FULL OFICIAL
Universitat de les
Illes Balears
Any VIII 
Núm. 78
Divendres, 26 de febrer 1993
Any
Núm.
Acord
Cercar
?
DISPOSICIONS GENERALS
Junta de Govern
1848 ACORD NORMATIU del dia 25 de gener de 1993 pel qual es ratifica l'Acord marc de col.laboració entre la Universitat de les Illes Balears i la Unió Sindical Obrera de les Illes Balears, aprovat pel Consell Executiu del dia 30 de setembre de 1992.

Palma, 22 de desembre de 1992

REUNITS

D'una banda, el Magnífic i Excel·lentíssim Senyor Nadal Batle Nicolau, Rector de la Universitat de les Illes Balears, com a representant d'aquesta, segons el que estableixen la Llei orgànica 11/1983, de 25 d'agost, de reforma universitària, i el Reial decret 1666/1989, de 22 de desembre, en el qual s'aproven els Estatuts de l'esmentada universitat.

I, de l'altra, el senyor Valentín García Gómez, secretari general de la Unió Sindical Obrera de les Illes Balears, que actua en representació de l'organització sindical.

DECLAREN

Que l'article 44 de la Constitució espanyola preveu l'accés a la cultura com un dret de tothom i encarrega als poders públics la promoció de la ciència i de la investigació científica i tècnica en benefici de l'interès general.

Que l'article 1 de la Llei de reforma universitària defineix la Universitat com un servei públic que té entre les seves funcions la de donar suport científic i tècnic al progrés social.

Que els Estatuts de la Universitat de les Illes Balears estableixen al títol preliminar el caràcter propi d'institució dedicada al servei públic i lligada a la realitat històrica, científica, social i econòmica, i al títol V declaren que es fomentarà una adequada política de convenis i intercanvis, com també la importància especial que es concedeix a les relacions amb institucions culturals, polítiques i sòcio-econòmiques.

Que a l'article 5, apartat h, i a l'apartat 4.3.38 de la Resolució general del V Congrés regional de la Unió Sindical Obrera de les Illes Balears, de data 31 de maig i 1 de juny de 1991, es remarca la formació com un dels instruments bàsics per al desenvolupament de les activitats sòcio-culturals i professionals dels treballadors com a subjectes actius del procés de transformació social.

Que s'obre així un camp de col·laboració entre ambdues institucions, sobretot en matèria de recerca i formació, especialment necessària si es té en compte que aquesta col·laboració no ha existit en els anys precedents i que hi ha un vast camí en comú per recórrer.

Que la instrumentalització de la cooperació entre ambdues institucions signants pot fer-se per la via convencional d'acords, amb les facultats que en aquesta línia atorguen a les universitats la Llei de reforma universitària i els seus propis Estatuts.

En conseqüència, per establir les bases per a la col·laboració esmentada, ambdues institucions subscriuen el present conveni atenint-se a les següents

CLÀUSULES

Primera. Objectius de l'acord.
Intercanvi d'informació científica, tècnica i cultural.

Col·laboració d'ambdues institucions en aquells programes d'investigació que, de mutu acord, es considerin convenients.

Col·laboració de la Universitat de les Illes Balears en els programes i cursos de formació que es facin per als membres del sindicat.

Cooperació del sindicat pel que fa a l'estudi i la recerca que posi en marxa la Universitat, especialment referits al camp del treball.

Segona. Contingut de la col·laboració.
Cada organisme pot proposar a l'altre, per mitjà de la comissió que més endavant s'esmentarà, la realització d'estudis, programes d'investigació, col·laboracions tècniques o activitats conjuntes, o de dur-los a terme conjuntament.
a) Estudis, informes i dictàmens.
La Unió Sindical Obrera de les Illes Balears pot proposar a les diferents unitats especialitzades de la Universitat de les Illes Balears l'elaboració d'estudis, informes o dictàmens sobre aspectes determinats i segons els convenis específics que s'estableixin en cada cas.
Per la seva banda, i també mitjançant els seus serveis tècnics, la Unió Sindical Obrera de les Illes Balears aportarà la seva col·laboració en el mateix sentit.
b) Projectes d'investigació.
Es pot concertar la realització de programes d'investigació efectuats a través de protocols conjunts.
Així mateix, cada un d'aquests organismes pot proposar a l'altre la realització de determinats projectes d'investigació.
c) Activitat general de recerca.
La Unió Sindical Obrera de les Illes Balears facilitarà les dades necessàries a les unitats de la Universitat que calgui ajudar per a les activitats de recerca que duguin a terme.
En les activitats de recerca de la Universitat, quan calgui i en els termes que s'acordin en cada cas, hi participaran també membres del sindicat signant.
d) Formació i extensió universitària.
La Universitat de les Illes Balears durà a terme activitats d'extensió universitària per al foment i la difusió de la cultura i els coneixements, de la qual cosa seran beneficiaris els membres del sindicat.
La Unió Sindical Obrera de les Illes Balears pot proposar a la Universitat la realització de cursos de formació, que aquesta determinarà.
e) Difusió d'informació.
Ambdues institucions poden mantenir programes de difusió d'informació mitjançant els seus propis centres de documentació tècnica.

Tercera. Acció conjunta.
El present acord es posarà en pràctica a través de l'establiment de convenis específics entre la Universitat de les Illes Balears i la Unió Sindical Obrera de les Illes Balears.
Per a l'aportació de serveis s'hauran d'estipular prèviament les condicions tècniques i econòmiques en cada cas par ticular.

Quarta. Comissió coordinadora i de seguiment.
Per desenvolupar aquest acord i fer-ne el seguiment es constitueix una comissió formada paritàriament per un màxim de cinc membres de cada un dels organismes signants, designats pels
òrgans competents d'acord amb els Estatuts de les institucions respectives.
La comissió coordinadora es reunirà un mínim d'una vegada l'any per poder establir el programa de convenis i activitats conjuntes, analitzar les activitats realitzades i redactar la memòria, que serà sotmesa a les institucions signants.

Cinquena. Contingut dels convenis.
Els convenis específics han d'incloure amb detall les qüestions següents:
a) Definició de l'objectiu que es persegueix.
b) Descripció del programa de treball, amb indicació del calendari previst i la forma de seguiment.
c) Aportació de mitjans i personal de cada organisme. En cas que es prevegi finançament exterior, distribució d'aquest i adscripció del material adquirit amb els fons corresponents.
d) Persona resposable tècnica o científica de cada organisme, que tindrà la responsabilitat del projecte o conveni concret.
e) En qualsevol cas en què l'un o l'altre organisme presti material, s'ha de fer constar la data de devolució.

Sisena. Signatura dels convenis.
Els convenis específics els signaran el Rector de la Universitat de les Illes Balears i el secretari general de la Unió Sindical Obrera de les Illes Balears.

Setena. Vigència de l'acord.
Aquest acord entrarà en vigor en el moment en què se signi i tindrà una durada de tres anys. Es renovarà automàticament pel mateix període si cap de les parts no comunica a l'altra amb sis mesos d'antelació la voluntat de donar-lo per acabat.
Aquesta decisió, en cas que es produeixi, no afectarà la durada dels convenis específics, els quals continuaran vigents segons les dades establertes en el protocol conjunt.

Les parts implicades mostren la conformitat amb les clàusules que s'han exposat i les subscriuen el dia i en el lloc indicats al començament.

Ho faig publicar perquè se'n prengui coneixement i tengui els efectes que corresponguin.

 

Palma, 12 de gener de 1993

El Rector, Nadal Batle





Acords que fan referència a aquest.