FULL OFICIAL
Universitat de les
Illes Balears
Any VII 
Núm. 72
Divendres, 24 de juliol de 1992 
Any
Núm.
Acord
Cercar
?
DISPOSICIONS GENERALS
Junta de Govern
1706 RESOLUCIÓ del Rectorat del dia 22 de juny de 1992 per la qual es fa públic el Protocol entre la Universitat de les Illes Balears i la Universitat París-Dauphine per un programa de doble formació.

París, 19 de juny de 1992

Dins el marc de col·laboració entre la Universitat de les Illes Balears i la Universitat París-Dauphine, que ja s'ha concretat en un conveni i en programes europeus d'ensenyament i de recerca (Erasmus, accions integrades franco-

espanyoles), ambdues universitats estableixen el protocol següent, que fixa, en particular, les modalitats generals per a l'expedició d'una llicenciatura doble: «Maîtrise de Génie Mathématique et Informatique de l'IUP Science et Technologie de l'Information» de la Universitat París-Dauphine i Llicenciatura/Enginyeria d'Informàtica de la Universitat de les llles Balears.

Aquest acord també té per objecte desenvolupar la col·laboració entre ambdues institucions en l'àmbit de l'ensenyament de les matemàtiques i de les ciències de la informació i de la comunicació, i es basa en la qualitat mútua que es reconeixen ambdues institucions, en la col·laboració actual i en la complementarietat en determinades àrees.

I. Conveni per una llicenciatura doble

1. Admissió d'estudiants

Només poden ser admesos en aquest programa de doble llicenciatura els estudiants d'una de les dues institucions que facin una part important de llurs cursos en l'altra institució i que tinguin un nivell de llengua suficient.

El procés de selecció dels estudiants serà supervisat per una comissió pedagògica mixta, i la selecció es farà basant-se en la proposta de la universitat d'origen.

2. Condicions per a l'expedició de la llicenciatura doble

El reconeixement d'estudis sempre és difícil, especialment si s'han fet en països diferents: la Universitat París-Dauphine i la Universitat de les Illes Balears consideren que es pot expedir una llicenciatura doble en els casos següents:

Els estudiants de tercer curs de l'IUP Ciència i Tecnologia de la Informació de la Universitat París-Dau phine que assoleixin durant el darrer any cinquanta crèdits (unes cinc-centes hores d'ensenyament) d'informàtica i matemàtiques a la Universitat de les Illes Balears i hi facin el projecte de fi de carrera poden obtenir la Llicenciatura /Enginyeria d'Informàtica de la Universitat de les Illes Balears i la «Maîtrise de Génie Mathématique et Informatique de l'IUP Science et Technologie de l'Information» de la Universitat París-Dauphine, amb el benentès que l'expedició del títol d'Enginyer Mestre resta sotmesa a les condicions definides per l'IUP.

Els estudiants de la Universitat de les Illes Balears que hagin obtingut la meitat dels crèdits del segon cicle d'Infomàtica, tinguin un nivell de matemàtiques compatible amb el que s'exigeix a l'IUP, segueixin els ensenyaments de tercer curs de l'IUP Ciència i Tecnologia de la Informació i hi facin el projecte de fi de carrera poden obtenir la «Maîtrise de Génie Mathématique et Informatique de l'IUP Science et Technologie de l'Information» de la Universitat París-Dauphine i la Llicenciatura/Enginyeria d'Informàtica de la Universitat de les llles Balears.

Els estudiants de la Universitat de les llles Balears amb el primer cicle d'Informàtica o Telemàtica (tres anys d'estudis) que tinguin un nivell de matemàtiques compatible amb el que s'exigeix a l'IUP, segueixin els ensenyaments de l'opció de matemàtiques aplicades del tercer curs de l'IUP eventualment reforçats i hi facin un projecte de fi de carrera de matemàtiques aplicades i, a més, obtinguin seixanta crèdits addicionals de segon cicle d'Informàtica a la UIB, poden obtenir la «Maîtrise de Génie Mathématique et Informatique de l'IUP Science et Technologie de l'Information» de la Universitat París-Dauphine i la Llicenciatura/Enginyeria d'Informàtica de la Universitat de les llles Balears.

Els estudiants de la Universitat de les Illes Balears que hagin obtingut el Mestratge de l'IUP Ciència i Tecnologia de la Informació poden obtenir el títol d'Enginyer Mestre en les mateixes condicions que els estudiants de la Universitat París-Dauphine.

3. Comissió pedagògica mixta

La realització d'aquesta formació doble és responsabilitat d'una comissió pedagògica mixta constituïda per tres persones de cadascuna de les institucions designades pels responsables de la formació de cadascuna de les universitats.

4. Inscripció dels estudiants

Durant l'any passat a l'altra institució i el de l'expedició de la llicenciatura, l'estudiant estarà inscrit regularment en les dues institucions; les despeses d'escolaritat només s'han de satisfer a la universitat d'origen.

II. Aspectes complementaris de l'acord

1. Col·laboració d'estudis

Dins el marc d'aquest acord, s'organitzarà l'acolliment d'estudiants al nivell del projecte de fi de carrera i s'afavorirà la recerca d'estatges.

2. Intercanvi d'ensenyants

Per promoure una millor cooperació recíproca en matèria d'ensenyament i de recerca, s'afavorirà l'intercanvi d'ensenyants investigadors en el marc del programa de doble formació o d'altres activitats d'ensenyament i de recerca al si d'ambdues universitats.

3. Condicions d'acollida dels estudiants

Ambdues universitats facilitaran les condicions d'allotjament a un preu raonable i estudiaran les modalitats de protecció social durant l'estada de l'estudiant a l'altre país.

El nombre d'estudiants susceptibles de participar en aquest programa per un any determinat no pot ser de més de quinze per institució. Aquest nombre es fixarà cada any de mutu acord.

III. Modalitats de funcionament

1. Comissió administrativa mixta

El seguiment d'aquest protocol serà garantit per una comissió mixta composta de tres persones de cada institució que designaran respectivament el President de la Universitat París-Dauphine i el Rector de la Universitat de les Illes Balears. Aquesta comissió es reunirà almenys una vegada l'any.

2. Finançament

Ambdues universitats demanaran finançament, tant al país respectiu com a la Comunitat Europea, per desenvolupar aquest programa.

Mentre no arribi el finançament exterior, es comprometen a assumir les despeses de funcionament de la comissió pedagògica.

3. Vigència del protocol

Aquest protocol té una vigència de tres anys i es prorrogarà automàticament tret que el denunciï expressament una de les dues parts.

Amb caràcter excepcional, aquest protocol es revisarà a la fi del primer any de validesa per conèixer els resultats de l'experiència d'aquest primer any.

Ho faig publicar perquè se'n prengui coneixement i tengui els efectes que corresponguin.

 

Palma, 22 de juny de 1992

El Rector, Nadal Batle





 

Acords que fan referència a aquest.