatuts de l'esmentada universitat.

I de l'altra, l'Il·lustríssim Senyor Roberto Fernández de Caleya y Álvarez, director general d'Investigació Científica i Tècnica, en representació del Ministeri d'Educació i Ciència, en virtut de les atribucions delegades, Ordre de 9 de maig de 1991.

Ambdues parts es reconeixen mútuament competència per intervenir en la representació que exerceixen i, a l'efecte,

EXPOSEN

Que és intenció de les entitats que representen de possibilitar, mitjançant la subscripció de contractes per obra o servei determinats, la incorporació de joves doctors que hagin fet una estada de perfeccionament a l'estranger a grups d'investigació que desenvolupen habitualment l'activitat investigadora a la Universitat de les Illes Balears. La incorporació serà subvencionada pel Ministeri d'Educació i Ciència, per la qual cosa, d'acord amb la Resolució d'11 de març de 1992 (BOE de 2 d'abril), articulen la seva col·laboració d'acord amb les següents

ESTIPULACIONS

Primera. L'objecte del present conveni és transferir les quantitats que s'indiquin als annexos a favor de la Universitat de les Illes Balears perquè aquesta entitat, per fer les obres o els serveis que s'indiquen en cada annex, contracti els investigadors que s'indiquen en cada cas, que varen ser seleccionats per la Universitat de les Illes Balears, i, posteriorment, objecte d'una sol·licitud de subvenció a l'empara del que estableix la Resolució d'11 de març de 1992 (BOE de 2 d'abril).

Segona. Els contractes l'activitat dels quals se subvenciona són els que s'indiquen en cada un dels annexos d'aquest conveni i aquells que les parts estableixin al llarg del període de durada del conveni mitjançant annexos successius.

Tercera. La Universitat de les Illes Balears no pot integrar el personal investigador contractat mitjançant les subvencions objecte d'aquest conveni dins el seu àmbit organitzatiu i directiu, ni utilitzar-ne els serveis per a cap activitat que excedeixi les pròpies objecte del contracte subvencionat si aquest no s'ha rescindit prèviament dins el termini i en la forma escaient. És exclusivament responsabilitat de la Universitat de les Illes Balears qualsevol circumstància que es pugui derivar de l'incompliment d'aquesta obligació.

Quarta. Amb càrrec a l'obligació pressupostària 18 08 781 del programa 541 a Investigació Científica, la Direcció General d'Investigació Científica i Tècnica aportarà a la Universitat de les Illes Balears les quantitats que s'indiquen per a cada un dels contractes a l'annex 1, en què es detallen els costs de cada un dels contractes postdoctorals i les quantitats subvencionades en cada cas. La Direcció General d'Investigació Científica i Tècnica transferirà anualment de forma global les quantitats que resultin de sumar les subvencions concedides i les minorarà, si escau, en les quantitats que constitueixen el romanent1 d'accions anteriors subvencionades i no completades.

Cinquena. La Universitat de les Illes Balears notificarà a la Direcció General d'Investigació Científica i Tècnica la firma de cada contracte i la resolució d'aquests en les setanta-dues hores següents al mo ment en què es produeixin aquestes situacions, i posteriorment n'enviarà fotocòpia compulsada acreditativa. De la mateixa manera, abans del 20 de desembre de cada any trametrà a la Direcció General d'Investigació Científica i Tècnica la documentació que acrediti la despesa realitzada, individualitzada per a cada un dels contractes i per activitat subvencionada, durant l'any pressupostari.

Sisena. L'execució d'aquest conveni queda subjecta al règim de subvencions establert a l'Ordre de 8 de novembre de 1991 i, consegüentment, a l'obligació de rendició de comptes prevista i de reintegrament, si escau, de l'aportació no executada a la destinació estipulada.

Setena. Aquest conveni serà vigent des de la data en què se signi fins que acabin els contractes postdoctorals que s'indiquen als annexos.

Com a prova de conformitat amb tot el que s'ha estipulat, ambdues parts signen aquest conveni en quatre exemplars, dos redactats en català i dos en castellà, al lloc i en la data indicats a l'encapçalament.

1. A l'efecte, tenen la consideració de romanent les transferències fetes a la Universitat amb càrrec a les aplicacions pressupostàries 18 08 781 i 18 08 782 i que no s'hagin justificat a la Direcció General d'Investigació Científica i Tècnica per a despeses annexes de la formació i el perfeccionament d'investigadors.

Ho faig publicar perquè se'n prengui coneixement i tengui els efectes que corresponguin.

 

Palma, 21 de juny de 1993

El Rector, Nadal Batle





Acords que fan referència a aquest.